• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    tady nejde o to, někoho strašit. protože uzlíky (a i hodně) má dneska hromada lidí a není to tak závažné - spíš si dávejte pozor na tu spolehlivost některých metod - často ta biopsie o ničem nevypovídá, takže pokud se jim to i tak zdá podezřelé, trvala bych minimálně na opakování, které v mém případě už teda neproběhlo a všechno se zjistilo až po operaci (kdy si mysleli, že vytahujou žlázu kvůli zánětu a všechno bude na pohodu a ona to byla docela vážná věc)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    abych to upřesnila, tak jsem měla uzel nepravidelného tvaru, kterej na nic nereagoval (to je nezmenšoval se) - v těchto případech se dělá biopsie (vezmou jehlou vzorek z toho uzlíku a podívají se, zda je ta tkáň zdravá nebo nemocná = rakovina) problém je v tom, že při té biopsii se může nabrat zrovna zdravej kousíček a o milimetr vedle už je to blbě. takže jsem s rakovinou štítné žlázy měla biopsii nezhobnou - a všichni nahodili leháro..takže se termín na operaci značně prodloužil (obyčejně se to operuje do dvou měsíců..mně to trvalo něco přes rok - a samozřejmě čím dýl, tím hůř pro celkovou léčbu - jsem ráda, že tu žlázu vzali aspoň celou. protože někdy se operuje i půlka a půlka se tam nechává - takže by to taky mohly být operace dvě - ale měla jsem tam ten zánět - takže od začátku se říkalo, že půjde celá)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    na ty "dobré endokrinology" pozor, já jsem chodila k doktorce, co tady (Olomouc) byla vyhlášená a stejně došlo k pochybení (resp. spokojili se s výsledkem, kterej nemusí nic dokazovat, takže mě nechali běhat s nádorem - který viděli minimálně 3x na ultrazvuku a měl takové ty "nebezpečné" znaky, což potvrzovali) takže platí - důvěřuj ale hodně si o tom sám zjišťuj :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    BUBL23PD: ahoj, já chodím teď sem
    Endokrinologický ústav
    http://web2.endo.cz/cz/
    MUDr Hlavatý Petr, příjde mi docela fajn a že to mu rozumí....
    BUBL23PD
    BUBL23PD --- ---
    ahoj muzete nekdo prosim doporucit dobreho endokrinologa v praze? diky
    BAZUCZKA
    BAZUCZKA --- ---
    MANXX: Tak to urcite ne =] jen jsem chtela poznamenat , ze v podstate se me ten Cernobyl take tykal.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BAZUCZKA: Tak od těch dětí jsi fakt nic chytit nemohla, to není nakažlivý ;-)
    BAZUCZKA
    BAZUCZKA --- ---
    Rada se take zapojim do teto diskuse, protoze stitna zlaza se me zacala tykat od kvetna minuleho roku, kdy na to nahodou prisla ma obvodni lekarka, protoze se ji nezdaly priznaky. Takze se nyni lecim letroxem 75 s tim, ze jsem zacinala na 50 a tu jsem jeste pulila a v podstate po kazde 3 mesicni kontrole zvysuju davkovani.
    Unavu jsem pocitovala posledni dva roky, tedka co beru letrox je to ohodne lepsi. Snazim se sportovat a nijak me to extra nenici takze to bude asi individualni.
    Jinak me teda dost dostalo info, ze to muze byt z Cernobylu. Jsem rocnik 84 a pochazim z kraje pod Ostravou a dokonce kdysi u nas na ZS byli deti z Cernobylu na navsteve.
    Nejlepsi je, ze u nas v rodine nikdo stitnou zlazu nema jsem prvni a co jsem se zajimala o info o stitne zlaze tak je to dedicne, v tom me teda utvrzuje fakt, ze bud ji mam z hormonu, ze zivotniho stylu a nebo z Cernobylu =]
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    já mám ráda kvalitní hovězí, zjistila jsem že to vepřové mi nějak nesedí,...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    DAFNE: tak já jím v podstatě skoro jenom kuřecí, malinko ryby a hovězí..kdybych měla každej den vepře, tak to taky neunesu :) nehledě na párky, hužvy apod. - to samozřejmě není maso
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DAFNE: tak se pokus jíst opravdu kvalitní maso...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    DAFNE: hele bez toho masa je to zlo, pokud nejsi precizní odborník na výživu..já jsem maso nejedla dva roky, ale absolutně jsem neměla kapacitu, čas ani finance se zorientovat ve správné vegetariánské stravě (navíc s tím sajrajtem, co nám tady prodávaj místo mléčených výrobků, pořádných vajec a zeleniny) a málem jsem chcípla..a to pak vlasy skutečně padaj
    MANXX
    MANXX --- ---
    TAYLES: Momentálně mám na krátkou dobu medikaci vysazenou. Takže se vlastně není čemu divit :-)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    já jsem teda chodila do práce (taky víceméně sedavé) bez toho letroxu a bez štítné žlázy :) myslím, že se tomu říká "mixedém" tomu stavu a tady se ta únava bere jako argument a nemá se přemáhat..ale mně to fakt nepřišlo
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    MANXX: mně to teda říkali jenom, když jsem musela na nějakou dobu vysadit ten letrox..ale s tou léčbou se to nikdy nějak neakceptovalo..ani u starších...se mnou třeba ležela v nemocnici nějaká paní už skoro před důchodem, co dělala noční směny.-.a ne že by to někoho zajímalo..ti starší to teda snášejí docela blbě..hlavně to vysazení léků..pořád si tam na něco stěžovali
    MANXX
    MANXX --- ---
    TAYLES: Mně teda doktorka řekla, že si na tu únavu mám zvyknout, že s tím bohužel moc dělat nejde.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: je mi 27,5 a děti nechci protože vnitřně necítím že bych se měla v životě zabývat jejich plozením a výchovou, nemám k dětem vztah emoční a ani racionálně rodičovství nevidím pro sebe jako dobrou cestu...prostě netoužím po miminu, ani po větším dítěti. Nechci nikoho poučovat a vkládat do něho svoje názory.
    Neměla jsem nijak traumatické dětství ani vysloveně pozitivní, mám dva sourozence a oba mají dvě děti, moje nevlastní sestra dokonce tři. Takže genetický fond naší rodiny zůstane zachován.

    Z racionálního hlediska mám pocit že tenhle svět ve kterém sama žiju je hodně špatný místo, nelíbí se mi česko, nelíbí se mi praha, nemám ráda města, nenávidím systém, nechci tady žít a nechci do toho přivést další osobu. Sama koukám na to jak bych odsud zdrhla. Jelikož asi nestihnu během svého reprodukčního života vydělat dostatek peněz, najít muže, emigrovat do ráje a zajistit si "svobodu" tak dítě prostě nebude.
    Nejsem vyloženě šťastná, mám plno snů a tužeb které nejsem schopná realizovat a nebudu se vláčet touhle šedí a depresí s něčím co by na mě bylo závislé.

    V první a poslední řadě mám pocit že teď není vhodná doba na zvyšování populace nebo na udržování jejího počtu.
    MANXX
    MANXX --- ---
    DAFNE: Taky tak. Fyzicky pracující lidi mají můj neskonalý obdiv. Já bych asi umřela.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    DAFNE: spíš třeba upravit tu stravu - ha je na tohle teda docela blbý řešení


    MANXX: jsem se ale na tu fyzickou kondici při té diagnóze, co máme (já a ten kamarád, co má to samé, a je to čerstvej doktor navíc) ptala už...a on říkal, že si myslí, že by se to takto nijak zvlášť projevovat nemělo..že jsem chcípák :)) protože ta únava je příznak bez léčby podle mě..ale ne, když je člověk zaléčenej a podle těch krevních testů je to dostatečné
    MANXX
    MANXX --- ---
    TAYLES: Jo, to se mi snažili namluvit na základce při tělocviku, že jsem chcípák, protože jsem například jako ostatní nezvládla vyběhnout letenský schody. Šili do mě tak dlouho, až jsem přinesla papír od doktora a byl klid.
    Jo a taky nesportuju, stejně bych žádnej sport nevydržela :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam