• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ja jenm ze se v brzke dobe chystam na Pesso-Boyden terapii, tak bych rada vedela, co muzu cekat, pripadne se podelila o zazitky.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: urcite aji typy terapii.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    mimochodem impaktované články o chemicky způsobené demenci jsou tady http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pubmed&term=%22Dementia%2Fchemically%20induced%22%5BMAJR%5D

Nikoliv na scientologických stránkách...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Smi se tu resit jen ta psychiatricka cast, nebo i typy terapii apod.?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMAR: mno, ale to rozhodně nemusí být tím lékem, že ...

Respektive - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11864804 vyšlo jim, že dlouhodobé užívání bdz koreluje se stařeckou demencí, nikoliv však užívání v přítomnsti.

Jenže pokud někdo dlouhodobě užívá tyhle léky, tak jeho nervová soustava není v pořádku.

Mimochodem - tento text v žádném případě neříká, že benzodiazepaminy jsou skvělé, neškodné pilulky.

Zrovna u těchto bych já doporučovala minimalizovat jejich příjem a pokud už je někdo bere déle než měsíc v kuse a nebo už musí zvyšovat dávky, tak by sakra intenzivně měl přemýšlet o změně chování a léčebného přístupu. Ale při vysazování bzd reálně vzniká abstinenční syndrom a je potřeba to řešit s doktorem, zejména, pokud člověk není zdravej a jí vysoké dávky.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    Ja tedy naky ty demence po dlouholetem uzivani bzd videla, a nebyly reverzibilni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale asi je fakt, že v ČR na trhu nebude moc pochopitelných kuchařek, kde jasně vysvětlí základy příčetné stravy a počítají s tím, že čtenář netuší co znamená restovat a že navíc může mít poněkud svérázné vnímání textu a ještě počítá s tím, že si člověk chřest, hovězí roštěnku a nebo jehněčí prostě z invalidního důchodu nekoupí...
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: myslim, ze je to akorat kucharka zdravych a rychlych jidel, mozna s pridavkem vysvetlivku jako co je to nuz a nepouzivat jinak nez na cesnek :D
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ZUZKAOU: no podle me je to trochu spjaty s tim programem na zdravy zivotni styl, takovy psychoedukacni program, ktery ma prave pacientum pomoci shodit napriklad nadbytecna kila, jak se dobre stravovat atd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dohledávám cosi na PCP a vida
    Psychiatrické centrum Praha
    http://www.pcp.lf3.cuni.cz/pcpout/is/publikace_vydane/kucharka.htm

By mě docela zajímalo, jestli to teda je jen zdravá kuchařka a nebo, jestli tam je nějaký režim, který pomáhá regeneraci právě psychotikům.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    POA: s vyjimkou bzd?? (??)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A jestli tě teda zaplavuje anglickejma článkama a ví, že tomu nerozumí - um - to je zcela nemnipulativní jednání. Zejména když se prozatím ukázalo, že si články čte po svém.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: Ne - nehodlám živit psychopata. Tady nejde o ty články, ale že je čte naprosto nesmyslně - viz úbytek hmoty a nebo syndrom z vysazení, který zaměňuje s abstinenčními syndromy, že vedlejší účinky olnazapinu generalizuje na cokoliv z lekárny - ad libitum, ad nauseam. JEstli nevěříš nám - zkus se zeptat ID librium. Ten skutečně má psychofarmakologii jako náplň práce.

Kontaktu s autorem bylo až až.

A myslím, že pokud chcceš odbornou debatu, tak by mělo smysl sem věšet argumenty, ne výkřiky.
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: to není tak jednoznačné, co říkáš. Aby to někdo přeložil opravdu správně, musel by být v kontaktu s autorem, jinak může snadno dojít k desinterpretaci

mám návrh... napiště mi, kdo umíte natolik dobře anglicky, že jste schopni jeden z článků přeložit... vyberme společně jeden

já seženu ještě profi překlad od nějakýho známýho... a pak budeme srovnávat

jste pro?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: nemůže to přeložit do češtiny a nebo rozvést, protože pak by to bylo velmi snadno vyvratitelné tvrzení.

Možná by šel do záhlavi naprogramovat náhodný generátor FF-
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: když toho nebude deset denně ale jednou za čas... v tom nvidím púroblém.. ty ano?
    POA
    POA --- ---
    vzkaz od FF: ze vzkazuju do klubu: vsechny psychofarmaka (s vyjimkou bzd) vcetne ssri funguji na brain-disabling principu a jsou neurodegenerativni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: mno - leda tak na slovensko, vona terapie v cizím jazyce nejni vono...

I když pravda, paní Bartošová se léčí v itálii, zejména za pomoci fotografa z blesku ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: Prominenti asi jezdi do zahranici, nebo aspon mimo svoji zakladnu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LITROP: Hm - zajímavé, ale teda pokud jsem alkoholička - prominentní manželka, tak mi nezbývá, než se uchýlit do veřejných zařízení, navíc teda ani pro ty neurotiky, co jim půjdou do 14 denní psychoanalytické skupiny nemají moc termínů.

A to raději nebudu přemýšlet o tom, co kromě jednoduchých poruch přizspůsobení se dá psychoanalýzou ošetřit za 14 dní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam