Zdravím, chtěla bych vás informovat o novince, která mě letos potkala, takže včas prověřujte, jak je to s prodlužováním studia... Bc. jsem dělala 6 let (stojárna na ZČU)- 4 roky jsem měla zdarma, poslední 2 roky jsem si platila (4 semestry, každej 16,5K). Po Bc. jsem nastoupila na Ing., které jsem letos zdárně ukončila po řádných 2 letech. Žili jsmě v domění, že navazující máme 2+1 zdarma, že začínáme s čistým štítem. Jaké bylo naše překvapení, když nám univerzita na konci června vypálila dalších 16,5K za prodloužení studia (splatnost do října). Bylo nám odpovězeno, že se s námi táhne naše minulost z Bc. studia. Od platby nás zachránilo jen to, že jsme v červnu řádně ukončili státnicema. Kdybychom chtěli využít právě 2+1, tak už bychom museli platit. Nikde ve vyhlášce jsme nic nedohledali - přeci jen na FST je prodlužování vcelku běžná věc a tak nás to řešilo víc:). Proto si to radši včas pozjišťujte, ať pak pak místo dovolený neposíláte platbu na univerzitu - u nás se bohužel o 2 tisíce za prodloužený semestr nejednalo:(