• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIDEiPhone/iPod/iPad Musicians

    Diskuze pro všechny, co používaj jablíčkový věci k tvoření hudby.
    Aplikace, novinky, netradiční způsoby použití.


    rozbalit záhlaví
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    ERVIN: k tomu Tascamu je normalne zdroj
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOSTA: Ještě si dej bacha, pokud se to zapojuje stejně jako 2x2 v tomhle videu (https://www.youtube.com/watch?v=wa79zT5zETs) budeš potřebovat mezi Tascam a ipad vrazit napájenej USB HUB protože to ipad neutáhne. To znamená další dráty a další device... :-/
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    ERVIN: ten Tascam vypada dobre! jeste ceknu kompatibilitu, jinak jsem takovyhle guidu prosel spoustu a pak zjistoval co to neumi .) .. dik (Apogee fakt no koment ,)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Ještě jsem našel tohle: http://tascam.com/product/us-4x4/ a pak Apogee Quartet. Ale to je otázka 1400 USD... tak nevim.
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    ERVIN: ok no stejne diky, jeste to budu nejak zjistovat, podle me to nejak musi jit s Ipadem
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOSTA: Na adaptéru záleží. Konkrétně 30 to lightning dělá problémy.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOSTA: Přiznám se, že jsem se octnul na hranici svých znalostí. Ale domnívám se, že to řešení se dvěma Kaossama bude elegantnější.
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    ERVIN: ten ma zase jenom 2x mono in... chci 4 aby to prave slo pro 2x stereo in jako mix... jinak je to zase hracka
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    to znamena i na tom blbem adapteru zalezi, kdyz to jede na IOSu 6tce a na IOS 7 + ne ??

    neni to spis tim, ze ten Behringer je pouze 16 bit a ty dalsi IOSy uz 16 bit audio nepodporuji, pouze 24 bit ? Nebo tak neco ?
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    ERVIN: zatim se ptam predem (videl jsem,ze meli tento problem jini na forech), protoze bud koupim Ipad 4ku nebo Air s nejakou dockinou a chci to pouzivat jako MIDI clock slave i mix (2 stereo kanaly) i efektor prave s nejakymi pokrocilymi touch a time step featurami jako treba FLUX:FX (v clocku s masterem (Elektron Octatrack)) ... jde mi o to ze k tomuto ucelu bud pouziju to co pisu, nebo mix a dva Kaosspad KP3 (coz samozrejme nechci protoze je to zase hroznych kramu) doufal jsem, ze tohle prave bude umet Ipad s dockinou

    na ten Focusrite jsem se dival, ale nema klasicke MIDI IN/OUT !

    Dik ,)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOSTA: Jinak tohle byl svýho času, kdy jsem to nejvíc studoval, asi nejlepší dock... https://www.music-city.cz/...Ll6-6t-0BEiQAW4SRUF8xsMVxR6KVL056-4nuesi7D1IL0XVkW4r8jo8OCGMaAsVs8P8HAQ
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOSTA: A tu redukci jsi měl origo nebo z číny?
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    Cau, jaka rozumna zvukovka obsahujici 2x stereo in (procesovat nezavisle) a MIDI, ktera by ficela spolehlive s IOS 7+ a s IPad 4 nebo Ipad Air 1; Idealne dockina?? co nejlevneji ... dost se mi libila Behringer is202 vim ze s adapterem 30 pin na lightning funguje, otazaka je s jakym IOSem... Pokud nekdo znate z vlastni zkusenosti tak mi pls poradte dik!
    GORG
    GORG --- ---
    RMUTT: Aha, ok dík. No asi jsem ty Air podcenil. Myslel jsem, že ten výkon bude slabší (víc ve snaze udělat tablet lehčím)
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    GORG: 1st gen iPadu mini je opravdu asi jen skicák. Já takhle dodnes třeba používám starej ipod 4g. Na aplikace typu nanoloop atd. Na všechno ostatní mi zatím v pohodě stačí ipad Air 1. Ještě jsem v hudebních aplikacích nenarazil na nic, u čeho by se zadýchal.
    GORG
    GORG --- ---
    Onehdá jsem si pořídil iPad mini (1st gen) kvůli hudbě, ale zpětně nevím, jestli je tenhle device dostatečně výkoný pro typické použití.

    Gadget - tři, čtyři nástroje a už nestíhá (nepomáhá freezování - skoro se zdá, že freezováním se to zhorší)
    Beatmaker2 - při snaze vyexportovat stopy z Gadgetu do BM2 zvládne max 5, 6 stop audia (raw audio, žádné efekty, nic)

    No v kombinaci s MusicIO (který umí posílat MIDI a audio přes USB kabel i přímo do DAW v kompu) jsem zjistil, že je z toho zadýchanej natolik, že to nestihá mnohem víc, i když možnost pustit audio přímo jako VST je velmi sympatická

    Možná je lepší ten IPad prodat a koupit si lepší nebo se spokojit s tím, že je to pouze scatchpad... (iMaschine2 tam běží poměrně schopně a krásně se integruje s Maschinem). Nebo existují nějaké optimalizace? Dost mě překvapuje, aby device nebyl schopen pustit pár wavů souběžně. Asi sběrnice nestíhá. Případně dík za tipy.
    DR_K
    DR_K --- ---
    ted jsem to zkousel. na tom barevnem padu jde nadefinovat bambilion eventu vcetne presne not
    Midi Studio on the App Store
    https://itunes.apple.com/us/app/midi-studio/id519720275?mt=8
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Ahoj, shánim nějakou appku, midi kontrolér, ve který bych si navolil akordy na jedno tlačítko a ono je to posílalo midi dál (do aplikace Thor). Nejlépe free. Potřebuju hrát na bicí a jednou rukou hrát kila na klávesy a ukazuje se, že na pianovym kontolleru to nestíhám. Poradíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam