• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    POZITRON: jak to nakonec je?
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    ahoj, je tady nekdo kdo studovatl dalkove/kombinovane Unicorn College ? Mel bych par dotazu. Kdyztak posta. diky!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    dobre, pokusim se teda jeste vic polopaticky...

    1) mam zdarne ukoncene mgr. studium oboru A (absolvovala jsem ho zdarne)
    2) krom toho jsem 1 semestr chodila na obor B a studium ukoncila (nedostudovala)
    3) dale jsem 6 semestru chodila na obor C, kde jsem studium opet ukoncila (nedostudovala)

    dle bodu 2) a 3) se se mnou tahne celkem 7 (6+1) semestru neuspesnych studii.

    narok na studium zdarma ma student na nmgr. oboru, ktery trva 4 semestry, 4+2, cili celkem 6. ja jsem vyplejtvala 7 (zdarne absolvovane studium z bodu 1) se nepocita) -> 1 semestr jsem jiz v minusu -> jakmile nastoupim kamkoli na nmgr. studium, uz nemam narok studovat zdarma ani jeden semestr -> budu platit poplatek za delsi studium.

    uz je to ted jasny, nebo to mam zkusit jeste nakreslit treba? :)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    POZITRON: eh, tak se zeptej na danym studijnim, ted uz vubec nechapu, co mas na mysli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDNA_JEDNA: eh? "logicky zatim jen za dalsi" asi tezko, kdyz jsem uz ted 1 semestr v minusu (na nmgr. mas zdarma narok na 6 semestru studia a 7-6=1). asi jsem to napsala malo srozumitelne.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    POZITRON: imo logicky zatim jen za dAlsi a kdyz ho budes protahovat, pridaj ti k tomu jeste popl. za dElsi studium
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prosim vas, poplatky za delsi a dalsi studium se scitaji? takze kdyz nastoupim na nmgr. studium a 1) se se mnou tahne 7 semestru z ruznych predchozich zdarne nedokoncenych studii a 2) uz jedno mgr. studium mam zdarne za sebou, budu platit oba poplatky?
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    POZITRON: dej si prihlasku do jine prace :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    odumira mi v praci mozek (je mi kolikrat az trapne z toho, co vsechno pocitam na kalkulacce a pamet, ta sla do haje uz uplne :D), stejska se mi po skolnim stresu, dam si prihlasku na fakultu managementu na VSE a chci se zeptat, neni tu nekdo, kdo tam na kombinovany studium chodil? dik.
    SPARKLE
    SPARKLE --- ---
    POZITRON: děkuju ti moc za odpověď! nakonec jsem došla k prozření a rozhodla jsem se, takže to nebudu hrotit. :)
    OWECKA
    OWECKA --- ---
    POZITRON: Díky za osvětlení další x delší... nečetla jsem pozorně tvůj text

    Tvoje vysvětlení logiku má, bohužel realita byla taková, jaká popisuju a je nepochopitelná. Jelikož ukončení studia proběhlo než platební výměr nabyl právní moci, tak jsme pak už přesně nepídili, proč tomu tak je a nezkoumali detaily. Každopádně pořád mi to vrtá hlavou, takže kdyby někdo věděl, proč se tak stalo, budu ráda :) Evidentně to není běžná záležitost...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    OWECKA: 2 000,- jsou za dAlsi studium (napr. jednoho bakalare uz mas, delas si dalsiho jinde), ne dElsi, jestli teda narazis na me.

    ale to co pises preci nedava smysl. kdyby se s tebou tahly 4 semestry navic z bakalare a opravdu se u vas na fakulte odecitaly i z nmgr. studia, tak jsi u nmgr. mela mit narok zdarma na 6 semestru minus 4 = 2 a meli po tobe chtit penize uz po prvaku. no ne?
    OWECKA
    OWECKA --- ---
    Zdravím, chtěla bych vás informovat o novince, která mě letos potkala, takže včas prověřujte, jak je to s prodlužováním studia... Bc. jsem dělala 6 let (stojárna na ZČU)- 4 roky jsem měla zdarma, poslední 2 roky jsem si platila (4 semestry, každej 16,5K). Po Bc. jsem nastoupila na Ing., které jsem letos zdárně ukončila po řádných 2 letech. Žili jsmě v domění, že navazující máme 2+1 zdarma, že začínáme s čistým štítem. Jaké bylo naše překvapení, když nám univerzita na konci června vypálila dalších 16,5K za prodloužení studia (splatnost do října). Bylo nám odpovězeno, že se s námi táhne naše minulost z Bc. studia. Od platby nás zachránilo jen to, že jsme v červnu řádně ukončili státnicema. Kdybychom chtěli využít právě 2+1, tak už bychom museli platit. Nikde ve vyhlášce jsme nic nedohledali - přeci jen na FST je prodlužování vcelku běžná věc a tak nás to řešilo víc:). Proto si to radši včas pozjišťujte, ať pak pak místo dovolený neposíláte platbu na univerzitu - u nás se bohužel o 2 tisíce za prodloužený semestr nejednalo:(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jo a kdyz bys treba po roce uznala, ze hodlas dostudovat jen jednu, tak rozhodne neukoncovat, ale prerusit. protoze kdyz ji budes mit prerusenou do chvile, nez dokoncis tu prvni, tak nebudes platit vubec nic. kdyz bys ji po treba roce neprerusila, ale ukoncila, tak se ti u te prvni odecte dalsi rok a nebudes uz na dokonceni bakalare mit 3 roky, nybrz jenom 2.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SPARKLE: po tom absolvovanym roce jsi studium ukoncila, chapu to spravne? pokud jo, tak ted budes mit na bakalare presne jak pises 4 roky minus jeden vyplejtvanej, takze 3 roky. a pokud nastoupis na 2 skoly zaroven, tak dokud jednu z nich radne nedostudujes, nebudes platit nic. ale vzhledem k tomu, ze mas jen tri roky, tak je asi hodlas dokoncit obe za 3 roky a neprodluzovat. kdyz bys dejme tomu jednu dodelala rychleji, treba za 2,5 roku a druhou za 3, tak ten jeden semestr budes platit za "dalsi" studium a to bejva obvykle par korun, treba 2 tisice nebo podobne.
    SPARKLE
    SPARKLE --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to s placením na vš.
    Jsem přijata na 2 školy (kombinovaně) a chci nastoupit na obě... 1 rok na vš jsem absolvovala a nedodělala, tudíž mám teď standardní 3roky na to, abych udělala bc., je to tak?
    Když bych nastoupila na dvě vš, tak nic neplatím - platím jen v případě, že bych např. jednu přetahovala o půl roku -> zaplatím ten půlrok, je to tak? Když bych začala studovat 2 školy a jednu třeba za rok pustila a pokračovala jen v té druhé, tak bych něco platila?

    Doufám, že mě nevynesete v zubech, ale nic moc o tom nevím, tak se raději ptám zkušenějších. :)
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    EUCHENIE: Chtěl jsem to kdysi (pro sebe) taky, a dozvěděl se od příslušný studijní referentky, že žáci do tý matriky nikudy nahlídnout nemůžou. Že jen přes ní, nebo jiné, podobně loginem obdařené, šťastlivce.
    REK11
    REK11 --- ---
    EUCHENIE: podle me asi jediny zpusob je studijni oddeleni, nic jineho me nenapada
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    pls kde zjistím délku studia, co už jsem vyčerpala, resp. kolik mi zbývá aniž bych musela platit? dvě školy jsem nedodělala, 2 jo, tak nevim.))
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    REK11: supr , děkuji moc....já jen jestli ta myšlenka má nějaký smysl :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam