• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    NEVILL: říkal poštu vyšachovat úplně a zařídit si to sám na místě tak, aby sis zásilku vyzvedl a s celníky komunikoval pak napřímo.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FEFERONIE: a to pošta jako na počkání u té zásilky vyměří a nebo si to člověk vyřídí s celníkama sám a pak si to tam jen vyzvedne?
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Tohle asi už ti ostřílení z vás vědí, ale třeba se někomu bude hodit.

    Byť se zásilka tváří, že je na Ruzyni, tak tam není. Jedná se o překladiště po příletu do ČR. Pošta si stahuje balíky do Štěrbohol, kde Váš balíček s největší pravděpodobností tlí mezi aktuálně dvaceti tisíci dalšími nezpracovanými zásilkami z třetích zemí.

    Celní úřad Ruzyně, tel. 261 331 035 se na poštu zlobí, ale to je jediné, co může dělat. Clo a dph vyměřuje pošta, informuje celní úřad o výši a ten vybírá peníze.

    Sklad pošty je na adrese K Hrušovu 293/2 ve Štěrboholech. Tel. 954 222 000 nemá cenu zkoušet, linka je buď odpojená, nebo budete viset ve frontě. Celníci doporučují dojet na místo osobně s vytištěnými dokumenty o nákupu - bankovní převody, pay pall, komunikace s prodávajícím i všechny formuláře, které jste v procesu vyplnili a hlavně tedy číslo zásilky. Poštu lze z procesu vyšachovat a v lepším případě si zásilku rovnou odvezete.

    Budu se o to pokoušet, ale zatím to je jen rada od celníka.
    BORAG
    BORAG --- ---
    SHARKIE: když jsem tohle řešil posledně, tak mi jasně řekli, že musím prvně zaplatit, a pak to reklamovat, a nebo to vůbec nepřevzít
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LYNCH: mne sa ozvali dnes a rovno poslali, ze mam doplatit dan.

    Kde sa to da reklamovat, alebo zistit na zaklade coho? Dan bola zaplatena a bolo im to dokladovane. Za vec co stala cca 600 (cena, dan aj posta) chcu odo mna skoro 400 este aj tady. Za co? Lezi im to tam cez 3 tyzdne a potom bez jedineho vysvetlenia poslu len info zaplat, bez nejakych podkladov. Navyse to bolo sucastou zasielky, co mala ist povodne cela z CR. 4 veci poslali ok, tuto jednu takhle blbo.

    Vobec to cez colnikov nemalo ist a mne sa to z principu platit fakt nechce. Zasielku ale chcem. Da sa to potom niekde riesit a vytiahnut z nich aspon nejake podklady, preco to chcu?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BORAG: mezipřistání na EU letišti nevadí, protože dráha letiště, pojížděčky a velká část terminálů včetně třídíren jsou na mezinárodním prostoru. Jakmile dopravce vyloží palety z letadla a dostane štempl o vyskladnění, tak do trackingu klidně může napsat, že už to vyložil na Ruzyni, jen to ještě do jurisdikce ČR nedorazilo, protože si to 120 nepřevzala z mezinárodního prostoru. Takže dokud to nevyskladní z třídírny, tak to v ČR opravdu není.

    Dopravu mezi třídírnou na letišti a třídírnou na 120 může zprostředkovávat kdokoli. Důležité je, že bude jezdit s náklaďákem, který má zapečetěný nákladový prostor. Takhle se dají převážet i mezinárodní zásilky přes několik států, popř. mezi letišti (viz např. Londýn a jiné metropole s více letišti)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ja si dneska zkontroloval trackandtrace a 8.1 to bylo prijaty k celnimu rizeni.omg
    BORAG
    BORAG --- ---
    NAVARA: naprostý souhlas. Imho by se z toho ale ČP vyvlíkla tak, že by to nechali o to déle deponované na Ruzyni, poněvadž jak jsem pochopil, tak co 120ka nepřebere, tak to ještě není oficiálně na českém území. Také mi není úplně jasné, kdo je za ten převoz z Ruzyně na 120tku zodpovědný - je to ČP a nebo snad jiný přepravce? Stejně tak kdo to převáží po Evropě (pokud jde balík třeba z USA a má mezipřistání na nějakém z EU letišť)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Bohatě by stačila úprava, že balík který není do týdne od přijezdu zpracován, musí být bez dalšího uvolněn do oběhu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    nechcete tam nekdo zajet vymlatit to tam?ja to mam trochu z ruky
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FEFERONIE: ach jo
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    LYNCH: Ma Ruzyni od 30.12. Na e-maily nikdo nereaguje, telefon odpojen. Uz jsem fakt zoufala a netusim, kam se odvolavat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V pátek ráno mi dorazil balíček z USA, dnes ráno ho ČP přiznala a že tedy předloží celníkům - tak jsem zvědav, podle portálu celníci pořád čekají na předložení zboží, prohlášení jsem podal před týdny…
    BORAG
    BORAG --- ---
    LYNCH: pokud dá někdo číslo, tak budu rád. Musím tedy uznat, že i někteří zaměstnanci ČP, se kterými se dalo rozumně hovořit (a stále neopakovali, že "na Ruzyni se zásilky neskenují, a tudíž v ČR ještě nejsou", nebo "stěžujte si u odesilatele", atp.) si postěžovali, že to tam nefunguje tak jak by mělo (a to už je tedy asi co říct).
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BORAG: jo je. tak to je skvely. tam se asi nikomu nedovolas ze?
    BORAG
    BORAG --- ---
    LYNCH: a je to stále na Ruzyni? Jak jsem psal dříve, můj smutný rekord byl z Ruzyně na 120ku nějakých 48 dní (přelem 2019/2020). To jsem již nabyl podezření, že ten balík prostě použili jako podložku pod zlomenou nohu u stolu, nebo tak něco.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    prisla mi zasilka z usa na ruzyni cca 5.ledna a doteď se nikdo neozval..

    někdo podobnou zkušenost?

    zkusil jsem napsat na jeden z emailu, ale bez odpovědi
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BORAG: ja uprime s Ali neregistruju zadny problemy. poslednich 5 zasilek:

    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BORAG: zacinam si rikat, ze zkusim nejakou dobu objednavat ze Spanelska ci jie EU zeme, treba to bude rychlejsi.
    BORAG
    BORAG --- ---
    LEENVECKA: Ali je dost mizérie (jedna zásilka prošla celnicí 1. prosince 2021 a od té doby jsem o ní neslyšel - minulý týden jsem dostal refund a objednal znovu...). Další zásilka dorazila z Montany do Ruzyně za 8 dní a už to tam několik dní hnije.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BORAG: vecnost ... ted poprvy se mi stalo, ze jsme mela na ali po terminu doruceni, cekala jsem jeste tri dny, dala refund penez a za dalsi tri dny mi ten balicek prisel ... sileny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam