• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRIXFiTNeSS PoLe DaNCe ®
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    LILY: za monu byla, je to péče na kterou máš nárok a předejde možným horším problémum v budoucnu. Ja jsem to rehabilitační cvicila jen tak aby se neřeklo a spíš jsem dělala posilování. Takže jsem cvicila jak magor a pupek jsem ještě rok po porodu měla jak kdybych chodila na ddvacet piv. Tuhle cestu fakt nedoporučuji. Pokud chceš rychle vidět výsledky vrátit de do formy a nevynakladat zbytečne úsilí, venuj se fakt poctivě rehabilitaci
    IF_
    IF_ --- ---
    LILY: Za mnou prisla i po klasickym porodu!
    LILY
    LILY --- ---
    PASTEL: jo je fakt, že se říká, že se můžou posilovat šikmé břišní svaly, ale ne ty přímé.
    Ale teda že by chodily v porodnicích rehabilitační doktorky... Slíbili mi sice, že nějaká snad přijde, jestli bude mít čas, ale evidentně neměla.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    REINITA: po císaři za tebou měla přijít v nemocnici rehabilitační doktorka a probrat s tebou cviky, ty provadej opravdu svědomitě a často. Pokud za tebou nebyla, tak si nějakou dobrou najdi. Do té doby než se ti stáhne břicho nezkoušej tahat inverty silou a nic silovyho na břicho. Ty cviky se zdají dost o ničem, ale je to fakt ddůležité. Nejde o čas, ale o postupné kroky.
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    SHIVA42: Od srpna ještě nemůžu :(
    Popravdě nevím. Nějaké spiny umím, šplh a sed taky, padající bohyni na dva způsoby. Gemini, anděla a butterfly jsem dělala, ale moc mi nejdou. Nevím jak jsou na tom L2 právě, jestli bych jim stačila, bo poslední rok na to dost kašlu.
    LILY
    LILY --- ---
    REINITA: já jsem teda tehdá nedělala pole dance, ale začala jsem cvičit (opatrně) po třech měsících.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ETTELEA: me se otvira ted kurz pro zacatecniky ted od 15.8., jsou tam posledni 2 mista, pondeli 18hod... v zari ale taky neco bude urcite, mam pocit ze v utery se ma v pulce zari otevrit L1cka... a to chces Level 1 kdyz uz jsi to zkousela?
    REINITA
    REINITA --- ---
    IF_: :D
    moje dítko je zatím nechodící, ale až se to změní, tak to koukám slibuje velký zdroj zábavy - zejména v kombinaci s kočkama, které mi pravidelně chodí fandit do akčního radiu :D
    IF_
    IF_ --- ---
    REINITA: K tomu cviceni doma... neni to s tim ditkem nekdy jednoduchy :D Dneska jsem ji jednou chudaka nakopla :p

IF_
    IF_ --- ---
    Ještě k debatě o lektorkách, mně to třeba teď hodně baví s Terkou Seidlovou z Destiny. Skvěle mě umí vyhecovat a dává do toho takové nadšení:)
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    SHIVA42: Neboj do FireFly chci jít aspoň na kruh. Na Elišku slyším samou chválu a na pole lektorky taky. :D Takže to asi zkusím, akorát musím vyčíhnout kdy budete mít zase otevřený kurz pro začátečníky bo můžu chodit až od září. :(
    REINITA
    REINITA --- ---
    IF_: neboj, taky jsem lemra líná, ale zvu si domů kamarádky, abych se dokopala ;)
    IF_
    IF_ --- ---
    Včerejší "triangl" v destiny, dlouho nebyla žádná fota :))

IF_
    IF_ --- ---
    REINITA: Určitě zkus nějakého fyzioterapeuta, ten by měl říct, jak to vypadá:) Jo cvičení doma je super, ale já jsem na to lempl, jakmile na mě někdo nešlape a tyč mě nějak baví v tom kolektivu :)
    Jinak když jsem poprvé přišla p porodu na tyč, tak jsem zjistila, že mám problém udělat i véčko :D

Tak držím palce.
    REINITA
    REINITA --- ---
    IF_: kdo tu případnou diastázu posoudí? praktický lékař? koukala jsem na nějaká videa na youtube ( ;) ), jak si tu diastázu odhalit. Nepřijde mi, že bych ji měla, ale zase je tu riziko, že něco dělám blbě, že ;)

jinak zatím plánuju cvičit na tyči doma, čímž odpadá logistický problém s kojením apod. Ale stále je ve hře tebou zmiňovaný argument, proč se vyčerpávat ještě víc, když si můžu místo toho schrupnout :D

SHIVA42: stejně díky za tipy, na jizvu prostě budu opatrná ;)

nikdy jsem nebyla pole dancový expert, spíš tak střední level, dostala jsem se k prvkům, na jejichž zvládnutí není třeba k tomu navíc chodit do posilovny/trénovat víc než dvakrát týdně.

děkuji oběma. Jsem 3 měsíce po porodu a nejradši bych do toho skočila po hlavě, protože to stejně bude znamenat začít znova normálně protahovat a cvičit, protože moje kondice je v čudu, ale tak nějak se zdráhám...
    IF_
    IF_ --- ---
    SHIVA42: Jo budes mit tolik casu jako driv trenovat, az budou decka chodit na stredni :D Tak snad u toho vydrzis.

Mne teda nejvic problemy dela unava. Ve smyslu proc bych ty dve drahoceny hodiny mela obetovat treninku, kdyz se muzu konecne trochu vyspat:))
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    REINITA: ahoj, nemela jsem sice cisare, ale poprve jsem si nasla cas 4 mesice po porodu...jeden trenink = maximalne naplanovan do minuty a pak utikat domu kojit :D Sila byla na urovni cca 50-60 procent puvodni, flexibilita stejna, ale co me prekvapilo jak me opet boli kuze, v mistech ktera byla predtim zvykla.. zase jako bych zacinala odznova... bad news je, ze s ditetem mam slabsi motivaci trenovat, = chce to porad logistickou organizaci, pak do toho to kojeni, nemam v Praze nikoho na hlidani krome manzela nebo placeny babysitting... predtim jsem trenovala 4x tydne (ne sebe, ale ucila jsem kurzy), ted jsem se od porodu zmohla na 1 kurz exoticu (abych mela pred manzelem vymluvu proc "musim" a abych mela sama motivaci si to volno udelat) a to se jen valime po zemi, takze nejsem zdaleka ve forme co se tyce sily :) Vlastne naposledy jsem poradne cvicila nekdy v lednu 2015. Taky mi to chybi, vlastne ted se pomalu vracim k uceni (zacatecniky), a fakt nevim jestli jeste nekdy budu mit tolik casu a moznosti na vlastni trenink jako predtim... mozna az mala trochu vyroste, bude ve skolce nebo ve skole a nebudu mit druhe dite :)) coz ale stejne planuji ...promin ze jsem ti neporadila, tebe zajima asi ta jizva... ja bych se toho tolik nebala, jen zacni pomalu a opatrne, a nizsi level treba.
    IF_
    IF_ --- ---
    REINITA: S cisarem nemam zkusenost, ale s diastazou trochu ano. Tak si nejdriv nech od nekoho posoudit, jak na tom s tou diastazou jsi ne? Jinak urcite bych zacla jemnejsimi vecmi a dostala se do kondice. Ja zacala hned po sestinedeli, na tyc jsem sla po roce, ale to jde urco mnohem driv.

Pak dej vedet kam budes chodit. Stve me ze na tyc chodi strasne malo detnych zen.
    REINITA
    REINITA --- ---
    mám dotaz na dětné pole dancerky: jak dlouho po porodu (císařským řezem) jste zase začaly s tyčí? a jakým způsobem? všichni mě hrozně straší s diastázou, ale tyč mi chybí, tak jsem z toho špatná...
    IF_
    IF_ --- ---
    SHIVA42: Já doufám, že zase vypíšete nějaké baby friendly hodiny!!! Teď mám kurs bez dětí a půlku nedávám kvůli hlídání:(
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    ETTELEA: chtela jsem ti nabidnout ze prijd k nam (Firefly), ale ted se bojim :]]
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    EWOKK: Neříkám, že ne.
    Zatím jsem měla na kruh skvělou lektorku, ale dělala to asi rok a půl. Já ji mám ráda, vždycky ukázala, vysvětlila, pomohla a tak. Jenže mi tam chybělo to, že v tom fakt není zběhlá a její anatomické znalosti jsou nedostačující. To se projevovalo třeba v rozcvičce, protahování. Až se víc zapracuje tak bude fakt vynikající lektorka. Takže z tohoto pokryteckého důvodu mi moc nejsou podnos kopretiny, které to dělají tři roky a pak mi mají něco předat. Ale mám ráda výzvy a třeba mě pak nějaká přesvědčí, že na to fakt má.
    Krom toho ani holky co tancujou dlouho nemusí mít o anatomii a principech protahování ani šajnu a pak to na těch hodinách podle toho vypadá. To mě dokáže taky odradit. Je to blbý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam