• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    COMODOR_FALKON: asi jde o nějakou celebritu a té se nejspíš promine všechno... i když rozepnutý límeček a podobně nošená kravata jsou přinejmenším na pováženou.
    Ševce je radno testovat, spíš na starších a ne příliš hodnotných párech a na menších úkonech. Ono je to podobně jako se zubaři, někdy jsou schopní práci tak odbýt, že je výsledek k pláči...

TMA: Já tohle štěstí bohužel neměl. Klasické černé polobotky vypadaly i při průběžné péči po dvou letech jako od popelnic (nekvalitní kůže, mizerná struktura, bota byla skutečně vyložená jakýmsi kartonem...). Kdysi zakoupeným rádobymartenům praskla po 4 měsících podrážka, což prodejce odmítl uznat jako reklamaci. Po těchhle zkušenostech jsem ochoten si u Bati koupit tak maximálně tkaničky nebo ponožky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KOUDY: Kombinace kravaty s úzkým uzlem (ještě nějak nakřivo) s širokým límečkem je problematická sama o sobě. Skutečnost, že je tento límeček roezepnutý je odsouzeníhodná...

VDFLAT: Svého času jsem měl krásné a pohodlné, full brogue botky značky Venturini. Jenže asi tak po 2 letech častého nošení už byly dost ošlapané, tak jsem je chtěl nechat podrazit... Babička měla v Plzni už prověřeného opraváře bot, tak mu to tam zanesla........a já pak zažil zatmívačku před očima, když jsem viděl výsledek...
    Ten idiot tam nalepil něco na způsob mechové pryže á la bačkory, což sice nebylo na první pohled úplně znatelné, přestože tam nechal přesah cca milimetr na každé straně, ale při pokusu o nošení se to jednak mnohem rychleji a nerovnoměrněji sešlapávalo (zde možná i vliv skutečnosti, že nebyl schopen ani rovného zbroušení), druhak po pár krocích to odpadlo, takže jsem to v rámci akutní nouze musel sám dolepit vteřiňákem....každopádně boty spadly do kategorie "zničené - na vyhození"...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: před pár lety jsem si koupil klasický černý derby od Loakes za 80 liber, je možný, že podražily, i tak jsou to držáky a za ty peníze stojí.

Nakupuju tady: http://www.pediwear.co.uk/loake.php

Vass je nekompromisní kvalita za přiměřený peníze. Je to rodinná firma, která ctí tradici a takový je potřeba podporovat.

JAKE_UP: Ke krejčímu. Konfekce se ti vyplatí, pokud nechodíš v obleku denně nebo máš ideální konfekční velikost, tzn. oblek ti bezvadně padne (moc takových lidí neznám, ale pár jich je). Materiálově je konfekce jinde, protože její výrobci mají zájem vydělat a ne mít v materiálu majlant, zejména v případě, kdy běžný zákazník kvalitu nedocení a hodnotí zboží ne podle jakosti, ale podle ceny, případně značky.
    FORREST
    FORREST --- ---
    Za me muzu na volny cas v cenove dostupne kategorii doporucit Celio, pokud mate stesti a je ve vasem meste (e-shop neni). :-)
    Kdyz minete pubertalni cast, tak maji dost pekne kosile, polo kosile a nadherne business svetry. Jednoduche strihy, zadne vzory, velky vyber barev. Materialy mi prijdou taky velmi prijemne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Pokud se týče krásných gentlemanských doplňků, můžu vřele doporučit tyto britské stránky:

Dalvey | Luxury Men's Gifts and Accessories
    http://www.dalvey.com/

vše od manžetových knoflíčků přes krásné kapesní hodinky až po zajímavé věci na pracovní stůl, má to takový ten krásný britský šmrnc...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KOUDY: Ty ponožky jsou super! Mám ráda, když slušně a "staromódně" oblečený muž umí zároveň nějakým detailem naznačit, že sebe ani svůj outfit nebere smrtelně vážně. :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY: Ze dřeva? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Gentlemeni, kam pro oblek? Za jakou cenu se ještě vyplatí konfekce, a od kolika už je lepší si nechat ušít? Nějaký tipy a triky?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: Mně se ty Loakes taky líbí, ale podobně jako Umiaki, bych řekl že jsou tak dvojnásobně dražší než píšeš. Vass podle ceníku je už high class doslova :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HAAALA: Já nechci aby došlo k nedorozumění:) S kvalitou s tebou určitě souhlasím! Kdyby stály £80, tak bych o nich určitě uvažoval i kdybych nenosil polobotky každý den (což zatím nenosím). Ale mám za to, že Loake stojí spíše £130 a více (alespoň podle ofic. stránky a Topman.com).
    Na druhé straně bych dal za botky u Baťi maximálně okolo 1200, tak si myslím, že dostanu to, co si zaplatím...

Koneckonců každý by raději nosil obleky i botky na míru než konfekci a baťovky ;)

VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    HAAALA: Přesně tak, decentní lace up smart shoes budou vždycky in. A při jejich výdrži se zrovna ty Loakes vyplatí jako málokterý boty. Akorát je trochu problém nechat si je pak v ČR podrazit, málokdo to umí.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: cena možná, kvalita rozhodně. Pořád dám raději 80 liber za boty, který mají tvar, jsou z kvalitní kůže a i po 4 letech vypadají skvěle, než 1600 korun za papíráky od Bati, které si na společenskou obuv jenom hrají, smrdí po půl roce a rozpadá se jim rám (u posledních bot, co jsem si kdy u Bati koupil, jsem se dočetl, že se mají nosit jenom indoors... haha).

Záleží na tom, co označuješ za "pěkné pánské boty".
    Pro mě jsou to třeba tyhle:

Vass Cipő
    http://www.vass-cipo.hu/Den/Modellek_06_Oxford/Modell_06_052_Nagy.html
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HAAALA: Srovnávat Loake's a Baťa je podle mě trochu extrémní... cena je tak 3, 4násobná. I u Baťi se přece dají koupit pěkné pánské boty. Nejdůležitější je, jak zmiňuješ, to, jak se o ně muž stará... Špinavé Loake's vypadají stejně hnusně jako kterékoli jiné špinavé boty.
    U Baťi mi hlavně vadí to, že ne každý rok se tam dá koupit opravdu klasika. Když "letěly" špičaté boty, tak se tam nedalo koupit nic jiného...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    FIONOR: navštěvuju salon Špringer na Korunní, můžu vřele doporučit. Mám výborné reference na Haut de Gamme.

Od té doby, co jsem si nechal ušít první košili a oblek na míru, už není cesta zpět, ke konfekci se nevrátím, leda bych byl na podpoře.

A propos, co boty? ty jsou hodně důležitou součástí gentlemanova zevnějšku... není nic trapnějšího, než vidět někoho v padnoucím obleku ze slušné látky obutého do křápů od Bati, nadto sešlapaných a nevyčištěných. Vyhovuje mi anglická klasika od Loakes a nedám dopustit na budapešťského ševce pana Vasse.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Já mám košile od Janka, upravené na míru, s velkými manžetami na velké knoflíky a monogramem na manžetách. Musím říct, že s Jankem spokojenostj (až na kravaty teda). Pak taky klasiku do obleku od Blažka, ta mi ale moc nevyhovuje. Asi před měsícem jsem si koupil černou Joop!, ta je dobrá, uvidíme, jak dlouho vydrží černá.

Pak mám taky asi tři nebo čtyři AMJ nebo AMS nebo kýho čerta z dob, kdy jsem začínal nosit obleky, ale ty jsou dost obyč a sere mě na nich kapsička.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já mám teďka všechny košile koupené ve Skotsku. Asi polovina je ze super low-costu Primarku po nějakých 7-13 librách za kus (směsové i bavlněné, easy iron), ale jsou minimálně stejně kvalitní jako košile od M&S. Druhá část jsou košile ze second-handů - dají se tam sehnat úplně nové košile za pár liber. Ze sekáčů mám dvě výborně ujeťácké košile Ted Baker a další :)
    Jinak určitě doporučuju Topman a Asos, poštovné je buď zdarma nebo za pár liber do ČR.
    Já se oblékám tak poloformálně, takže T.M. Lewin nebo třeba Harvie and Hudson jsou pro mě zatím moc...

Nějaký návrh, kde koupit bavlněná (nebo len-bavlna) neformální jednoduchá saka v různých barvách a i s větším výběrem velikostí? Cena tak 2-3k...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SPAULDING: Marks & Spencer :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam