• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMARIOJahrider , Filip Dryje a další vomrdávači na scéně
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    zrovna u tohodle to minusovani a vysmivani se adzimu moc nechapu, kdyz je provozovatel divnej a nema osa vyreseny hromadnou smlouvou tak to nejde moc delat jinak nez to dela. A sam dospel k tomu, ze v takovym klubu je lepsi party nedelat..
    ADZI
    ADZI --- ---
    ATOMSK: Do roku 2010/2011 jsem to nedělal, ale co nám přišli na jednu akci, pak na druhou a pokaždé jsme platili pokutu za neohlášenou párty, tak jsem si řekl že to je lepší těch pár stovek oželit a zaplatit je než platit tisíce.
    Oni si většinou najdou v databázi shodu s tím co se hrálo takže ve většině případů to tak je ale ne vždy, někdy registrujeme akci u OSA a pak jim pošleme seznam toho co se hrálo a oni nemají shodu tak neplatíme ani korunu.
    Hold to tak mám (měl jsem) dělám párty a platím OSA poplatky...
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    ADZI:

    nemůžu si pomoct, promiň...
    ADZI
    ADZI --- ---
    VON_GILOTINE: Myslím že toto není o nadání...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    nekdo holt v apatice nenakoupil no.
    adzi prenech nektere veci nadanejsim lidem, bude ti lepe
    ADZI
    ADZI --- ---
    GULAZ: No někde to stačí někde bohužel nestačí :(
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    VIXLE: asi tak. Jednou jedinkrat jsem hral ma akci, kdy po me produkcni chtela predem list skladeb pro OSA. Tak jsem ji odpovedel, ze nehraju nic z toho, koho OSA zastupuje a tim to skoncilo.
    ADZI
    ADZI --- ---
    VIXLE: No s tím jsme se setkali u OSA v roce 2012 když jsme poslali seznam asi 300 skladeb které se hráli od poledne do rána ve Studnicích a pamatuji si že tam něco našli, a když jsme autora hudby kontaktovali tak nevěděl nic o tom že ho v ČR zastupuje nějaký svaz autorů.
    Mají tam v tom hodně takových bludů obludů :(
    Právě proto (i když vlastně nejen proto) jsem už přestal od roku 2014 dělat vlastní akce protože OSA nás má prostě vyhmátnutý :(
    ADZI
    ADZI --- ---
    MUDFUK: Posíláme jim seznamy hraných skladeb (jako ne všechno ale výtah s tím že doufáme v neshodu s jejich databází. Oni to po nás chtějí. Mají nás v hledáčku a naše akce sledují (tedy jen ty na Hradecku a Náchodsku). Jak se s nimi jednou člověk "dá dohromady" tak se jich nezbaví :(
    Za vše ale může Bastion který od roku 2010 změnil pravidla ve smlouvě na to, že každý učinkující musí mít s OSA vše vyřízeny veškeré náležitosti na vlastní triko. 2x jsem klubu ukazoval smlouvu s OSA a potřetí jí nechtěl, tak jsem jednou akci nezaregistroval a byl z toho povyk že kdyby přišel někdo ze svazu tak mám průser já :( Naštěstí nikdo nepřišel...
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    MUDFUK: bych se nedivil kdyby unknown 001 zaradili do katalogu zastupovanych umelcu uplnou nahodou zrovna den pred tim, nezs jim ten seznam poslal. bych si spis naopak zkusil vyzadat komplet seznam koho zastupujou a pak jim odepsal ze sorry, ale nic z toho se nehralo..
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    MUDFUK: prostě jsem hrál unknown 001, chko 001, ksč05 atd. a jsem zvědav jak mi to naoučtujou. co to je za klauni. za 12 let co hraju/dělame akce jsem nenarazil na osu nikde i když to bylo nahlášený.
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    ADZI: co to pišeš? vy jim posíláte co jste hráli? no to jste teda jeleni
    DATELON
    DATELON --- ---
    pche, ani korunu tejhle mafii!
    ADZI
    ADZI --- ---
    DARTHFADER: To se ví že ne, akce u OSA nahlásí tak 3 týdny před ní a když skončí do 14 dní pošleme seznam skladeb co se hrály a podle toho nám vypočítají cenu, většinou to je u klubové akce mimo Prahu okolo 400 - 600 kč. Oni totiž dávají až 30% slevu když se akce "nabonzuje" dopředu...
    DARTHFADER
    DARTHFADER --- ---
    ADZI: asi ty me otazky obcas zni hloupe, ale vy predem vite, co budete hrat ?
    ADZI
    ADZI --- ---
    MUDFUK: My platíme OSA poplatky za každou akci a když zapomeneme tak se sami ozvou nebo na naší akci z lokální kanceláře dorazí. V roce 2009 nám prišli na to že jsme za festival SDOA 6 nezaplatili, a od té doby nás mají v hledáčku, někdy se stane že nenajdou v seznamu ani jednoho zastupovaného autora a neplatíme nic ale to je jen málo kdy :( Je to vydřidušina :(/
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    ADZI: platit osu na akcich? cuže?
    DARTHFADER
    DARTHFADER --- ---
    KADLINO: me to bylo jasny, ale prijde mi to tak postaveny na hlavu, ze ta otazka musela padnout ;)
    ADZI
    ADZI --- ---
    KADLINO: Ano OSA jsme si museli platit vždy sami, bylo to vždy okolo 700 ale dávali nám slevu tak 25% takže nakonec to bylo okolo 500 kč za OSA. Jinak zvukař je v cene základního nájmu tam je rozpoložkovaný jen nuklid v případě že tam je velký nepořádek... jinak se prostě platilo 3000 a když bylo vše ok tak 1000 vrátili po zkončení akce. :( Bohůžel vždy když jsem byl jako pořadatel tak jsem platil ze svého abych mohl zaplatit DJe a nájem :( To už je riziko hold :)
    KADLINO
    KADLINO --- ---
    ADZI: 3 tacy tak to je vysmech, jeste v takovy prdeli jako je Jaromer. Pamatuju to i v Pardubicky Ponorce, kde byla cena rozepsana na polozky. 1000 kc pronajem salu, 200 kc uklid, 300 kc zvukar (ceny jsou priblizne, uz is to nepamatuju). Nechybel dodatek o tom, ze poradatel akce prohlasuje, ze zaplatil poplatek OSA.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam