• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hele, měl ste někdo na kombinovaným studiu třeba týdenní praxi?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    já dálkově studovala dějiny umění na ff mu, celý tři roky v zásadě pohoda, zkoušky se taky daly přežít, nejhorší bylo psaní bakalářky a státnice
    dál už dálkový neotvírali, čili jsem se ani dál nehllásila... uvidíme, jestli mě to někdy ještě popadne a budu se hlásit někam na magistra... ale to leda až mi trochu odroste drobotina.

    TRISSIE: dost realistické shrnutí kombinovaného studia :) Alespoň taková je i má zkušenost ;)
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    REK11: no, né, já si to neberu:) jen jsem chtěla nahodit téma:)
    REK11
    REK11 --- ---
    TYKVE: takhle mě to mrzí,že to vyznělo, obecně je to pro lidi,kteří jsou v kombinovaném studiu a je pravda,že já osobně neznám moc lidí,co by nestudovali při práci nebo dětech,proto me ta varianta nenapadla :-))
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    jsem si až teď uvědomila, že jsem tu asi špatně, nejsem totiž na mateřské, ale zas studuju dvě školy a trochu si při tom přivydělávám, tak to byste mě mohli vzít do party, chtěla jsem podpořit nové fórum:)) studovat - jako opravdu studovat (ne jenom si otrocky vyžebrat titul) při zaměstnání je asi dost náročná věc , takže to obdivuju.Na druhou stranu úplně nesouhlasím s tím trendem, kdy má každej student pocit (tlak rodičů), že by si měl při škole vydělávat, vede to podle mě zcela nutně k povrchnosti - k tomu dospívám snad logicky takhle: když prostě nemám už tolik času na čtení knih (např. nebo nějakej jinejch materiálů) do školy, přečtu toho prostě míň a pak se z toho nakonec snažím nějak vylízat, ale nemůžu pak bejt prostě spokojená se svým studováním. Pak znám lidi, kteří tvrdí, že když mají moc času, tak nic nedělají (to je i můj případ), až když ho mají méně, stres je donutí něco dělat. Takže z tohodle hlediska mohou pracující studenti studovat efektivněji, než my lenoši z prezenčního. úplně nevím, jestli sem tento příspěvěk patří, ale tak zkouším to. Hezký večer:))
    REK11
    REK11 --- ---
    SPLIFFBOY: cti poradne! Bavili jsme se o tom,kdyz uz MÁ hotove nějaké studium. Pokud jsi nekde studoval a nedodelal to je to JINAK. Proč to nečtete celé?! JE ROZDIL mezi dalším studiem-tedy po ukončení jineho(o čem tu byla puvodně řeč), paralelnim studiem a studiem prerusenym-to je tvuj a můj případ....má to jine podminky i platby...takže pravdu mám .-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TYKVE: no od té doby ten zákon novelizovali, takže souběžné studium se počítá jen jednou.

    Jinak já mám z té strojařiny obor řízení a ekonomika podniku, což je zase s právama solidní kombo. Akorát jsem pak skončila ještě v úplně jiným oboru :-)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REK11: nemas pravdu, celkova doba studia se ti scita a i kdyz studujes jinde, po preroceni standardni doby studia o vic jak jeden rok platis. ja odstudoval neco na FHS UK, pak jsem se tam na to vykaslal, pac me tamni bakalar moc nebavil, ale do doby studia se mi to zapocitalo a ted uz se i ozyvaj ze skoly, ze si zbytek studia zaplatim (asi 19000 za semestr).
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    TRISSIE: cože, no to je teda hrozný ! jinak strojárna a práva, to je teda dobrá kombinace.. :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TYKVE: tak to jo :-)

    já bohužel padla do toho období, kdy zákon byl naformulovanej tak, že se sčítalo i paralelní studium. Takže jsem jak blbec platila na právech už od čtvrťáku, protože mi k odstudovaných 3 letům připočetli 4 roky ze strojárny, i když jsem to jela paralelně, vyšlo jim sedm a nezájem. A i když mě na té strojařině vzali zpátky a vystavili mi potvrzení, že jde o navazující studium, tak mi odvolání zamítli :-(
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    TRISSIE: jo, to jo.. :) - věděli, že přetáhnou o rok to přetažení:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TYKVE: ale jeden rok přetažení je zdarma, ne?
    REK11
    REK11 --- ---
    TYKVE: mě spíš jde o princip, jejich rozhodnuti mě bude stát peníze....a nechce s emi platit nekomu,kdo me svym rozhodnutim o ty penize pripravi
    REK11
    REK11 --- ---
    TYKVE: jsem na kombinovanym,vratila jsem se po roce a obor vzhuru nohama
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    REK11: a ty jsi na kombinovaným? ... no a s těmi poplatky, když člověk studuje "dobře" , tak oni mu to občas aspon trochu zkrátí. resp, chci říct, že tu desítku za semestr, bych asi i zvládla.
    REK11
    REK11 --- ---
    respektive, oni uvazuji,ze me nenechaji nastoupit do toho druhaku,protoze se jim nechce :-))
    REK11
    REK11 --- ---
    TYKVE: mno já odešla,protože jsem s erozvadela,vratila sjem se zpatky-udelala sjem prijimacky a zjisitla,ze mi reakreditovali obor-mela bych jit do durhaku-druhaci jedou jeste podle mych osnov anebo do prvaku a realne premyslim,ze s ena to vykaslu,,,,,
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    REK11: mám spolužáky, kteří už od prváku šetřili, protože věděli, že minimálně rok přetáhnou:)))
    REK11
    REK11 --- ---
    NINE_OF_NINE: nene,ale to čeká mě,jeslti mi neuznají roky studia,což mi ted hrozí a já s hruzou čekám,co bude dal :-(
    REK11
    REK11 --- ---
    TYKVE: kombinovaneho studia se to puvodně dotykat nemělo,tak snad ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam