• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WAREYamaha RS7000 & RM1X & SU700 etc.
    POOWL
    POOWL --- ---
    Nevíte kdo by uměl opravit Yamahu RM1X?
    Nebo alespoň radu čím by mohlo být to, že nesvítí dioda na 1. tracku? když jsem jí testoval připojením zdroje napřímo, tak se normálně rozsvítí.
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    🙃

TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Presenting ABSTRCTD: 20 styles for the Yamaha RS7000
    https://www.youtube.com/watch?v=AI2Tey6hxfc&ab_channel=SonnyNieuwenhuizen
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    Hele ji, nechcete nekdo? vypada v peknem stavu a asi nebude draha

https://hudba.bazos.cz/inzerat/167822946/yamaha-rs-7000.php
    WARE
    WARE --- ---
    PAJISS: Dobrá práce, slyšel jsem tady o tom problémů, je to celkem častý, ta koroze
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    K tématu oprav si svůj stroj....

PAJISS
    PAJISS --- ---
    Tak pánové vyřešeno,
    Před akci jsem jí chtěl ješte testnout a ani po 20min se nerozjela.
    Nakonec v ní něco prasklo a už to chrastilo. Sundal jsem zadní kryt a byl to mini kondík ketry na desce zkorodoval, vytvořil se přechodoví odpor a problém byl na světe. Dokud držel tak to šlo, no nic vzal jsem pájku a za 20min bylo po problému. Ještš jsem našel dva elity které jsou už na fouklí takže příjde doba kdy je budu muset také vyměnit.
    Měl jsem štestí v neštěstí, to že to upadlo mě přímělo to řešit, protože stroj pak už nefungoval. Zároveň problém byl na spodní desce ještě z přístupu pod spodním krytem. Je tam několik tištěných spojů nad sebou. Být to z druhé strany desky nebo některé ze spodních nemám čas to řešit.

BLESHAK
    BLESHAK --- ---
    PAJISS: baterku si zkousel?
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    WARE: a jak následně nahraju samplery do stroje?
    kdysi jsem dělal upgrade, ale již si nepamatuji jak.
    Děkuji za info.
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    HNILOB: dík za info, hráli jsme si s RM1x a a po čase se rozjelo i RSko.
    Pamatuji si že jsem to i kdysi vytahl a rozjela se až na po čtvrté, jako když startuješ auto po roce. Ale teď se ani po milionte nerozjela, napadli mě ramky že by odešli a proto nenajede.
    Je fakt že při zapnutí trochu pískne, můžou to být právě ty kondíky (elity) ty když vyschnout tak zdroj není schopný dát dostatek proudu, dojde k poklesu napětí a řídící moduly zamrznou. Jsem elektrikář, občas dostanu na opravu nějaký řídící modul, udírna čí nějaký stroj a právě tohle je častný problém kdy modul najede ale už se nerozjede.
    Budu jí muset někdy rozebrat, zjistit jaké že kondíky na zdroji jsou a vyměnit je.
    Capek v odkazu píše že to je drahé nad hodntu stroje. Není je to otázka pár minut. Součástky nemusí mít shodný parametr tedy až na kapacitu a i ta může být +/- obdobná.
    Takže problém je sehnat nebude, je to otázka 4 hodin, rozebrat a přepájet.
    Každopádně děkuji za radu ;)
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    BLESHAK: není to dispejem, i logo občas naběhlo. Ten stroj prostě zamrzl.... ale děkuji za info
    PS: to jsem si myslel u RM1x a pak mi došlo že má vzadu knob na upravu svitu displeje :))
    BLESHAK
    BLESHAK --- ---
    PAJISS: na ebayi se daj sehnat nahradni..modry
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    PAJISS: nemam ale na prvni dobrou sem nasel toto
    Veřejná skupina Yamaha RS7000 | Facebook
    https://m.facebook.com/groups/5181224307/posts/10159381112744308/?mibextid=6NoCDW&refsrc=deprecated&locale2=cs_CZ&_rdr=
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    Lidi help,
    Po delší době jsem chtěl zapnout svůj stroj. Displej se z části rozsvítí a nic...
    Máte někdo zkušenost co s tím?
    Děkuji za jakoukoliv radu

WARE
    WARE --- ---
    Kdyby chtěl někdo okořenit svůj sampler.
    YAMAHA RS7000 Samples Vol. 5 - Percussions (part I) - Brian Noys - Official Website
    https://www.briannoys.com/news/yamaha-rs7000-samples-vol-5-percussions-part-i
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    WARE: jj ty operace jsou nekonečné...
    Ale dlouhá léta to byl nepřekoný stroj.... 👍
    Velký displej já tomu říkám 3310 😃
    WARE
    WARE --- ---
    PAJISS: To je bomba. Já už RSko nemám, jsem přešel na Elektron, ale myslím, že se mají ještě co učit, protože Rsko má dobrý a hlavně velký displej, skvělý step sekvencer. Kdyby sampler měl větší pamět a operace by byly rychlejší, tak bych ho používal dál.
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    Nedávno jsem pořídil za "pakatel" rm1x
    RSko mám prez deset let.

PLANX
    PLANX --- ---
    SCREAM: Díky neni to tak těžký na pochopeni jak to vypadá stačí se do toho ponořit na pár dnů,což se stalo a je to :)
    SCREAM
    SCREAM --- ---
    PLANX: tady zkus tedle na rm1x
    je toho dost podobneho si myslim... ale nevim rs nemam,,

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam