SPAULDING: Předně - outlety, outlety a zase outlety...
Jinak toho pod tisícovku moc neseženeš - určitou výjimkou je Tchibo (TCM), od kterého mám několik formálních i volnočasových košil, přičemž skutečnost, že TCM 100% bavlněná košile dosahuje stejného pohodlí jako třeba směsová Marks and Spencer, při cca poloviční standardní ceně, je výmluvná sama o sobě..
V Praze se nabízí třeba Fashion Otlet Arena Štěrboholy (Blažek, Pietro Filipi) nebo na Novodvorské outlet NEXT..
Co se Tesca týče, tak jednak F&F má občas docela pěkné, atypické věci, pokud se člověk smíří s tím, že je to buď syntetika (volnočasovky) nebo u formálních košil nepříliš trvanlivé a tuhé plátno vytvarované do ne zrovna padnoucího střihu...
Druhak třeba v Plzni má Tesco na Americké celé patro, s outletem - a tam jsem onehdy odlovil (spíš volnočasovou, byť kostičkový vzor je velmi nevýrazný až neviditelný) košili značky SevenSeas. Materiál je velmi příjemný, cena byla tuším 399 CZK (dánský výrobce je prodává v přepočtu za cca 1300-1500)
V Praze je zase celkem pěkný výběr F&F v Edenu.
A jak už napsal
FIONOR: "V zásadě se dá i v Tescu elegantně (a neformálně) obléct za cca 2000"
Další možností je vyrazit do SAPY a důkladně to tam prolézt. Sám už si nepamatuji, kde to přesně je, ale je tam krámek se špičkovým oblekovým zbožím ( skleněná kukaň uprostřed stánkové haly, uvnitř figuríny a police s fakt moc krásnými věcmi), případně by tam někde měl prý být i prodejní sklad, ze kterého se jinak zásobují "běžné" butiky...
Mno a nakonec - pokud máš dostatek vytrvalosti a hledáš spíš jen tak něco na běžný provoz: Sekáče... Svlášť pokud disponuješ nějakou atypickou postavou, tak toho seženeš hodně... Úplně nejlepší je velikost S - tolik špičkových košilí NEXT, M&S, CK a dalších, v prvotřídním stavu (podle netknutého stavu manžet možná i "nepřiznaně" nové), které za normálu stojí výrazně přes tisícovku a já jsem je porůznu viděl za 80-120 CZK...