• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEAPACK: Oni ani negarantují doručení čehokoli - jediné za co je může ČTU popotahoval jsou místní listovní zásilky a i tam to musí reklamovat odesílatel. Není legálního řešení, nelegální zahrnující hrubé násilí s trvalými následky a případné žhářství na osobním majetku nemůžeme doporučovat…
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: kdyby si sám poslal balíček s GPS logrem+lokátorem, tak by jim to pak mohl omlátit o hlavu, pokud ten balík ani nejel kolem jeho baráku. Ale jelikož ČP nemá zřízence pro vyřizování tohoto typu stížností, tak první popelnice na nádraží bude sdílnější a bude mít víc pochopení :/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: Čína tvoje telefonní číslo nemá, ani kdyby ho na ten balík chtěla napsat
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PRDELOID: fakt, to nemůžou ani zavolat?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PRDELOID: Reálně? Nedá.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    PRDELOID: a přesně kvuli tomuhle důvodu teď Ebay vyškrtává ČR z míst, kam prodejci mohou zasílat zboží =/
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Tak klasika Česká pošta nedoručila balíček z Číny, na kterej čekám čtyři měsíce. Prostě doručovatelka se nedostavila, do schránky doručenku nehodila a balík visel na pobočce s tím, že adresát nezastižen. Když jsem to začal zjišťovat, bylo mi oznámeno, že poslali balík zpět do Číny. Bez žádnýho opětovného pokusu o doručení. Hm. Trpělivost přetekla. Já vím že to maj zaměstnanci pošty těžký, ale dá se proti tomu bránit? Chci si stěžovat a vymáhat škodu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEAPACK: shipito by vyšlo o dost dráž, takže takhle dobrý :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: No, než jsem se stihnul zaregistrovat, tak mi napsal jiný prodejce, že není problém poslat na přímo do ČR už mi to jede =) bude to stát o 150 Kč víc, ale to je asi srovnatelný s poštovným u přeposlání =)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEAPACK: z USA přeposílá shipito

    TEAPACK: udělají, ale musí se to domluvit dopředu
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    OODOOW: díky, ale neberou zásilky z mimo EU, snad u knížek udělají výjimku :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, někdo tip na službu pro přeposlání balíku když odesílatel na ebay (US) neposílá do CZ kvůli tomu, že se tu ztrácí hromady balíků? ideálně tak s přeposláním v německu?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jak si obvykle stěžuju že pošta moc nedoručuje balíky, vždycky mě to příjemně překvapí když to doručí. Trochu víc překvapivé bylo když nám ten balík doručili dnes, v neděli v osm hodin ráno, ale proč ne. Hlavně že to fakt přivezli... :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: Vždy se ptej, co je pro stát výhodnější :)

    Z hodnoty zboží, vyměřeného cla (to poštovné nezohledňuje) a poštovného.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A platí se DPH z hodnoty zboží, nebo hodnoty včetně poštovnýho? (je konkrétně vypsáno, kolik to je)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MAR_TINA: Ano, I na bazar se vztahuje DPH, pokud je na 45EUR

    Zásilky osvobozené od dovozního cla a DPH
    Zásilky, na které lze uplatnit ustanovení osvobození od dovozního cla dle Nařízení Rady ES č. 1186/2009 o systému Společenství pro osvobození od cla (dále jen NR 1186/2009):

    zásilky, které splňují podmínky pro osvobození od dovozního cla pro zboží obsažené v zásilkách odesílaných soukromou osobou ze třetí země soukromé osobě, která se nachází na celním území Společenství (dovoz neobchodní povahy do 45 EUR – články 25 až 27 NR 1186/2009). Zásilky vám doručíme.
    zásilky, které splňují podmínky zboží nepatrné hodnoty (ve smyslu článku 23 NR 1186/2009) pro osvobození od cla, nebo DPH (ve smyslu Zákona o DPH 235/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů). Od 1. 4. 2011 vstupuje v platnost Zákon o DPH, který snižuje bezdaňový limit ze stávajících 150 EUR na 22 EUR (bezcelní limit zůstává nezměněn, tj. 150 EUR).
    Tyto zásilky vám doručíme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Prosím o radu.
    Doměřuje se DPH i u použitého zboží?
    Je to zásilka z non EU (Norsko) za 100 Eur + 45 EUr poštovné, ale je to použitá věc, doklad lze zajistit.
    EMIS
    EMIS --- ---
    DURDIN: maj to jeste pojistene tim, ze reklamovat muze jen odesilatel. Na coz samo ani klient co to plati ani eshop nemaji naladu. Ve vysledku se tak posta bije do prsou, ze procento reklamaci je nizke..
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DOBYTEK: Bohužel, místo toho aby to pošťák oběhnul a udělal to třeba jako Geis, který mi volal že dovezl zásilku, nechává ji před dveřmi a pak rychle utek aby jsme se nepotkali:) tak zvolili formu, že chvíli nedoručovali nic. Samozřejme to dopadlo tak, že těch x-set lidí co čekali na balík muselo na pošty, kde chudák ta jedna slečna co tam ještě zůstala u okýnka se může z toho zbláznit... ale jak psal NEVILL, už asi zase rozvážejí. Spíš to teď vypadá, že jdou opačnou cestou, spousta poboček je už zavřených
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam