• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    Praguewatch.cz je internetovým průvodcem po pražských kauzách, sporných případech městského plánování, ohrožených kulturních prostorech, parcích či třeba zahrádkářských koloniích. Je vhledem do nedávné historie a současnosti odvrácené tváře Prahy. Kritický pohled na rozvoj Prahy a městské politiky je založen na spolupráci akademiků, odbornic a občanských aktivistek a aktivistů. Stoupající prosperita Prahy v posledních dvaceti letech s sebou přináší i řadu negativních stránek pro vývoj města a život jeho obyvatel. Příčin je více. Vládne tu stále stejná politická strana a značná moc developerů nenechává příliš prostoru pro alternativní scénáře rozvoje. Nezávislé poradní orgány radící městu byly zrušeny anebo podřízeny krátkodobějším politickým cílům. Politici a úředníci se o účast veřejnosti na rozhodování o městě a konkrétních místech spíše nestojí nebo svůj zájem pouze předstírají. Praguewatch.cz bude obyvatelům Prahy, voličům i nevoličům*, poskytovat základní přehled o nedávných a současných, známých i méně známých kauzách. Hodláme propagovat aktivity celé řady lokálních a celopražských občanských iniciativ a organizací, které se v těchto kauzách angažují. Na webu také zpřístupníme výběr důležitých a aktuálních informací z úředních desek. Web připravuje občanské sdružení PragueWatch ve spolupráci s Ateliérem pro životní prostředí. Praguewatch.cz podpořila Nadace Open Society Fund Praha. Projekt není spojen s žádnou politickou stranou.
    http://praguewatch.cz
    příbuzné kluby
    [ Radikální a kritická geografie, kartografie, urbanismus a další vědy o prostorové dimenzi lidské společnosti ]
    PETICE K PODEPSÁNÍ
    AKTUÁLNÍ AKCE
    rozbalit záhlaví
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: mluvil jsi o prasnosti a ze podil dopravy je 15%.

    v tabulce Emise z dopravy na území Prahy
    najdes celkem podil PM10 z dopravy 10 809
    stacionarni zdroje maji podil PM10 celkem 766,6

    hmmmm pocitam a pocitam stale me vychazi, ze nejak ta doprava ma porad nekolikanasobne vic , pockej vezmu si jeste radsi kalkulacku.....

    kdyz ani cist neumis to je pak tezky.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMYSLOV: Já nevi, já jen říkal, že znečištění je kolem 15%, byl jsem osočen, že kecám a CROME na mě nakonec vytáhne studii, která říká, že je to kolem 15%, tak jsem z toho trochu zmatený...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SMYSLOV: jo, hlavně dámy v podpadkách a děti v kočárech, co jim upadnul dudlík :)


    HAMSTER: srovnáváš dvě nesrovnatelný věci.. množství skleníkových plynů vypuštěných do ovzduší prostě nikdy nebude korelovat s množstvím znečistění obecně, ale to je fuk. Jsi přeci architekt, tak tohle ti odpustíme..
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: ty vole diskutovat o necem o cem nemas ani paru to chce docela odvahu ne? :))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Přčti si znova, co jsem napsal, uklidni se, párkrát se nadechni, zamysli se a pak až odpovídej, nepůsobil bys pak tak legračně.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    HAMSTER: a za hluk nebude moc asi taky automobilova doprava ale chodci co?...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CROME: Já vidím čísla a 16,7 mi připadá míň, než třeba 39,6. Ale třeba je to ve skutečnosti víc. A možná, že čísla vůbec nejsou podstatný, podstatný je nějaký prohlášení...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: seš fakt srandovní.. víš, že mezi skleníkový plyny patří například i CO2? Skleníkový plyny nejsou to samé jako "nejvýznamější zdroje znečištění ovzduší"... jako snahu máš asi podobnou jako Klaus při psaní svý zábavný beletrie, ale zkus to asi někde jinde .)
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: cemu na ty citaci z tech stranech nerozumis?

    ""Automobilová doprava představuje v současné době nejvýznamnější zdroj znečištění ovzduší na území Prahy. Vyhodnocení emisní bilance automobilové dopravy je prováděno pravidelně ve dvouletých cyklech v rámci projektu ATEM – Modelové hodnocení kvality ovzduší na území hl. m. Prahy. Hlavním zdrojem emisí znečišťujících látek z automobilové dopravy jsou městské komunikace – liniové zdroje. ""

    To ze mas dojem neni zcela relevantni :)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Tvůj zdroj...

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CROME: Podle toho je podíl dopravy na tvorbě skleníkových plynů 16,7%, graf celkovejch emisí tam nevidím (ale vzhledem k tomu, že tyhle věci jsou poměrově stejný, bude to dost podobný, spíš lepší, protože auta maj narozdíl od jinejch zdrojů znečištění katalyzátory.. Skoro mám dojem, že jsem měl pravdu...
    CROME
    CROME --- ---
    Takze jiste pravo na jizdu autem mas, ale taky bys mel bejt ochotnej nest za to nasledky, ergo vyssi poplatky, mytne a dalsi, kompenzujici, negativni dusledky na zivot v Praze.
    A ne se jak malej harant dozadovat svych hracek na ukor vsech (konecne i sam sebe).
    CROME
    CROME --- ---
    kdyby to snad nekoho zajimalo:

    "Automobilová doprava představuje v současné době nejvýznamnější zdroj znečištění ovzduší na území Prahy. Vyhodnocení emisní bilance automobilové dopravy je prováděno pravidelně ve dvouletých cyklech v rámci projektu ATEM – Modelové hodnocení kvality ovzduší na území hl. m. Prahy. Hlavním zdrojem emisí znečišťujících látek z automobilové dopravy jsou městské komunikace – liniové zdroje. "

    ENVIS - Informační servis o životním prostředí: Ovzduší - Souhrnné informace, statistiky
    http://envis.praha-mesto.cz/%285hjoyurgi5vsxsiuenxbil45%29/default.aspx?ido=5361&sh=486334395
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: v tom pripade to neni zadnej argument, ale placani do vetru
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CROME: Nutím tě k tomu snad? Your choice... Já tu teď nebudu trávit odpoledne hledáním článku, kterej už ani nevím, kde byl.
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: ¨ty tu argumentujes nesmyslama tak proc bych mel tvoje nesmysly hledat?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CROME: Pátrej a najdeš, já na to teď nemám čas. Doporučuju www.google.com
    CROME
    CROME --- ---
    HAMSTER: zdroj?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    CROME: No nejen že to není jasný, ona to ani není pravda. Hlavním zdrojem je prach a na něm se doprava nepodílí ani 15ti procenty, ale to je fuk...
    CROME
    CROME --- ---
    ostatne hlavnim zdrojem znecisteni ovzdusi v Praze je doprava a je snad jasny, ze to nebude diky MHD
    CROME
    CROME --- ---
    JAMES_DICK: ne prevazne na elektrinu z Temelina :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam