GANYAL_YABANI: myslím že má jen 5300. já to přejel busem, tehdy. inspirovalo mě vyprávění nějakých čechů (vlastně konkrétně jedný ženský, co s nima jela), co tam byli pár let před tím, asi dva roky jsem to plánoval... na netu tehdy ještě nebyly cestovatelský diskuzní kluby zcela běžný (nebo já žádný neznal). měli jsem dost málo informací (na dnešní poměry). dost jsme si to představovali "jako hurvínek válku"
ty motorky zní dobře, ale moje tehdejší přítelkyně se toho nějak bála. v Manali půjčujou půlitrový Enfieldy (nebo jaká to je značka, cosi třeskutě ve stylu 50tých let...), musí to být zážitek...
JAEN: ... ale ta výška stačí na to, aby tam člověk co přijede autobusem prakticky nebyl schopen udržet se na nohou :-) určitě je to výš, než kam vede jakákoliv lanovka kdekoliv na světě. přičemž paradox je, že jako "hory" vypadá spíš ta první řada hor za Manali... do té druhé se vyšplhá úplně absurdníma serpentinama - a najednou skoro žádný velký hory a jen náhorní rovina, horská poušť... prostě jiná planeta.
NARVAH: do Manalí to bývalo autobusem za jednu noc. tam doporučuju načerpat síly a užít si života. další pokračování dva dny autobusem (s noclehem na půl cesty v jurtě , v ceně jízdenky). ale občas se nějaký autobus skutálí ze svahu dolů ... je to dost pekelná silnice.
(a nebo se dá taky letět... výhledy na Himaláje asi budou závratný...)