• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ZLOKOCKA: já kdysi využíval https://www.mailboxde.cz/ na přeposílání z Německa, ale uměli posílat i z Čech do Německa. Je to ovšem už pár let a přestal jsem to využívat protože byla cena srovnatelná s tím, že si to člověk nechá poslat napřímo DPDčkem... ale mrkni na web, nebo jim pošli maila.
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: Tak jsem dnes volal do DHLka, ale vzali to v PPLku ;)) nicmene pani mi rekla, ze tyden cekali na doplneni informaci a ted to vratili a melo by to byt uz v rakousku.. tracking porad konci v brne 23.11.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ZLOKOCKA: zasilkovna soukromnikum posila ale musis si zalozit eshop nebo nekoho kdo ho ma aby ti zadal stitek..taky záleží jakou hmotnost ma balicek
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: Tak pokračování. Byl jsem u ředitelky pobočky pošty na Praze 6, ta se mi vcelku věnovala a byla milá, nicméně mi na základě PSČ z trackingu řekla, že si myslí, že to nemá pošta, protože u tý by to šlo přes Břeclav, ať zkusim další dopravce. Tak jsem projel weby, nic nenašel. Dneska mi přišel email od pošty že si myslí, že to podle formátu tracking čísla u nich vůbec není (nicméně ta ředitelka mi řikala, že přesně tyhle čísla jim choděj taky). Než jsem odeslal nasranou odpověď tak jsem ještě jednou zkusil projet tracking dalších dopravdců a našel jsem ho u DHL! Tak jsem jim poslal inquiry a uvidíme..
    Nicméně 17tracking.net mi pořád ukazuje, že to má naše pošta, tak jen varování, že se na to nedá spoléhat.
    MATT
    MATT --- ---
    ZLOKOCKA: GLS z Rakouska mě stálo 9E, ČPoštou do USA asi 440,-

    německo je I. zone

    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nemáte náhodou někdo radu, jak poslat balíček do Německa, aby to nestálo pětikilo? Zásilkovna podle všeho soukromníkům do DE neposílá, z informací na webu České pošty mám v hlavě akorát guláš... Dík
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    hmm.. tak ceska posta nic, rakusani mi nic nechtej rict, ze to musi odesilatel, kazdopadne vypada, ze po tydnu putuje zpet :(( jsem myslel, ze to drzej aspon dva tejdny... co byste delali?

    MATT
    MATT --- ---
    NAVARA: parcelapp pise to same co rakusani a ceska posta to cislo nema zaregistrovany.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MATT: Dej to do http://parcelsapp.com/en/tracking/ , tam by měli umět načíst i status ostatních dopravců, jako pošty.

    Pokud nebude fungovat rovnou postaonline.cz/en/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=SLEDOVACICISLO
    MATT
    MATT --- ---
    Jde mi balicek z Rakouska, Ceska posta pod tim track. numberem nic nema, ale Rakusaci pisou nasledujici. Myslite, ze uz je na pobocce?

    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    PRAASHEK: u mě už pomalu klasika. Beru občanku a prostě večer jdu s tím že tam mám balík z Aliexpressu. Podle jména dohledaji a vše ok :)
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    PRAASHEK: "dorucuje se..." ¯\_(ツ)_/¯
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //a máme tu jednu hlavní poštu, takže tohle je jednoduché
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PEDANT: mě dost zarazila ta zpráva "abraka dabra za deset minut vám doručíme balíček" a přitom se nic nestalo...
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    PRAASHEK: mam podobnou zkusenost - Nemecke DHL na sve track&trace psalo "delivery unsuccessful...blabla" ale ve schrance zadny listecek a nikdo u nas nezvonil.

    Za den (nebo tak) se objevil papir, ze si to mam vyzvednout na poste. Muj pokus zjistit, proc se to nikdo nepokusil dorucit mi vysvetlila pani z depa CP, ze to mema kdo dorucovat a jdu si to vyzvednout.

    Jestli vis, na ktere poste mas balik, tak bych tam sel s OP.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    tracking končí tímhle /aspoň že to nikdo neztopil jak "doručeno":

    Delivery attempt unsuccessful.Delivery method changed to self-pickupCarrier note: Delivery attempt failure,Change to self pick up
    2023-09-27 18:25:38 GMT+8

    ---
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    je normální, aby mi pošta poslala tuhle sms (nic předtím, nic potom):
    Ceska posta: Balik u Vas bude do 10 min. Pokud jste v avizu obdrzeli kod pro vyzvednuti (bla bla bla). Na zpravu neodpovidejte.

    Přičemž jsem se díval na tracking jednoho balíčku z aliexpres a je to ono. Nicméně jsem si to nechal poslat k rodičům (důchodci) a nikdo se tam nic nesnažil doručit ani není ve schránce lístek. Co mám s tím robit? Tracking number té čínské delivery služby mi k něčemu bude, když si pro to zajdu bez "lístku" nebo jsou schopní to vyhledat podle jména a data jejich vymyšleného pokusu o doručení?
    MATT
    MATT --- ---
    TRAGED: tak jsem konecne nasel ten papir od posty a dle trackingu mam balicek od pondeli na poste. ve schrance samozrejme nic. ja se z nich fakt po... mail jsem nedostal
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MATT: Končí Bruselem. Jestli si vyplnil formulář, tak ti pru odeslání z P120 přijde mail. Konečně, ID zásilky co jsi zadával do celního formuláře můžeš dát i do Sledování zásilky na postaonline.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam