• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALTORSalsa, Zouk, Bachata - Dance is the hidden language of the soul
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    MUFF: Dominkanska bachata je moje sdcovka. Bavi me hrat si s tema krokama a dynamikou, clovek treba udela dva tri kroky rychle a pak zvolni, ale chce to kloudnou hudbu. Tady se hrajou samy strasny sladarny (coz neni taky spatny - zvlast kdyz je clovek utahanej z prace a potrebuje trochu toho lidskeho tepla hehe :)

    MUFF
    MUFF --- ---
    VELDRANE: Chapu...nerikam, ze by workshopy nebyly zajimave, ale vzhledem k tomu, ze jsem mel i tanecne intenzivni tyden predtim, tak to bylo dost na hrane (10km prochazku bych si nedokazal ani predstavit) ;)

    Byli jsme na workshopech jak v sobotu tak v nedeli. V podstate to bylo vsechno takovy uvod a predstaveni daneho tance nebo problematiky.
    V sobotu byl Ruben s dominikanskou salsou a bachatou (to bylo inspirativni) a nasledne s ragatonem (coz byla pro me dost nepomerne vyssi divci). U toho ragatonu bylo videt ze to Rubena bavi o dost vice jak salsa nebo bachata ;)
    V nedeli byl Misael s tradicnim africkym folklorem, coz souviselo hodne i s dychanim a to bylo hodne zajimave. Nasledne byla nejaka salsa sestava a to uz me moc nebavilo - obecne uceni se jakychkoli sestav me prijde hrozne ubijejici a proto me prave na salse bavi ty moznosti improvizace...jak se da plynule z jedne otocky navazovat na spoustu jinych a postupne to pospojovavat do jednoliteho celku.
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    MUFF: Workshopy byly letos prvne, na cem jste byli a stalo to za to ?

    Jinak ja prijel ve tri rano do Prahy, v osm vstaval, pak jsem byl nucenej jit se zenou jeste asi 10 kilometrovou prochazku a taky jsem se necitil zrovna fit :)
    MUFF
    MUFF --- ---
    VELDRANE: mas recht, moc jsme si to uzili, kapela skvela, zpevacka naramne dokreslovala atmosferu...priste urcite pujdeme zas ;) akorat mozna dalsi rocnik bez workshopu, jsem dneska po tom vikendu docela vyrizenej ;)
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    Vcerejsi Jablonec byl jako obycejne neobycejny, skoro sem neslez z "placu" ;). Skoda ze je jen jednou za rok, myslim ze by se prdlajs stalo udelat jeste jednu, klidne i mensi akci (zadny vystoupeni, naky sranda workshopy, party az do rana ;)
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    OLEJOVKA: Zaznamenal a bohuzel nevim podrobnosti. Priznam se, ze momentalne jsem ve stavu kde moc trsat nechodim, i kdyz vcera jsem se utrh a Macumba byla luxusni ! :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Zaznamenali jste taky, že by se Maracas měl stěhovat? Nevíte kam?
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    V ramci festivalu jazz meets world prijednou Manolito Simonet y su Trabuco

    Jazz Meets World
    http://www.jmw.cz/
    MUFF
    MUFF --- ---
    VELDRANE: no je videt, ze to asi nejakou chvilku trenovali ;) moc pekne to maj synchronizovany
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    Yanek Revilla+Casino Com=Sabor DKY=LA MEJOR RUEDA DEL MUNDO!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=_ZAjkXAhlXU


    Zname ale stale dobre...
    MUFF
    MUFF --- ---
    VELDRANE: ja myslim, ze to bylo tady: [ VELDRANE @ Vse o tanci: AFRO, hiphop, jazz dance, moderni scenicky tanec, funk, klasicky balet, brisni tance a capoeira + dalsi :) ]
    to jsem pak dodatecne taky nasel ;)

    pozvani do Lucerny bylo mysleno samozrejme obecne pro jakykoli zajemce ;)
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    MUFF:

    Ruben je na bachatu moc fajn a az budes chtit neco jeste malicko jinyho tak doporucuju Gariho, kde to ale chce trochu trpelivosti :). Bachatu zboznuju, kdyz je dobra hudba je to moc fajn. Jinak ohledne vsechno znejch party jsem se tu nedavno rozepisoval na jinym tanecnim auditku, tak to zkusim dohledat a pastnout jeste sem. Dneska se omlouvam ale do Lucerny nejdu, jsem ted v Brne, coz sem hned vcera vyuzil a navstivil tu salsa party v Savoy :)
    MUFF
    MUFF --- ---
    VELDRANE: tak to se tam urcite potkame, Rubena mi nedavno nekdo obecne doporucoval na vyuku bachaty..ja v podstate bachatu zatim vubec neumim, takze se docela tesim ;)

    A pripominam dnesni Salsa/Bachata alternativu k Macumbe, v Lucerna galerii - vstupne je 50,- a je tam dobra podlaha, klasicke drevene parkety, takze to v tanecnich botach prilis neklouze jako treba na Vezi. Je tam i bar k obcerstveni.

    Taky je tam hodne mista na tancovani a relativne i dost mista na sezeni:
    http://hutarchitektury.cz/wp-content/uploads/photo-gallery/lucerna/foto%20petr%20kralik%2001.jpg
    Ty paravany tam jsou samozrejme trochu jinak a jsou tam i stoly s zidlemi, spis pro predstavu ohledne velikosti prostoru.
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    MUFF:

    Jo tam budu, jako kazdej rok :)
    MUFF
    MUFF --- ---
    Pristi vikend 13.-14.2. vypada velmi zajimave Rubenova akce v Jablonci (salsa, bachata, merengue, aj.):
    Taneční workshopy salsy, bachaty, reggaetonu... | Ruben-Dance
    http://ruben-dance.cz/workshopy.php
    MUFF
    MUFF --- ---
    Abych nezapomnel, pokud by mel nekdo zajem, zacatkem dubna se bude konat bachatovy vikendovy workshop:
    Bachata Magic Festival 2016
    http://www.bachata-magic.com/
    MUFF
    MUFF --- ---
    Hola vsem, az dnes jsem narazil na tuhle diskusi, takze jednoznacne book ;)

    Pravdepodobne bude spousta lidi znat, ale pro ty co nahodou ne, tak k jiz zminenym klubum La Macumba, Jam Cafe, Dance Union (drive jako DUC, nove jako DCS) bych jeste doporucil ve stredu od 21:00 klub Solidni Jistota:
    SolidníJistota.cz - Klub a restaurace v centru Prahy
    http://www.solidnijistota.cz/
    Kdyz prijdete jeste pred devatou, tak nebudete platit vstup (coz je 50,-, takze nic hroznyho), nicmene v satne taky nikdo neni takze veci sebou.
    Obcerstveni cenove je zhruba jako v DUCu, takze drazsi. Obcas byva i ziva kapela (La Descarga), takze fajne. Oproti DUCu mensi, ale zase mi prijde, ze tam neni takovy kraval, kdyz nehraje ziva kapela (takze se tam da obcas i domluvit).

    Dale pres zimu kazdou nedeli od 20:00 ve 4. patre Zizkovske veze jsou vecery se Salsou a Bachatou v jedne mistnosti a Zoukem ve druhe, vstup 50,-, pekny vyhled, ale opet o neco drazsi obcesrstveni (dalsi nevyhoda jsou toalety, ktery jsou v prizemi, takze je nutne zase tam a zpet vytahem, coz je ponekud opich). Pres leto se tato akce presouva do Vinicniho altanu v Havlickovych sadech (za Grebovkou).

    Nove ted nas ucitel salsy bude otevirat pravidelne ctvrtecni akce v Lucerne v galerii. Prvni je dnes, takze se jeste uvidi, nakolik to bude mit uspech ;) Do galerie se dostanete, kdyz pujdete do pasaze Lucerna a jak je ta hala se zavesenym konem, tak nalevo jsou schody do prvniho patra do kavarny, schody se rozdeluji, ty co jdou doleva vedou myslim do kavarny a do galerie by se melo dostat schody vpravo (proste je to naproti kavarne). Mam k tomu jen teoreticky popis, jeste jsem tam nebyl.

    Takze se muzeme potkat bud dnes, nebo v nedeli na Vezi.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Ahoj všem salseros,
    ozvěte se prosím, pokud chcete jít někam tančit do klubu. A přidejte info, kdy můžete. Pokročilost nerozhoduje :)
    Věřím, že se tu dáme dohromady a nebudeme sedět doma :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    DARK_ONE: chodím k němu od čtvrtka na mírně pokročilý... Angelo je živel, na hodinách se člověk nenudí a přitom učí tak nějak přirozeně :)
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    TERESTRIS: :)) No ja chodim kazdou stredu do Dance Unionu ale zrovna tuhle stredu to nemuzu slibit. Pristi tejden dej vedet, ja bych tam mel bejt tak si te muzu odchytit a dame tanecek, dva, tri.... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam