• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: dokud tam budou mrdky z ODS tak nebudu mít klid, že tam přišla buržoazní aristokracie která tomu pelechu dodá trochu toho "dekórum" mě nijak neuklidňuje, spíš naopak...
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    YBUKO:

    Egon Bondy: Pražský život

    (...)

    Ministerští mrchožrouti a sliz z magistrátu
    zalkají nad osudem tohoto státu

    jenž jasně zamířil už k zhoubě na cestu
    nechá-li taková individua bez trestu


    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Desítky lidí protestují, nechtějí kamiony na Spořilově - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=722747
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MIKATCHOU: Dientsbier nebo někdo takový podobný scénář naznačoval. A já bych se tomu ani za mák nedivila.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    YBUKO: pravda pravda a opět se ukáže, že v pražský ČSSD je Diensbier jenom jeden...

    jinak opět něco z Prahy 3 .)

    Pražané navrhují 'zlidštit' nebezpečné přechody - Pražský deník
    http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/prazane-navrhuji-zlidstit-zivotu-20111122.html
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Primátor tajně jednal s TOP 09, ale kmotři ho předběhli - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=722454
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    já si myslim že tyhle machinace vyplívaj z toho, že tam asi zas někdo moc začal šťourat do zajetých obchodních sítí a vzájemného "krytí si zad" - možná že měla vyjít na povrch nějaká šokující pravda o praktikách na pražské radnici a tak se vnitřním rozporem v koalici jen kamufluje...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ODS se prý již dohodla s TOP 09 na koalici v Praze – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/251243-ods-se-pry-jiz-dohodla-s-top-09-na-koalici-v-praze.html?ref=zpravy-dne

    A nebo taky ne. Nebo taky ODS to měla s Topkou dopředu posychrovaný. Z koalice se neodchází, aniž by nebylo jistý, kdo bude vládnout dál. Ideálně, aby ten, kdo se přičiní o rozpad, aby vládl dál. Král je mrtev, ať žije král. Svoboda podle mýho zůstane, i když mi pořád vrtá hlavou, jak je možný, že to nevěděl. Je fakt taková loutka nebo dobrej herec? Co to s ním musí dělat, když by to měl být právě on, kdo vede zásadní politický rozhovory a dohody a pravděpodobně je obcházenej ze všech stran a ještě nakonec v týhle roli zůstane?
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Účelem rozpadu koalice v Praze odstavení primátora Svobody? - Patria.cz
    http://www.patria.cz/zpravodajstvi/1954618/ucelem-rozpadu-koalice-v-praze-odstaveni-primatora-svobody.html
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Jo, zas tak podrobně to nesleduji, pravda. Nicméně pořád mi to úplně nazapadá. Nevidím v tom ideologický nebo programový rozpor. Že Svobodu část ODS odmítá a delší dobu usiluje o jeho odstranění, vím a taky jsem to napsal. Jen by mě zajímalo víc pozadí toho konfliktu. A zda v něm hrají důležitou roli nějaké neformální vazby a vlivy zvenčí.

    A v neposlední řadě, co objektivně a konkrétně vadí ODS na připraveném rozpočtu? To neměla ODS možnost sestavovat rozpočet společně s ČSSD?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Sakra to jsou obraty. To by si zasloužilo podrobnou analýzu, pač ta situace není vůbec transparentní. Minimálně ne na první pohled.

    "Praha se koalicí ODS a ČSSD, kterou provází řada neshod a střetů, řítí do rozpočtové pasti v podobě drastického zadlužení a neschopnosti úspor investičních i běžných výdajů ve všech rezortech," vysvětlil Boris Šťastný.

    To je podle mého dosti nedostačující vysvětlení, které ještě k tomu může vypovídat o mnohém. A žádné jiné jsem zatím nenašel. Jde tedy skutečně o neshodu nad připravovaným rozpočtem pro příští rok?

    Zároveň mi přijde zvláštní, že špičky pražské ČSSD kroutí hlavou a tváří se, že je to pro ně nečekaný obrat. Ony se totiž zas tolik nečekané obraty v politice nedějí a prostě nevěřím, že o tom nevěděli lidé z ČSSD dopředu. Pokud opravdu nevěděli, trochu mě to děsí.

    A TOP 09? Strana, která zvítězila ve volbách se nakonec dostává do hry a možná do jejího čela. To představitelé z ODS museli vědět. Musí i vědět, že Topka teoreticky může koalici sestavit s ČSSD, kde se může probudit opět křídlo kolem Diensbiera ml., které de facto usilovalo o koalici hned po volbách, než bylo smeteno Březinou, Hulínským a spol.

    Když nad tím tak povrchně přemýšlím, obávám se, že opět nejde ani tak o naplňování programových priorit jednotlivých stran. Zejména ODS, pač ona vypovídá koaliční smlouvu, aniž by o tom věděl její primátor Svoboda(!). Lze skoro hovořit o politickém puči a snahu likvidace Svobody, o které se již delší dobu šuškalo. Ale proč tímto způsobem?

    Kdo tedy a proč usiluje o nový řád na magistrátu? Co je cílem Borise Šťastnýho a jeho kliky? Je rozpočet skutečným důvodem či jen záminkou? A jak je možný, že rozpad koalice byl odsouhlasen uvnitř ODS v takové tichosti, bez vědomí koaličních partnerů a primátora HMP?

    Myslím, že ve Žlutých lázních už je šrumec :-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: nj, ale ODS maj nejpropracovanejsi mafianske site a TOPka se od nich jen necha snaze nakazit, pac sou to stejni neoliberalove a vsechno peklo co se v Praze bude dit skryji za zajmy draveho trhu......
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: kéž by radši TOP jednali s ČSSD, když už něco z tohodle trojbarevného pekla... oranžová a fialová je aspoň barva hippiezáků a hinduistů
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PATISLAV: dyt přesně to sem tu ted napsala...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hlavně rušení regionálních tratí směrem do Prahy znamená víc aut v Praze, nebo ne? A to někdo chce?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: no to jo, ale každej problém má rozměry o různém měřítku, to je jako kdybych řekla že problém developmentu v Praze není pražský problém protože se jedná o dopad neoliberální ekonomiky, která je globální...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    a zácpy v Praze budou celopražským problémem a mlýn na vodu propagátorům tunelů a podobnejch blbin...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: neni to pražská tématika? jakto? a jak se mají lidé z okolí Prahy dostávat do Prahy? autama? to je přece nesmysl...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: mimochodem, ten modrý banner silně připomíná grafiku co používá Student Agency - ale pokud vim tak ten jejich Regiostar nebo jak se to jmenuje už nakonec jezdí...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    YBUKO: jo tak to by mě taky zajímalo... tohle je repast z naší skupiny na facebooku, takže detaily neznam... ale určitě se shodnem na tom že rušní regionálních vlaků v okolí Prahy je určitě ta největší blbost. Regionální tratě s frekventovanou vlakovou dopravou maj i debilní americký velkoměsta který jinak co se MHD týče bývaj uplně na hovno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam