• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    MANXX
    MANXX --- ---
    TAYLES: To modrý je co?
    A tu biopsii dělají s nějakým umrtvením? Mně se přiblížit jedlou ke krku, okamžitě omdlím.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ale teoreticky jsem to hodně řešili s tím kamarádem doktorem. ale stejně už mě nanepadá, co víc k tomu.. Černobyl už jsem vám řekla, to je svatá pravda, tomu věřte - dědičnost na tohle až zas tak hrozně velkej vliv nemá. myslím si životní prostředí a stres - lví podíl. emoce se do štítné žlázy promítaj hodně
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    :)) tak tady mám výstavu. já jsem totiž nikdy štítnou žlázu neřešila, ani tu únavu a deprese jsem tomu nepřičítala a najednou jsem to musela řešit velmi radikálně v poměrně krátkém časovém úseku, tak si to užívám zpětně :)) pět minut slávy
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ale je teda fakt, že jsem měla asi nejlepší jizvu z oddělení a mluvila jsem taky nejlíp na oddělení - takže v tomhle jsem zas měla štěstí :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    takže vidíte, že dnes už umějí minimalistické jizvy, i když vám vybrakují krk :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    a fotky postupně :)



    TAYLES
    TAYLES --- ---
    jinak teda můžu ještě posloužit s infem s odstraněním štítné žlázy, kterého jsem se teda bála šíleně a jsou tam hrozné věci ohledně poškození hlasivek apod. (jedná se asi o dvou hodinovou operaci) ..ale teda ťuk ťuk nemůžu si stěžovat - tma a pak už jen "angína" v krku, za dva týdny jsem byla jako předtím, hlas se nezměnil, všechno naprosto v pohodě. (v tomhle mají mladí lidé asi výhodu - protože ty babči, co byly se mnou na pokoji, byly vyřízené)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    takže tam pak nastupuje samozřejmě další léčba - to jest radiojod, kterej musí zničit všechny špatné buňky (i když je celá žláza venku, tak tam vždycky něco zůstane) + teda normálně beru ten letrox, to je stejné

    promiňtě za 4 díly :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    tady nejde o to, někoho strašit. protože uzlíky (a i hodně) má dneska hromada lidí a není to tak závažné - spíš si dávejte pozor na tu spolehlivost některých metod - často ta biopsie o ničem nevypovídá, takže pokud se jim to i tak zdá podezřelé, trvala bych minimálně na opakování, které v mém případě už teda neproběhlo a všechno se zjistilo až po operaci (kdy si mysleli, že vytahujou žlázu kvůli zánětu a všechno bude na pohodu a ona to byla docela vážná věc)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    abych to upřesnila, tak jsem měla uzel nepravidelného tvaru, kterej na nic nereagoval (to je nezmenšoval se) - v těchto případech se dělá biopsie (vezmou jehlou vzorek z toho uzlíku a podívají se, zda je ta tkáň zdravá nebo nemocná = rakovina) problém je v tom, že při té biopsii se může nabrat zrovna zdravej kousíček a o milimetr vedle už je to blbě. takže jsem s rakovinou štítné žlázy měla biopsii nezhobnou - a všichni nahodili leháro..takže se termín na operaci značně prodloužil (obyčejně se to operuje do dvou měsíců..mně to trvalo něco přes rok - a samozřejmě čím dýl, tím hůř pro celkovou léčbu - jsem ráda, že tu žlázu vzali aspoň celou. protože někdy se operuje i půlka a půlka se tam nechává - takže by to taky mohly být operace dvě - ale měla jsem tam ten zánět - takže od začátku se říkalo, že půjde celá)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    na ty "dobré endokrinology" pozor, já jsem chodila k doktorce, co tady (Olomouc) byla vyhlášená a stejně došlo k pochybení (resp. spokojili se s výsledkem, kterej nemusí nic dokazovat, takže mě nechali běhat s nádorem - který viděli minimálně 3x na ultrazvuku a měl takové ty "nebezpečné" znaky, což potvrzovali) takže platí - důvěřuj ale hodně si o tom sám zjišťuj :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    BUBL23PD: ahoj, já chodím teď sem
    Endokrinologický ústav
    http://web2.endo.cz/cz/
    MUDr Hlavatý Petr, příjde mi docela fajn a že to mu rozumí....
    BUBL23PD
    BUBL23PD --- ---
    ahoj muzete nekdo prosim doporucit dobreho endokrinologa v praze? diky
    BAZUCZKA
    BAZUCZKA --- ---
    MANXX: Tak to urcite ne =] jen jsem chtela poznamenat , ze v podstate se me ten Cernobyl take tykal.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BAZUCZKA: Tak od těch dětí jsi fakt nic chytit nemohla, to není nakažlivý ;-)
    BAZUCZKA
    BAZUCZKA --- ---
    Rada se take zapojim do teto diskuse, protoze stitna zlaza se me zacala tykat od kvetna minuleho roku, kdy na to nahodou prisla ma obvodni lekarka, protoze se ji nezdaly priznaky. Takze se nyni lecim letroxem 75 s tim, ze jsem zacinala na 50 a tu jsem jeste pulila a v podstate po kazde 3 mesicni kontrole zvysuju davkovani.
    Unavu jsem pocitovala posledni dva roky, tedka co beru letrox je to ohodne lepsi. Snazim se sportovat a nijak me to extra nenici takze to bude asi individualni.
    Jinak me teda dost dostalo info, ze to muze byt z Cernobylu. Jsem rocnik 84 a pochazim z kraje pod Ostravou a dokonce kdysi u nas na ZS byli deti z Cernobylu na navsteve.
    Nejlepsi je, ze u nas v rodine nikdo stitnou zlazu nema jsem prvni a co jsem se zajimala o info o stitne zlaze tak je to dedicne, v tom me teda utvrzuje fakt, ze bud ji mam z hormonu, ze zivotniho stylu a nebo z Cernobylu =]
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    já mám ráda kvalitní hovězí, zjistila jsem že to vepřové mi nějak nesedí,...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    DAFNE: tak já jím v podstatě skoro jenom kuřecí, malinko ryby a hovězí..kdybych měla každej den vepře, tak to taky neunesu :) nehledě na párky, hužvy apod. - to samozřejmě není maso
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam