Zdravím, nevím, kde jinde se zeptat, gůgl mlčí - asi v roce 2005 jsem si koupila od Pilotu plnící pero (Birdie fountain ink pen), které má takovou tu gumovou natahovací bombičku, která když se zmáčkne, tak se nasaje inkoust. Už asi po roce jsem měla dojem, že ta gumová bombička mění trochu objem - do šířky, tak jsem vzala tenký proužek izolepy, oblepila to dokola a pak jsme to neřešila a pero x let nepoužívala. Teď jsem ho oprášila, izolepu jsem sundala, naplnila inkoustem do plnících per od Koh-I-Nooru a dnes jsem ho chtěla naplnit znova, jenomže ouha, vnitřek zůstal vevnitř, a když jsem to vypreparovala, tak jsem zjistila, že se guma zkroutila, natáhla do délky i do šířky zřejmě, a já nevím, čím to je a co s tím - izolepa je sice čaroděj, nicméně nevím, jestli to mohl způsobit ten levnější inkoust? Paní v krámě mi tehdy říkala, ať do toho dávám ten od Pilotu, což jsem na jednu stranu považovala za reklamu, ale hlavně jsem předpokládala, že Pilot je veskrze kvalitní a takové rapidní zničení té gumy bych neočekávala. Je to myslíte opravdu tím levnějším inkoustem? Díky předem za odpověď.