• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FEFERONIE: Klidně ještě dvakrát tak dlouho :)
    Recent - 10.12.2021 to do pařátků 120, 3.1.2022 do přepravy.

Zavolat se tam dá, ale pokud zavoláš místo toho svému knězi, dosáhneš ohledně obrazu téhož, ale psychologická podpora bude širší.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Obraz z US uz mi 10 dni visi na Ruzyni. V USA poslano USPS, ted to ma prevzit ceska posta. Mate nekdo tuseni, jak dlouho to tam jeste muze viset a jestli se tam někam da dovolat?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NEVILL: nezda se, vetsinou se v trackingu objevi Budapest a pak hned Brno

QUIP: to me taky, ale beru to tak, ze zprava "v cilove zemi" je posilana automaticky, kdyz se zahaji "import clearance" proces a ten se dela v Budapesti, resp. "je v cilove zemi" = "je v EU"
    QUIP
    QUIP --- ---
    QWWERTY: Me to spsi pise, ze je zasilka v cilove zemi, kdyz je teprve na prekladisti v Budapesti.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    QWWERTY: není možné že to šlo letecky přes Prahu a pak to dovezli do Brna?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw taky se vam posledni dobou stava, ze cainio/17track ukazujou Prague-delivered, ackoliv zasilka pres Prahu vubec nesla?

Cainiao:
    2022-01-06 11:10:00 -Prague-Successful delivered:91

realita (cpost tracking):
    6.1.2022 The consignment was delivered. 60010 Depo Brno 71
    6.1.2022 The consignment is being prepared for delivery. 60010 Depo Brno 71
    5.1.2022 The consignment left the logistics hub. DSPU Brno
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOBYTEK: Přesně! Jednu dobu tady neměli vůbec nikoho a pak tady asi čtvrt roku doručoval nějakej mamlas co často nechal balík na úplně jiné adrese. Jako fajn, takhle se sousedy od vedle si přebíráme navzájem zásilky když někdo není doma, ale fakt ne se sousedy o ulici dál. Jako hezký, jsme se díky tomu tady v okolí docela všichni seznámili, nemyslím že to je zrovna účel té služby... :-)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NEVILL: ono je to bohuzel o lidech, meli jsme tu takoveho sympatickeho mladence tez, proaktivni, volal, dohoda s nim byla, navic byl i dekorativni, z CP se na rok stal nejlepsi dorucovatel. Pak s tim seknul a zacal jezdit dvoumetrakovy hrubec, co z toho auta nedokazal ani vylezt, takze nedorucoval. Ted jezdi borec neco mezi, ale balicky vozi, jen v uplne jinou hodinu, nez ma :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jak na tu poštu pořád nadávám a snažím se ji pokud možno nepoužívat, tentokrát jsem byl příjemně překvapen. Měl jsem na cestě jeden balíček poštou, nešlo jinak. Už jsem se připravoval na to že budu muset jít to vyzvednout na pobočku, ale ráno přišla zpráva že to budou doručovat a byl tam i kontakt na řidiče, v devět mi řidič volá na mobil že veze balíček a za minutku je tady. Neuvěřitelné! Takovej šikovnej mladej kluk, snad tu chvíli vydrží...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BALAENA: Jj, také mne můj baličkář překvalil v sobotu :) Ale to je 704ka
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    No jo, to jo, ale celníci mají v píči :(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: pravda, tuzemskej, pošta 120 v tom nebyla, ale čistě doručovat doručujou
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OCTOPUSS: minulou neděli mi přivezli balík
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Přes víkend navíc ty líný mrdky nedělají. Teď když je nevím kolikrát větší objem zásilek.
    PPLka už jezdí i v sobotu, ale pošta má v píči.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Já tam mám "Uložení zásilky na vyměňovací poště" - prostě rovnou přiznali, že doručovat se nebude :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LYNCH: "U zadané zásilky proběhlo celní řízení, a proto už není možné vyplnit údaje."
    #sorryjakodopíči
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    OCTOPUSS: tak znova.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LYNCH: No, jenže
    9.12.2021 Zahájení celního řízení.
    9.12.2021 Přijata data z formuláře celního a daňového řízení.

Já už nevím co tam zase vymýšlej.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Chválím znovu tu celní appku, propustili mi dárek z mimo EU do oběhu bez keců a potřeby něco extra dokládat během snad dvou pracovních dnů, ještě mi to tedy pošta nedoručila, ale stejně dobrý :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    OCTOPUSS: taky se mi stalo a vyplnil jsem znova že chci aby mě pošta zastupovala. odpověděl někdo jinej než v žádosti předtím a za dva dny byla zásilka doma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam