• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DOBYTEK: Bohužel, místo toho aby to pošťák oběhnul a udělal to třeba jako Geis, který mi volal že dovezl zásilku, nechává ji před dveřmi a pak rychle utek aby jsme se nepotkali:) tak zvolili formu, že chvíli nedoručovali nic. Samozřejme to dopadlo tak, že těch x-set lidí co čekali na balík muselo na pošty, kde chudák ta jedna slečna co tam ještě zůstala u okýnka se může z toho zbláznit... ale jak psal NEVILL, už asi zase rozvážejí. Spíš to teď vypadá, že jdou opačnou cestou, spousta poboček je už zavřených
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tak naše pošta už úplná katastrofa, nedoručují už prakticky nic, kromě toho, co se dá nacpat do schránky, balíky už taky ne, pobočka narvaná, personál úplně na prášky, teď jsem po telefonu utěšovala plačící úřednici, která se po mé velmi mírné stížnosti totálně sesypala, zjevně je celá ta organizace úplně v troskách, to je fakt apokalypsa.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAJKA: Vítejte zpátky v roce 1985.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Se fakt zblaznili. Kdyztak cislo na depo v Pocernicich, pokud tam nahodou spadas, je 603488683 a byli tam vyrazne prijemnejsi.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DOBYTEK: No dlouho to nikdo nebral, pak mi na infolince dali cislo na vedouci, ty jsem se po asi hodině pokusů dovolala a to byla jízda. Brutálně agresivní, povýšeně mi oznámila, že by taky radši byla doma, ale že ona musí pracovat. Když jsem jí řekla, že jsem jim zaplatila za nějakou službu a chci, aby tu službu dodali, tak mi zopakovala, že by si fakt ráda dřepěla doma a že jí jsem rozhodně nic neplatila. Tak jsem říkala, že jsem platila české poště a ona na to, že to není její problém. A zopakovala znova, že by taky ráda byla doma a ne v budově plný lidí (???) a že doručujou jen invalidům a seniorům. Tak jsem se jí zeptala, jestli fakt mám v devátém měsíci těhotenství chodit na poštu a vyzvedávat zásilku, u které jsem zaplatila za doručení kurýrem pošty. Na to mi řekla, že jsem to měla říct rovnou, že jsem těhotná a že teda zítra to doručí a položila telefon.

    Masakr. Žádný zdůvodnění, proč to jako že najednou nedoručujou, žádná omluva, nic. A teda ten útok na to, že jsem doma, to bylo fakt absurdní.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MAJKA: zavolej jim, řekni jim, že je to nutné, pak to doručí. Taky mi to leze na nervy, člověk by čekal, že zvláště v téhle situaci by státní monopol mohl fungovat aspoň tak dobře, jako ostatní doručovací společnosti.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    To jsou fakt hadi na poště. Zaplatit za doručení kurýrem do ruky si nechaj, ale že by doručili, to ne, v klidu pošlou prostě smsku, že to čeká na poště a nazdar. Jak ja tu debilni instituci nesnáším. Vzniklo už tolik levnějších a kvalitnějších služeb, proč proboha ještě někdo tu poštu používá?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NAVARA: a jo už to vidím, obrovský modrý banner. Asi mě postihla nějaká provozní slepota a nebo to tam v době kdy jsem to hledal ještě nebylo. Každopádně vyřešeno. Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DURDIN: Jako nevím jak moc víc by to měla pošta zveřejňovat, to se má otevřít na hlavní stránce jodlůjící herman, co přečte seznam zemí?

    DURDIN
    DURDIN --- ---
    PISKVOR: Měli by, ale mají to teď nějaké divné. Mě v úterý přišel jen lísteček do schránky, že mám na poště dopis, ale ve čtvrtek normálně dojel pošták v roušce s balíkem...

    Nemáte někdo odkaz na ofiko vyjádření pošty jak to je teda s doručováním balíků ze zahraničí? Na těch jejich skvělých stránkách nabitých milionem informací jsem našel leda tak takový ten pamflet o vnitrozemském doručování, který jsem si už přečetl na nástěnce na poště (a to ho neměli přímo na webu, ale jen jako DOCX ke stažení...)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TRAGED: za dveřmi s nápisem Pozor tygr!
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RATTKIN: Jenze ji nemaji ve sklepe v kotelne zamcenou ve skrini, takze ji britove nenasli.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TRAGED: jak nedali? Je to normálně na nástěnce.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Měl by.



    To by ale to nesměla být Česká "Mrdáme to do ucha" Pošta.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Ví někdo, zda pošťák doručí lístek o tom, že je zásilka uložena?

    Už jsem přišel 350 kč kvůli tomu, že jsem nevěděl, že si mám zásilku vyzvednout a to bylo ještě před virem (to jste si pane měl zajít na poštu)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PISTA1: A kam to budou davat? Ano, cekam balicky z Anglije a USA.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Aktuální situace v doručování zásilek

    Česká pošta vyzývá všechny své klienty, aby zvážili jakoukoliv návštěvu pobočky. Pokud si bezodkladně musí vyřídit své poštovní záležitosti, žádáme je, aby používali ochranné prostředky, ideálně roušku. Na všech pobočkách lze platit bezhotovostně, což v současné situaci snižuje případný přenos viru. Vzhledem k aktuálnímu vývoji situace jsme rozhodli, že v případě uzavřených lokalit budeme jednat s jednotlivými krajskými hygienickými stanicemi o možnosti doručovat zásilky v dané lokalitě. V případech uzavřených lokalit budou zásilky uloženy bez pokusu o doručení s tím, že jim bude prodloužena ukládací doba.

    Česká pošta udělá vše pro to, aby byly důchody ve všech případech doručovány. V lokalitách uzavřených krajskými hygienickými stanicemi bude možnost doručování důchodů komunikována s touto organizací. Doručování pak proběhne buď za asistence bezpečnostních složek státu nebo s ochrannými prostředky. Také v ostatních lokalitách bude postup při doručování důchodů upraven tak, aby nedošlo k přímému kontaktu mezi pošťáky a klienty. Peníze budou příjemci předávány v obálce pokládané na zem.

    U zapsaných zásilek se listovní zásilky vždy uloží na ukládací poštu bez pokusu o doručení. U těchto ukládaných zásilek bude prodloužena úložní doba na 30 dnů. Balíky se v uzavřených lokalitách uloží bez pokusu o doručení a bude u nich prodloužena úložní doba na 15, resp. 30 dnů (podle druhu zásilky). V ostatních případech u neuzavřených lokalit budou balíky doručovány bez přímého kontaktu s adresátem. Adresát bude vyzván, ať položí osobní doklad na zem nebo jiné vhodné místo a ustoupí. Doručovatel si doklad převezme, ověří totožnost, zapíše. Stejným způsobem mu bude i předána zásilka. Po dokončení doručení, ošetří doručovatel své ruce dezinfekčním sprejem.

    Propagační materiály nebudou do odvolání doručovány ani přijímány. Je také zastaveno poskytování služby „Komplexní doručení“ a „Odvoz spotřebiče“.

    Děkujeme za pochopení
    Vaše Česká pošta
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    achjo
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Pokud čekáte něco z ciziny tak je stop stav.

    Listovní zásilky ze třetích zemí
    Do odvolání se pozastavuje jejich doručování, zásilky nebudou doručovány s výjimkou zásilek, které již jsou již na depu nebo dodejně.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    BRKODLAK: diky. Uz na tom pracujeme. Dam pak info, jak to dopadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam