• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALDEMIKBlešáky - chodíte nakupovat/prodávat?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Byla jsem se dneska podívat na blešák v MeetFactory.
    A byl príma - ve dvou velkých místnostech, plný lidí, s dobrým občerstvením a živý. Prodávající tvořily povětšinou podle vzhledu studentky a studenti uměleckých škol, sortiment tvořilo prakticky jen oblečení a doplňky, ale opravdu pěkné a zajímavé. A levné, ceny tak 20-150 korun i u větších věcí.
    Rozhodně nejlepší zdroj oblečení, co jsem zatím viděla - pokud je člověk zhruba postavy a vkusu studentky umělecké školy.
    Blešák se koná na jaře a na podzim, prodejní místa se registrují předem elektronicky a dle konverzací na fb jsou okamžitě pryč.



    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    A blešák u nás v Roztokách u Prahy - 3. 10. 2015.
    Stále stejný nevyřešený problém, není kam expandovat :-) Všech 235 míst (když nepočítám nějaké podpultové rezervy) rozebraných během prvních asi 28 hodin, teď po pár dnech přihlašování přes 30 náhradníků.

    (A blešák v Letenských sadech nějak neprošel, Praha 7 by byla pro, ale spadá to pod magistrát a ten má pocit, že je tam věcí moc...)


    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Bleší trh v Holešovicích

    Možná jste někdo na Holešovickém nádraží zaznamenal ceduli na bleší trhy, probíhající každou sobotu a neděli v kryté hale. Dneska jsem se tam vypravila (protože jsem jela na Sousedské trhy na Puškiňáku, které jaksi začínají až 13. 9., jak jsem sama psala níže, a když už je člověk v té Praze...)

    Trh je v malé průmyslové hale vedle mekáče, tam, kde staví autobusy, co na Holešovicích končí. Před halou je takový brownfield za plotem z vlnitého plechu, kde jde zaparkovat, je tam nějaký stavební bordel, rostou tam škumpy, u vchodu sedí babka s puštěným rádiem. Je to takový ten styl malého trochu zanedbaného trhu, ale když to má člověk rád nebo tamtudy jede, proč se tam nezastavit...

    Hala je celkem malá, je v ní něco přes 20 připravených stolů - stlučené z prken, velké do podkovy, takže místa pro zboží opravdu hodně - navíc to měla většina z prodejců vyskládané ještě za stolem a pověšené na stěnách. Nevýhoda je ta, že se tam tímpádem moc prodejců nevleze.

    Koupila jsem si tam pěknou sklenici a několik autíček pro batole, člověk tam každopádně sežene různé kabely a nabíječky, autíčka a podobné hračky, drobnosti, vcelku pěkné grafiky a vcelku nic moc oblečení. Velmi levně.

    (omlouvám se za nekvalitu fotek, můj telefon se nedávnou koupal a jde to poznat)

    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ostatně, na Puškinově náměstí v Dejvicích vznikly a pokračují od 13. 9. každou neděli Sousedské trhy. Není to přímo blešák, ale kdo ví, jak se to vyvine...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZU_22: Hodně toho jde najít u nás v Roztokách u Prahy - teď bude 3.10. Hraček je tam spousta, vyloženě retro to není, ale dá se (já loni ulovila houpacího kohouta a podobné věci).
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    Ahoj, nevite o dobrym blesaku na retro hracky a treba maly detsky nabytek?;)
    TERESTRIS
    TERESTRIS --- ---
    Ahoj, mohlo by vas zajimat:)Třeba ty, co něco neudali anebo naopak..nepotřebujee penize, nemusite neudané veci odnaset zpet,pouze prispevek na rozvoz na charitu:) delame uz 7 rokem:)
    https://www.nyx.cz/index.php?l=events;l2=4;date=20150902
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ARILIN: Podle všeho funguje, ale pod někým jiným. Resp. vím o lidech, co tam stále jezdí, ale na webu toho pořádajícího klubu je, že to není... taky uvítám víc informací.
    ARILIN
    ARILIN --- ---
    Neví někdo, jak je to teď s burzou v Zákupech na Českolipsku?
    STROUHANANOHA
    STROUHANANOHA --- ---
    kdyby se něko měl chuť zastavit do Kuzmarktu na Letné pro něco retro oblečení i do bytu, zítra: https://www.facebook.com/events/1006114469408374/
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Další dobročinný bazar. tentokrát pro cestu domů (paliativní péče)
    https://www.facebook.com/events/1396264084036818/
    Tradiční a tentoktrát jubilejní zahradní blešák v Klubovně v Dejvicích
    https://www.facebook.com/events/968118023219151/permalink/968158309881789/
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Pop up Second Hand v Úněticích u Lasíků!
    https://www.facebook.com/events/492413090909766/
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Blešák, kde nepotřebujete peníze a nemusíte si odnášet neudané věci zpět. Na krásné terase z vagónů Nákladové nádraží Žižkov https://www.facebook.com/events/981302941882930/

    A tady zase blešák, kde půjdou peníze na dobrou věc
    https://www.facebook.com/events/1620397771578277/
    LUSILDA
    LUSILDA --- ---
    po vcerejsich dvorkovych blesacich se v Dejvicich v NTK dnes kona dalsi blesak https://www.facebook.com/events/1606465826307329/
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK: Velkopřílepský statkový blešák byl moc príma, z těch menších, omezený prostorem statku, ale třeba na spojení s výletem na Okoř dobrý... Myslím, že ho dělají jen jednou ročně.

    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nemůžu to najít nikde na webu, ale zítra jsou v Úněticích Únětické dvorky - blešák různě roztroušený po vesnici, nejvíce asi u Lasíků a u Vytisků... jestli máte cestu nebo jestli máte chuť udělat si cestu, neváhejte!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam