• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: Vždy se ptej, co je pro stát výhodnější :)

    Z hodnoty zboží, vyměřeného cla (to poštovné nezohledňuje) a poštovného.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A platí se DPH z hodnoty zboží, nebo hodnoty včetně poštovnýho? (je konkrétně vypsáno, kolik to je)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MAR_TINA: Ano, I na bazar se vztahuje DPH, pokud je na 45EUR

    Zásilky osvobozené od dovozního cla a DPH
    Zásilky, na které lze uplatnit ustanovení osvobození od dovozního cla dle Nařízení Rady ES č. 1186/2009 o systému Společenství pro osvobození od cla (dále jen NR 1186/2009):

    zásilky, které splňují podmínky pro osvobození od dovozního cla pro zboží obsažené v zásilkách odesílaných soukromou osobou ze třetí země soukromé osobě, která se nachází na celním území Společenství (dovoz neobchodní povahy do 45 EUR – články 25 až 27 NR 1186/2009). Zásilky vám doručíme.
    zásilky, které splňují podmínky zboží nepatrné hodnoty (ve smyslu článku 23 NR 1186/2009) pro osvobození od cla, nebo DPH (ve smyslu Zákona o DPH 235/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů). Od 1. 4. 2011 vstupuje v platnost Zákon o DPH, který snižuje bezdaňový limit ze stávajících 150 EUR na 22 EUR (bezcelní limit zůstává nezměněn, tj. 150 EUR).
    Tyto zásilky vám doručíme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Prosím o radu.
    Doměřuje se DPH i u použitého zboží?
    Je to zásilka z non EU (Norsko) za 100 Eur + 45 EUr poštovné, ale je to použitá věc, doklad lze zajistit.
    EMIS
    EMIS --- ---
    DURDIN: maj to jeste pojistene tim, ze reklamovat muze jen odesilatel. Na coz samo ani klient co to plati ani eshop nemaji naladu. Ve vysledku se tak posta bije do prsou, ze procento reklamaci je nizke..
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DOBYTEK: Bohužel, místo toho aby to pošťák oběhnul a udělal to třeba jako Geis, který mi volal že dovezl zásilku, nechává ji před dveřmi a pak rychle utek aby jsme se nepotkali:) tak zvolili formu, že chvíli nedoručovali nic. Samozřejme to dopadlo tak, že těch x-set lidí co čekali na balík muselo na pošty, kde chudák ta jedna slečna co tam ještě zůstala u okýnka se může z toho zbláznit... ale jak psal NEVILL, už asi zase rozvážejí. Spíš to teď vypadá, že jdou opačnou cestou, spousta poboček je už zavřených
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NEVILL: když jsme u těch termínů, kamarád takhle něco posílal a chtěl to doručit do druhého dne, bohužel se to poště nepodařilo a tak dával reklamaci. Ta dopadla pozitivně, ale výsledkem bylo, že mu vrátili cca 10 korun, které byly jako rozdíl mezi balíkem bez garantovaného doručení a tím klasickým :) Takže tak.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No dobře, abych tu poštu jenom nekritizoval - dneska mi velmi překvapivě ten balík do ruky fakt přivezli! To jsem vážně nečekal... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MAJKA: Ono ne že by se v tomhle směru něco změnilo, balíky do ruky většinou nedoručovali ani před korunovaným virem. Mně na tom nejvíc vadí že se jim platí pár korun navíc za dražší službu a oni si to pak dle potřeby klidně sami změní a plní ve formě levnější služby, s tím že se vždycky můžou bránit tím že to přeci mají napsané ve svých obchodních podmínkách. Já myslím že by bylo jedině fér, kdyby ty ceny balíků byly stejné, protože stejně si pro to většinou člověk musí dojít na pobočku...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RATTKIN: On si ji málokdob vybere dobrovolně…
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DPD Ppl a geiss normálně jezdí, lidi nedávejte poštu.
    EMIS
    EMIS --- ---
    Mimo EU uz pres postu neobjednavam, staci mi ty radosti v ramci EU. Pokud, ale volam na postu, tak delam blbeho a furt se omlouvam, ze otravuju. Jsem teda neodbytnej, ale neprskam na ne, spis tvrdim, ze je chapu, ze to nemaji lehke, ale jestli by mi nemohli pomoci, ze jsem bezradny. Ve vysledku jsem se vzdy domluvil a pomohli, ale je fakt, ze to bylo nejmin 10 telefonatu a posilali me od certa k dablu :D Naposledli diky eskalaci, dostal nas dorucovatel sodu, ze tedka zdravi a baliky vozi jak ma - driv delal, ze nejsme doma a vse hazel na postu.

    Jinak posta je ted asi fakt celkem mimo. Dodavatel mi poslal v jeden den 4 baliky doruky. Posta vse prebrala ve stejny den. A dorucovalo to tyden, vzdy privezli jen jeden balik.
    Ptal jsem se dorucovatele, proc to tak je, odpoved - asi to planuji abychom meli stale praci.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tak naše pošta už úplná katastrofa, nedoručují už prakticky nic, kromě toho, co se dá nacpat do schránky, balíky už taky ne, pobočka narvaná, personál úplně na prášky, teď jsem po telefonu utěšovala plačící úřednici, která se po mé velmi mírné stížnosti totálně sesypala, zjevně je celá ta organizace úplně v troskách, to je fakt apokalypsa.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAJKA: Vítejte zpátky v roce 1985.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Se fakt zblaznili. Kdyztak cislo na depo v Pocernicich, pokud tam nahodou spadas, je 603488683 a byli tam vyrazne prijemnejsi.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DOBYTEK: No dlouho to nikdo nebral, pak mi na infolince dali cislo na vedouci, ty jsem se po asi hodině pokusů dovolala a to byla jízda. Brutálně agresivní, povýšeně mi oznámila, že by taky radši byla doma, ale že ona musí pracovat. Když jsem jí řekla, že jsem jim zaplatila za nějakou službu a chci, aby tu službu dodali, tak mi zopakovala, že by si fakt ráda dřepěla doma a že jí jsem rozhodně nic neplatila. Tak jsem říkala, že jsem platila české poště a ona na to, že to není její problém. A zopakovala znova, že by taky ráda byla doma a ne v budově plný lidí (???) a že doručujou jen invalidům a seniorům. Tak jsem se jí zeptala, jestli fakt mám v devátém měsíci těhotenství chodit na poštu a vyzvedávat zásilku, u které jsem zaplatila za doručení kurýrem pošty. Na to mi řekla, že jsem to měla říct rovnou, že jsem těhotná a že teda zítra to doručí a položila telefon.

    Masakr. Žádný zdůvodnění, proč to jako že najednou nedoručujou, žádná omluva, nic. A teda ten útok na to, že jsem doma, to bylo fakt absurdní.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MAJKA: zavolej jim, řekni jim, že je to nutné, pak to doručí. Taky mi to leze na nervy, člověk by čekal, že zvláště v téhle situaci by státní monopol mohl fungovat aspoň tak dobře, jako ostatní doručovací společnosti.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    To jsou fakt hadi na poště. Zaplatit za doručení kurýrem do ruky si nechaj, ale že by doručili, to ne, v klidu pošlou prostě smsku, že to čeká na poště a nazdar. Jak ja tu debilni instituci nesnáším. Vzniklo už tolik levnějších a kvalitnějších služeb, proč proboha ještě někdo tu poštu používá?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NAVARA: a jo už to vidím, obrovský modrý banner. Asi mě postihla nějaká provozní slepota a nebo to tam v době kdy jsem to hledal ještě nebylo. Každopádně vyřešeno. Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DURDIN: Jako nevím jak moc víc by to měla pošta zveřejňovat, to se má otevřít na hlavní stránce jodlůjící herman, co přečte seznam zemí?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam