• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKATCHOU: skóre: min. 10 tajných, 2 strážníci z toho 1 se zakrytým číslem..

    Jinak překvapilo mě, kolik dorazilo lidí. Supr.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    dnes procházka Praguewatch po pražském kamerovém systému

    Today
    Time3:00pm until 6:00pm
    Where
    sraz: na Můstku na rohu Václavského náměstí a ul. 28. října
    Description
    Navazujeme na úspěch předloňské akce a zveme vás na další procházku pražským kamerovým systémem.
    Rada Evropy a Evropská komise vyhlásily 28. leden jako Mezinárodní den ochrany osobních údajů. Přijďte ho s námi stylově oslavit!

    Během hodinové exkurze bude předvedeno rozmístění kamer, jejich funkce, slabiny a rizika. Účastníkům budou zároveň názorně demonstrovány způsoby, jak se vyhnout nadměrnému dohledu kamer. Provádět bude Mgr. Filip Pospíšil, Ph.D.
    Účastníkům se doporučuje, aby se na procházku vybavili kapesními zrcátky nebo laserovými ukazovátky.

    Více zde:
    Procházka pražským kamerovým systémem | Big Brother Awards CR
    http://slidilove.cz/content/prochazka-prazskym-kamerovym-systemem-0

    Městský kamerový systém – drahý, neefektivní a nebezpečný slídil, Filip Pospíšil: http://praguewatch.cz/reports/view/48
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Otázky okolo Revoluční 15o2/3o « PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/2012/01/27/otazky-okolo-revolucni-15o23o/
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    fotka z dnešní "demonstrace" proti solení chodníků.
    http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395266_256913984379630_100001830918173_642051_1243146099_n.jpg


    "..novinari nalevo prebiji pocet demonstrantu. Budem sbirat ted petici,aby se na unorovem zastupitelstvu zrusila vyhlaska. Sul zere boty, nici nohy psum, zabiji mestske ptaky a rostliny..." - koment kámoše, kterej se akce účastnil.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Další Hurdovina, tentokrát na účet TOP 09

    Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Podrazy-a-lobbing-na-Praze-3-Jde-o-stovky-milionu-korun-220673
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SMALLRICCIO: patří, já to sem nedal jenom proto, že je to další iniciativa SZ - abych moc neagitoval :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SMALLRICCIO: patří
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    bohužel...

    jinak pokud jste nezaznamenali, tak pozvánka na exkurzi po Praze:
    Procházka pražským kamerovým systémem | Big Brother Awards CR
    http://www.slidilove.cz/content/prochazka-prazskym-kamerovym-systemem-0
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: je to kmotristán... :) nikdo z nich nedokáže odolat síle kapitálu .)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKATCHOU: hehe, zrovna jsem to sem chtěl prdnout..

    tak přiložim ještě stanovisko SZ P1:

    Tisková zpráva Základní organizace Strany zelených v Praze 1

    Starosta Prahy 1 chce umlčet nepohodlného kritika,
    zastupitele za Stranu zelených

    Základní organizace Strany zelených v Praze 1 nesouhlasí s návrhem starosty Městské části Praha 1 odvolat z finančního výboru Filipa Pospíšila, zvoleného na kandidátce SZ. Návrh na odvolání předložil starosta Oldřich Lomecký (TOP 09) na program jednání zastupitelstva 24. 1. 2012. Odůvodňuje jej tím, že se zastupitel soudně domáhá přístupu do elektronických databází Prahy 1, které umožňují kontrolovat hospodaření městské části.

    Filip Pospíšil, který je zastupitelem a členem finančního výboru již druhé funkční období, starostu v minulém roce opakovaně žádal o přístup k datům v účetních, agendových a evidenčních systémech SAP, ASW, iDES a Dinfreg. Ve svých žádostech poukazoval na zjištění několika předchozích auditů, které odhalily vážné nedostatky v účetnictví a v evidenci majetku Prahy 1. „Efektivní kontrolu nápravy nedostatků je přitom možné provádět pouze nahlédnutím do obsahu i způsobu práce s příslušnými elektronickými systémy,“ vysvětluje zastupitel Pospíšil.

    Žádosti opozičního zastupitele starosta opakovaně bez odůvodnění zamítal. Do systému přitom mohou nahlížet někteří zastupitelé koaličních stran. Filip Pospíšil proto podal na starostu v srpnu loňského roku žalobu, kterou se domáhal poskytnutí přístupových práv soudní cestou. V ní poukazoval na porušení zákona 131/2000, o hlavním městě Praze, a na zabraňování výkonu kontrolní funkce zastupitele, čehož se starosta dopouští. Zatímco soud ještě nestanovil termín projednání nezákonného postupu starosty, ten již navrhuje odvolání nepohodlného zastupitele.

    Základní organizace Strany zelených v Praze 1 považuje postup starosty za nezákonný a nedemokratický. Vyzýváme jej, aby požadavkům zastupitele vyhověl a návrh na jeho odvolání s omluvou stáhl. „Potlačování kritiků a demokratických principů, spojené s oslabováním kontrolních mechanismů, bude mít pro budoucnost Prahy 1 vážné důsledky,“ upozorňuje zastupitele dalších politických stran předsedkyně Základní organizace Strany zelených Prahy 1 Kateřina Jacques. „Chtějí-li být zastupitelé považování za obhájce demokratických principů, nemohou v žádném případě přistoupit na jejich hrubé pošlapávání, kterým návrh na odvolání jejich kolegy zastupitele Filipa Pospíšila bezesporu je. Podle mého přesvědčení budou toto rozhodování sledovat a hodnotit nejen občané Prahy 1," dodává.

    Ostatně, není to poprvé, co starosta za TOP 09 Lomecký, který se rád prezentuje jako nositel „nového politického stylu“, porušuje elementární demokratické principy. Na jaře loňského roku například bez jakéhokoliv vysvětlení navrhl a spolu s ostatními radními odvolal řadu členů komisí nominovaných Stranou zelených, jindy zase řízení schůze zastupitelstva zneužívá k nepřípustnému zlehčování vystoupení opozičních zastupitelů. Na čtyřiadvaceti stranách časopisu Prahy 1 (financovaného z veřejných prostředků) vyhradil pro Stranu zelených prostor čtyř řádek textu, které nestačí ani pro základní sdělení, natož pak kritiku práce starosty a jeho rady.

    PhDr. Kateřina Jacques, předsedkyně Základní organizace Praha 1
    katerina.jacques@zeleni.cz , tel.: 603 167 937

    Mgr. Filip Pospíšil, Ph.D. ,zastupitel Městské části Praha 1 zvolený za Stranu zelených
    filip.pospisil@praha1.cz

    Michaela Valentová, zastupitelka Městské části Praha 1 zvolená za Stranu zelených
    michaela.valentova@praha1.cz, tel.: 721 303 100
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Starosta Prahy 1 chce umlčet zastupitele za Stranu zelených | Region Online CZ
    http://www.regiononline.cz/2012/01/23/starosta-prahy-zastupitel/
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Matěj Stropnický: Kmotr Hurda umožňuje Svobodu primátora - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/12336-kmotr-hurda-umoznuje-svobodu-primatora
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    to určitě neni,prófo.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ono velký procento bezdomovců jsou také duševně nemocní lidé (např. schizofrenici), lidé, kteří jsou de facto nesvéprávní, nemají blízké a nebo mají, ale ti s nimi nechtějí mít nic společného (pocit studu, zavržení atd.). Institucionální pomoci se vyhýbají, ale mají naučené alespoň základní schopnosti a dovednosti - tedy opatřit si jídlo a teplo do té míry, že alespoň pár let na té ulici přežijí... Pak tu jsou samozřejmě ti, pro které to je životní styl, do kterého se dostali buďto dobrovolně anebo nedobrovolně a pak samozřejmě ti, kteří k tomu přišli jako slepí k houslím a chtějí s tím něco dělat.

    Problematika bezdomovectví je hodně komplikovaná věc a nejsem si moc jist, zda je toto fórum zrovna ta správná platforma na jakékoli jeho řešení.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    MIKATCHOU: hele neměla bys toho Marxe tak žrát,poslechni.Ano,výměnou za práci dostaneš škváru-to jestli je ta práce otrocká nebo je docela fajn zááleží už čistě na tobě.Na tom jaký máš schopnosti se na trhu prosadit.je to fér boj.
    nikdo tě k ničemu nenutí.
    já jen chci,aby neumírali a aby nás jejich životní styl stál co nejmíň peněz.Ty,který se opravdu chtěj zařadit zpátky bych supportoval tím stylem,že bych jim pomohl hledat si práci.tečka.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: nebyli (i když z jinýho důvodu)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SHYLOCK: jenže ono de primárně o to, že spousta z nich by se třeba i chtěla mít líp, ale jediný co můžou výměnou za své bezdomovectví dostat je život v teple za cenu otrocké práce. Někdo si prostě spočítá že je lepší bydlet v chýši za městem a být svobodný, než-li makat někomu třeba 10 hodin denně na stavbě aby si pak za těch pár tisíc mohl zaplatit pokoj na ubytovně v lýkusáku... Tohle je celý neštěstí naší kapitalistický společnosti, že vytváří mohutnou záložní pracovní sílu v podobě tzv. underclass, která se jí pak hodí uplně na všechno - ukazuje se na ní,když je mezi nasranýma lidma potřeba někoho obvinit a očernit, a ukazuje se na ní když je potřeba lidi co se ještě jakž takž drží nad vodou vyděsit a přinutit k disciplinovanému postoji k práci. Je to hnus.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    SPIPI: hm.mně tohle nikdy moc nezajímalo.bezdomáči mi nijak nevadí.To mi spíš lezou na nervy lidi,který si ostentativně odsedávaj na druhý strany vagonu metra,zacpávaj si nos,mračí se a vydávaj různý prasečí zvuky.
    Asi bych selektoval lidi pro který je to "way of life" od lidí,který si vzali 5 hypoték na iPhony a dovči a televize a teď jsou na ulici a na základě toho s nima pracoval.Pro první skupinu deku,polívku a vlídné slovo od sutdentky FHS,která má pocit,že koná dobro a pro druhý nějakej program.Dělil bych je asi podle jejich snahy změnit svoji situaci.ale to fakt jen tak střílim od pasu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam