Bleší trh v Holešovicích
Možná jste někdo na Holešovickém nádraží zaznamenal ceduli na bleší trhy, probíhající každou sobotu a neděli v kryté hale. Dneska jsem se tam vypravila (protože jsem jela na Sousedské trhy na Puškiňáku, které jaksi začínají až 13. 9., jak jsem sama psala níže, a když už je člověk v té Praze...)
Trh je v malé průmyslové hale vedle mekáče, tam, kde staví autobusy, co na Holešovicích končí. Před halou je takový brownfield za plotem z vlnitého plechu, kde jde zaparkovat, je tam nějaký stavební bordel, rostou tam škumpy, u vchodu sedí babka s puštěným rádiem. Je to takový ten styl malého trochu zanedbaného trhu, ale když to má člověk rád nebo tamtudy jede, proč se tam nezastavit...
Hala je celkem malá, je v ní něco přes 20 připravených stolů - stlučené z prken, velké do podkovy, takže místa pro zboží opravdu hodně - navíc to měla většina z prodejců vyskládané ještě za stolem a pověšené na stěnách. Nevýhoda je ta, že se tam tímpádem moc prodejců nevleze.
Koupila jsem si tam pěknou sklenici a několik autíček pro batole, člověk tam každopádně sežene různé kabely a nabíječky, autíčka a podobné hračky, drobnosti, vcelku pěkné grafiky a vcelku nic moc oblečení. Velmi levně.
(omlouvám se za nekvalitu fotek, můj telefon se nedávnou koupal a jde to poznat)