• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAJak zvládat sebeovládání, agresivitu, agresivní chování? Víme jak, je to na nás.
    MEA
    MEA --- ---
    A alkohol, to je prostě průser. Neznám snad jediného člověka, který by nebyl labilní, když přijde na scénu alkáč. A snad ty ženy na to trpí víc, či co... A bylo by to i selsky logické vlastně... Obecně nižší sebedůvěra, vyšší senzitivita a vůbec.
    MEA
    MEA --- ---
    nedávno jsem si koupila

Emoce A Interpersonalni Vztahy - Ivan Slamenik - Knihy Google
    http://books.google.cz/books?id=9NjNfBuxQu0C&printsec=frontcover&hl=cs&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    MEA: nemám v tomhle smyslu problémy s agresí, ale příbuznej pocit, že to prostě nejde zvládnout, že bych to rád zabalil a problém prostě nechal bejt, mi pomáhá překonávat a "začít od začátku a postupovat postupně" třeba tenhle song:
    Bob Marley - Get Up Stand Up - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Tg97JiBn1kE
    MEA
    MEA --- ---
    TENTO čtvrtek
    Čas
    od 19:00 do 21:00

Kde

W-CARP cz

Česká zemědělská univerzita v Praze, kolej E, 4.patro
    Popis
    - Jak reagujeme ve stresu - dva hlavní druhy reakcí
    - Hrnec emocí - od apatie a vzteku k lásce a důvěře
    - Praktické strategie řešení konfliktů
    MEA
    MEA --- ---
    víte, co je síla? asi víte, nicméně to napíšu. že v dnešní době jsou schopni lidi vnímat agresivní chování jako psychózu nebo něco nenormálního. je toto jejich vnímání vůbec normální?

chápu, agrese ubližuje, pasivní i aktivní, z toho aktivní je brána jako hrozba a pasivní agresi to zatím stále prochází, to je to, co asi není zcela správně... chápu, že se agrese nemůže tolerovat věčně a nejde ji brát jako něco pozitivního, nicméně je lidskou přirozeností a součástí, o tom se už tady psalo...

jen by bylo skvělé, kdyby se ti lidi, co jsou schopni tvrdit, že agrese "nesmí existovat", že je to něco "nenormálního", že "nikdy nebudou oni agresivní na své děti" a další podobná tvrzení jakkoliv dozvěděli o podstatě agrese a jejích projevech víc.

vím, že zde nepíšu objev světa, nicméně je třeba si to zase zopakovat...
    MEA
    MEA --- ---
    MEA
    MEA --- ---
    a tyto muziky, co jste pastovali, tak agresi vyvolávají či naopak tranformují?

u mne je to fantomas, to je pro mne tak úzkostná muzika spojená s kdovíčím, já asi začínám pomalu tušit proč jsem při ní agresivnější, že jsem pak bývala někdy těžkoovladatelná.
    přitom faith no more jsem měla velice ráda, ale....
    při posledním poslechu jsem agresi změnila v pláč a díky tomu jsem si také vzpomněla trochu, proč vlastně reaguji agresivně. trauma z minulosti, trauma jak bejk no.

tak tohle je pro mne spouštěč agrese

Mike Patton - Rosemery's Baby - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=zSW-p9dWvII&feature=related

a toto z agrese na silnej smutek

Peeping Tom - Your Neighborhood Spaceman - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BsGeNSe5q0E

(oboje mike patton)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Cocotte Minute - Nenávist - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MyMF59DVdwM
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    MEA: tak já bych si dovolil ;) http://youtu.be/H_vQt_v8Jmw
    MEA
    MEA --- ---
    Jaká muzika ve vás vyvolává agresi a jaká naopak transformuje agresi?
    Postněte klidně linky, jména interpretů či aspoň styl nebo prostě typ...
    MEA
    MEA --- ---
    Revoluce? :))

Ale jo, třeba takhle chodili meditovat, tak my bychom mohli chodit fajtovat :).
    _IT_
    _IT_ --- ---
    možná že by bylo vůbec nejlepší teda se místo rozebíraček a mudrování domluvit na tom že jak si normálně otevřeně vybíjet agresivitu navzájem, checht:) Stejně pracujem na svý spáse a zkáze každej po svým, ale chodit pravidelně společně něco "hrotit" to by nebylo špatný co?! Založme smíšenej gang, normálně kluci holky malý velký tlustý tenký, okrádejme bohatý a dávejme chudým (takže předevšim mně;)!
    MEA
    MEA --- ---
    pod ven ne!
    _IT_
    _IT_ --- ---
    A na to že to IT myslí dobře, na to zapomeňte 8-€
    (jsme přece v agreivním auditku, čeká se že tady budou lidi nasraný a neschopný se
    ovládat;)
    _IT_
    _IT_ --- ---
    Agresivita je projev nerovnováhy v tom či onom smyslu. Pokud jsem schopnej řešit relativně efektivně jakejkoliv svuj dílčí problém, vede to nevyhnutelně k odhalení dalších "problémů" který stály v pozadí. Což je fajn. Často když napřu pozornost a úsilí k řešení nějakýho dílčího konkrétního problému, nebo obecně rozvíjím vnímání a uchopení něčeho co mě fascinuje (ať už "negativně" nebo "pozitivně"), zjistím že to vede dál a hloubš. To může bejt zdrojem zklamání jen očekávám li od světa pasivní saturaci svejch domělejch přání a potřeb. Pokud žiju s cílem se poznat, realizovat a rozvíjet a hlavně se světem jaksi srůstat než se z něj vydělovat, potom je takový zjištění zdrojem inspirace a motivace. Člověk vidí že jeho úsilí přináší výsledky, má odezvu a tím pádem pokračování. což je fajn.
    MEA
    MEA --- ---
    no, jinak mně osobně se příspěvky - některé - Nikopola líběj, například jeden z těch nejnovějších, protože mi trochu pomohly otevřít oči. díky. navíc nejsem příliš akademik, ale spíš naopak a tak tomu tak nějak rozumím víc.

A _IT_ to imho myslí dobře, to si taky myslím, jen to prostě pojímá sofistikovanějc... a jinak. To se mi taky líbí, protože to může oslovit zas další.

každej má prostě čím přispět.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEA: sohlasím s tebou
    MEA
    MEA --- ---
    U kluků tady... Jsem si všimla, že jste se nepochopili, tak proč se musíte furt a dál šťouchat? (možná právě proto, že se nechápete?) U obou postů jsem si všimla nějakých pasáží, kdy jeden popisuje něco a jiný zas něco velmi podobného jinými slovy, teď to nenajdu, nicméně, kdo to četl, taky si toho možná všiml... Není to to, o čem jsem psala, na co předtím reagoval Nikopol - viz to řešení zbytečností? Pokud tedy chápu správně já... :)
    oba ale vypadáte, že máte zvýšenou hladinu adrenalinu po svém...

A já občas taky. :D
    MEA
    MEA --- ---
    Teda s tou vůlí, to jsem na pětku. a navíc se mi nechce s ní pracovat když vidím nějakou překážku, když se mám tedy přímo přiznat... Nevím jaká metoda by mi vyhovovala, složitostí (počínaje u mně například právě anglickými texty, ze kterých mám takový divný strach, když tam nevidím záchytné známé slovíčko na první pohled) se fakt někdy děsím, takový nyní neurčitelný strach. jakoby neopodstatněný... ale cením si těch postů a snahy! jenže se musím hodně kopat, abych to (sebe, své strachy) vůlí překonala.

Všimla jsem si takové věci, že jakmile jsem svou pozornost přestala upínat převážně k přítulovi, je mi líp, agresivita se mi snížila, i když ve mně občas vyvolá vlnu zlosti například tím, že nepřijde včas a dělá to nepoučitelně furt, i když se pak převelice omlouvá... Je fakt, že se v tom jakémsi skoro pseudoproblému pak bezvýznamně babrám a řeším kraviny a to je v podstatě to, na co tady odkazoval Nikopol, když tady postoval ten jeden z prvních "rozčarovanějších" postů (jak jsem pochopila, něco ve smyslu, že se zabýváme blbostma na úkor důležitostí atp.). jenže tady v těch momentech bývá mysl hodně zaslepená tím problémem a prostě se mně osobně velmi těžko uklidňuje. Posledně mně to úplně rozbrečelo, že jede pozdě, že nedorazil na smluvené místo, že se mi vlastně vůbec nikam nechtělo, že jdu další den do práce a místo toho musím čekat na hnusný palmovce plný feťáků a že mě to město hodně sere a takovýhle kolotoče jsem si rozjela.

YMLADRIS: myslíš do partnerský terapie či do psychoterapie pro mne samotnou?
    o druhé variantě uvažuju, ale furt se snažím si vystačit s tím, co mám a jak to je, myslím, že mám kolem sebe spřízněné duše a výborný lidi, co se umí radou trefit, nicméně nevidím průvod proti psychoterapii.
    no a s tou vůlí, to jsi mne dostala už na začátku! díky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam