• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FESAKFLOYD: vis co, jdi uz do prdele.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ECLECTICA: tjn.. ale ty s anamnezou by predtim mohli podstoupit ucinnou terapii.. treba holotropni dychani :D aby pak svou neurozu neprenaseli na dite.. ,)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Kdyby FF jen nemachroval, nemohl by vypoustet nesmysly typu "je treba se dat do pohody pred otehotnenim". Hormonalni boure provazejici teh. muze udelat labilni stvoreni i z tech nejvyrovnanejsich zen, co teprve pak ty s psychickymi potizemi v anamneze.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ta jede..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mimochodem právě díky rebound syndomu mi kamarád spáchal sebevraždu. Taky si myslel, jak už je v pořádku a že nemá smysl brát dál antidepresiva.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To už je snad objektivní anketa - myslím že vzhedem k odbornosti a veřejnosti této diskuze a zařazení mezi vědecká témata by stálo za to znát názor zde zapojených...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

přijde mi smysluplné aby se Fesak nadále účastnil diskuze v tomto klubul

11 hlasy od 11 respondentů

ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      Sorry, ale jeho ignorance právě překročila moje hranice.
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      ALe pokud jsi psychopat, tak máš pravdu v tom, že ti léky nepomůžou. Ale ban by zabral.
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      FESAKFLOYD: intepretuješ to zcela bludně. Píšou zcela opak toho co radíš. O tom, že používáš wiki jako zdroj ani nemluvím.

V lepším případě jsi nemocný, v horším případě psychopat.
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      Poa - já chápu, že se neorientuješ v psychofarmakologii - to je zcela v pořádku. Ale prosím věř mi - Fesak tomu nerozumí o moc víc, jen žongluje s pojmy, které si vysvětluje dost bludně, protože prostě je patrně v mizerném stavu.

A radí tu extrémně nebezpečné věci ve víře, že spasí psychiatrické pacienty. Udělejte si tu soukromou diskuzi o neuroleptikách a nezanášej veřejné diskuze něčím takovým.

Něco jiného je oponovat výzkumy, které si nechávají dělat farmaceutické firmy a něco jiného je hlásat bludy a tvářit se jako odborník.
      FESAKFLOYD
      FESAKFLOYD --- ---
      ZUZKAOU: zklidni hormon ,)

SSRI discontinuation syndrome - Wikipedia, the free encyclopedia
      http://en.wikipedia.org/wiki/SSRI_discontinuation_syndrome

SSRI discontinuation syndrome, also known as SSRI withdrawal syndrome or SSRI cessation syndrome, is a syndrome that can occur following the interruption, dose reduction, or discontinuation of SSRI (selective serotonin re-uptake inhibitor) or SNRI antidepressant medications. The condition often begins between the time of reduction in dosage or complete discontinuation, depending on the elimination half-life of the drug and the patient's metabolism.
      MARKYSHA
      MARKYSHA --- ---
      FESAKFLOYD: mně stačí slovo mý psychiatričky, které věřím a vážím si jí a rozhodně nepatří mezi šarlatány, které radši dávají prášky než terapii, ona spíš naopak. Má více pacientek psychotiček, které prášky v těhotenství braly a jejich děti jsou zdravé a normální.
      MARKYSHA
      MARKYSHA --- ---
      FESAKFLOYD: já byla v pohodě, ale prostě ty hormonální vlny tě tak rozhodí, že ani nevíš jak. Je to opravdu složité, to dítě můžeš poškodit i velkým stresem. Jasně, lze říct, že když je člověk psychicky nemocný, neměl by mít děti, ale já s tím nesouhlasím, pro spoustu takových lidí je to dítě něco tak velkého v jejich životě a pomůže to nejen jim, ale pro to dítě jsou neskutečně milujícími rodiči, možná víc, než leckterý primitiv, který je sice po všech stránkách zdravý a to dítě týrá.
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      FESAKFLOYD: idiote! Při náhlém vysazení SSRI - rebound syndrom. A nikoliv abstinenční. To je jinej mechanismus.

Kdyby na SSRI vznikala závislost, tak by se při dlouhodobém braní musely zvyšovat dávky. To je podstata závislosti.
      FESAKFLOYD
      FESAKFLOYD --- ---
      MARKYSHA: treba nekde k tomu maji data.. na fakultach, tak ti muzou vedet, pokud nekdo sleduje ty deti co se narodily..
      MARKYSHA
      MARKYSHA --- ---
      FESAKFLOYD: já si myslím, že je dobře, že to bere, já jí trochu znám z jiných diskuzí a vím, v jakém byla stavu, když to nebrala. Opravdu je to na pováženou, masivní stres v těhotenství to dítě může poškodit víc než celý prášky a pokud to nebrala v prvním trimestru, což mám dojem, že ne, tak byl stejně vývoj dokončen. Tohle je opravdu složitá tématika a nelze nic zjednodušovat a musí se přistupovat k jednotlivým lidem individuálně.
      FESAKFLOYD
      FESAKFLOYD --- ---
      btw na tech ssri je fyzicka zavislost. lepsi je to vysadit
      FESAKFLOYD
      FESAKFLOYD --- ---
      prasky v tehotenstvi nikomu nedoporucuj protoze i tak to downreguluje serotoninovy receptory plodu, coz je trochu desiva predstava..
      FESAKFLOYD
      FESAKFLOYD --- ---
      MARKYSHA: lepsi je se hodit do pohody a pak otehotnet..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam