• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    Pro nyxáky, kteří studují dálkově vysokou školu. Často už nám dávno není náct, ale snažíme si prohánět závity mozkové .-)))

    Všechna OT budu po jednom upozornění mazat.

    Prudit si choďte do nějaké vlastní místnosti.

    Je to diskuze! Ne žádnej klub, který má za úkol terorizovat nebo buzerovat přispívající, to je základní pravidlo! Kdo ho poruší, má smůlu...
    rozbalit záhlaví
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    VERCA_ZABA: presne to se deje u nas v praci.


    REK11: souhlasim s tim, ze u nas VS neprinasi penize navic vetsinou. Vyjimkou jsou velke zahranicni firmy a statni podnik. Ale i tak jsem si rekla, ze ten papir chci, protoze s pribyvajicim vekem by se mohl hodit
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    VERCA_ZABA:
    Tohle je možná dobrý pokud potřebuješ vykopat kanál, ale ne, pokud ho potřebuješ naprojektovat a pak se ještě dohodnout s x společníkama, který ten starší (zkušenější člověk znal) a pak odchází s tacitní znalostí, kterou mladší člověk nemá.
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: logicky je to do ty chvile,nez jim dojde,ze ten plat brali za to,ze neco umi a maji zkusenosti:-)))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    REK11: tak to je logický v poslední době, že propouštějí spíš ty starší, co umí a mají mega platy, aby místo nich dali mladýho člověka, kterej bude mít ten plat poloviční
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: moje segra děla ve skanske,ma stredni-stavarnu, maji stejny plat :-)) ona si sice dodelava VS,ale platove to nebude zadnej vejvar. Takze co se tyce VS vzdelani, ono se to malokde dneska opravdu zaplati. Na trhu prace momentálně existuje úžasný technicus jako převzdělanost nebo moc praxe(oni to totiž nechtějí platit) Ze Skanske se nejdřív propouštěli ti,co hodně uměli (měli největší platy)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: aha, brala jsem to tak, ze v mediich porad pisou, jakej je nedostatek strojaru, stavaru a nevim ceho vseho jeste
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: svagr ing arch zacinal na 18 hrubyho :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAJOVA: u ty VSE je sranda si obcas procitat diskuze na borci, co se nastupniho platu tykaj. lidi casto vubec nemaj realny predstavy o svete. myslej si, ze hned dostanou nevim co a taky jsem se tam pro pobaveni docetla, ze inzenyri z CVUT prej zacinaj na 18 hrubyho, tak kdyz si to myslej... :))
    PETGRIDUS: a co za uvazek jste tam meli?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POZITRON: ja vim ze nekomu to platili, ale ve smlouve bylo neplacena a vetsina lidi to neplaceny mela
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TYKVE: nastoupila jsem v dubnu na dalkove studium a neni to zemedelka:)


    TYKVE: na VSE jsem nekolik let studovala a poznala jsem i radu lidi, kteri behem studia vubec nepracovali a v podstate nechapali, jak muzu pracovat. Vysledek byl takovy, ze oni s titulem mazali na cas na pracak a zacinali s "karierou" ve 26 letech, zatimco ja nedostudovana (zdravotni duvody) jsem mela dobrou praci a radu znalosti z praxe. Z ty skoly si vetsinou clovek odnese jen hromadu teorie a prijde mi to fakt skoda
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETGRIDUS: neplacenou jak kdo, kamoska k vam taky chodila a na praxi byla v anglii v nejaky knihovne a zaplaceno dostala
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    REK11: hele, nedivila bych se.. ono jako se tam hlásí spousta lidí, ale myslím, že měli nechat speciální chovy, ve kterejch by byla od druháku specializace na koně, psi nebo krávy nebo já nevím.. hlavně na škole jsou všeho všudy 3 studovaní kynologové..
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: tu asi brzo zrusej co?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    REK11: jj, slavná kynologie.)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    VERCA_ZABA: ne, nikdo po mě nic takovýho nechtěl... ale ono je fakt, že u nás většina lidí nějak v oboru beztak pracovala.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    CMLKA: tak brigáda je standard, tomu se asi nikdo nevyhne. Myslím spíš plnej nebo poloviční úvazek. Asi je rozdíl mezitím, když někdo živí sebe případně svoje děti, a při tom studuje .. než když si studentík zajde občas na brigádu, pričemž ještě není úplně odkázanej sám na sebe - podporujou ho rodiče.

    Jinak nemyslím, že by náročnost studia spočívala pouze v tom, jak často člověk do té školy musí jít, ... spíš bych tu náročnost studia ztotožňovala s náročností přípravy (tedy v tom, co člověk musí: přečíst, nastudovat, sepsat, odevzdat.. čím se musí nakonec prokázat). Že je na VŠE systém, kterej umožní člověku si ten čas zorganizovat nějak kloudně, to je jedině klad.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TYKVE: tak by to predevsim znamenalo, ze by na nej spousta lidi nedosahlo, protoze hodne rodin si nemuze dovolit na 100% podporvat dite na studiich, zeano...nejaka omezena prace/brigada (nemyslim plnej uvazek) je snad na vejsce naprostej standart ne? uz jenom proto, ze clovek taky potrebuje penize na pivo... a promin, ale ja chodila na VSE vicemen na vsechno - jak prednasky, tak cvika a vyhodu jsem spis spatrovala v tom, ze jsem si ten rozvrh proste mela moznost nakombinovat (do urcite miry) tak, abych treba jeden celej den mela volno, takze to, proc ti lidi pracujou vidim spis v tech moznostech si predmety navolit a vybirat si, jak je potreba, coz treba na nejakejch skolach, kde jsou klasicky kruhy nejde (nebo za me neslo)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    CMLKA:
    Ano, proto to bylo uvedeno jako extrémní příklad (i když v Rusku to jde - ověřeno od kolegy vedle z kanclu).
    TYKVE:
    Ono to záleží. Pokud chytneš na přednášky někoho, kdo má nějaký grant a fakt dělá v tom oboru výzkum, tak se můžeš dozvědět věci, které tě někam posunou a pak budeš někde před těma, který to dělajý tak a tak, protože jim to lidi před nima ukázali, ale už ani nevědí proč to tak vlastně dělají, jen že to funguje, ale když se pak změní podmínky, tak nevědí jak to přenastavit, protože jem "dělali tu praxi".
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    CMLKA: nejde o to, kdo je zevlák a kdo ne. Neodsuzuju ani jednoho. Mně jde spíš o to, že v důsledku týhletý představy (=že maj všichni pracovat) se nám poněkud vyprázdňuje studium samotný. ...A taky představa toho, co znamená být vzdělaný, je tak nějak pokřivená..Studovat dneska znamená akorát nějak dosáhnout titulu..Ale co když by studium bylo prostě obecně všude tak náročný, že by při něm pracovat nešlo? (natož na plnej úvazek), pak by možná to naše ,,mít vysokou školu" zase znamenalo nějakou prestiž:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZONICEK: imho medicina zrovna jako jedina dalkove nejde...


    TYKVE: tak v dnesni dobe je uz snad standart, ze lidi pri skole pracujou ne? spis bych rekla, ze jde o typ lidi, budouci manazeri se holt nechtej na prednaskach dloubat prstem v nose a radsi makaj, narozdil treba od zevlackej filozofu, sociologu a tak :)
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    ZONICEK: trošku bokem - známej vtípek - paradox- studenti VŠE jsou známí tím, že mají praxi nabytou už během studia (nikoliv tak, že by je škola přimo podporovala tím, že by jim vytvářela nějaké projekty --- oni prostě během studia pracují) - jenže tato jejich "praxe" nakonec mluví spíš proti té škole, že jo.. prostě ve škole se nic neděje, tak jdu radši pracovat:)))
    Nějakým způsobem určitě záleží na tom, co studuješ.. ale i ekonomie, marketing - a bůhvíco.. se dá studovat s tunou knih, spíš jde o to, že školy takhle ty obory nestavěj.. a když se všechno můžu naučit v praxi, tak proč to studovat?
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: kynologie?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETGRIDUS: a co že studuješ?

    mě jako sere, že ten náš obor se neměl vůbec otevírat, všichni profesoři na to akorát nadávaj, že je s tímp ráce navíc, nikomu se do nás nechce a tak nám vymejšlí miliardu opičáren, aby nám aspon trochu zaplnili rozvrh:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam