• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JONY: To bude asi dost raritní... Co na Fleru...?
    JONY
    JONY --- ---
    Sháním cca takhle zelenou vestu, nějaký tip kde se podívat?

JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    VDFLAT: Nosím i k džínům, vypadá imho dobře.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VDFLAT: Košile zapínaná na manžetové knoflíčky není z hlediska etikety žádný zvláštní nebo mimořádný druh košile. Takže v kterékoliv situaci je v pořádku nosit košili, tam je i v pořádku nosit manžetové knoflíčky (ať už kovové, nebo pletené uzlíky). Každopádně pokud nemají být součástí "umělecké výpovědi" jako v případě UMIAKIho, tak bych vždy volil nějaké nenápadné a decentní.

Samozřejmě se bavíme o košilích s překládanou (francouzskou) manžtou. Košile s jednoducho manžetou na knoflíčky jsou velmi formální a patří do smokingu nebo fraku.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    VDFLAT: minulé léto jsem nosil košili s manžetovými knoflíčky (víc rozepnutou), k tomu kraťasy a u kapsy řetěz s hodinkama. Také jako takové nějaké ozvláštnění dne :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VDFLAT: Já to takhle nosím:-) Ale musím přiznat, že částečně jako provokaci, protože žijeme v zemi, kde se manžetové knoflíčky nenosí běžně snad ani na svatbu. Ale manžetové knoflíčky na tyhle příležitosti mám jednoduché chromované kuličky nebo tyhlety steampunkové :)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Jakej je váš názor na nošení košile s manžetovejma knoflíčkama bez obleku, třeba v kombinaci s vestou z úpletu?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DEMONOFANARCHY: Aha... Mno... Tak já tenhle střih taky nechápu... Připomíná mi to pytel... Ale docela by mne i zajímalo, jak takový pytlovitý kabát vypadá na na lidech...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ještě k těm polským oblekům. V Ostravě je jedna firma, co naprosto nepokrytě prodává věci, které se dají koupit za hranicemi v Polsku jen za trochu vyšší ceny a v mnohem příjemnějším prostředí.
    Klasika je tohleto (http://www.bandi.cz/images/phocagallery/kabaty/thumbs/phoca_thumb_l_kabat_envi_03.jpg) ale už teda začali vyrábět o trochu zajímavější věci (http://www.bandi.cz/images/phocagallery/kabaty/thumbs/phoca_thumb_l_pansky_kabat_vip_dante_02.jpg) a zvláště tady tohle, i když mi tam nesedí ten zip (http://www.bandi.cz/kabaty/295-pansky-kabat-maurice-olbert-emilio-slim-limitovana-edice-podzim-zima-2011).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DEMONOFANARCHY: To je přesně střih, který vůbec nechápu. Je to vlastně černá látka s knoflíkem a dvěma trojúhelníčky na ozdobu. Nic zajímavého... Dají se koupit v Polsku za nějaké 2000. Ve všech možných odstínech černé...

Já mám kabát se stojáčkem - taky až do krku, dokonce výše. Větší šála se dá dát na něj a menší šála/šátek pod.

Nebo taky pea coat - ten by se měl dát zapnout až do krku anebo nechat rozevřený s těmi obrovskými klopami. Jestli si můžeš dovolit dvouřaďák, tak by taky ušel.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    aha:) já myslel, že to byla grilovačka poté... tak to beru zpet :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AUDIAC: Na grilovačce jsem prohlížel album, které obsahovalo fotky z promoce...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    COMODOR_FALKON: tak na grilovačka už snad není tolik oficiální událost,ne? (pokud se teda kamarádka zrovna nejmenuje Middleton;))
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DEMONOFANARCHY: Asi vím co máš na mysli... Já mám tenhle a rolák a/nebo alespoň šála je v podstatě nutností, byť s trochou snahy lze vztyčit límec do pozoru a izolaci o něco zlepšit...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VDFLAT: Ne, viděl jsem to v albu na grilovačce s přáteli... Promoce byla kamarádčina, hříšník byl její bratr... Právě jejich maminka mi tvrdila, že je to podle jakéhosi módního guru nosit takhle nedbale pohozenou ?!?"retro"?!? (tím myslela úzkou) kravatu přes rozepnutou košili...

Já bych takhle nikdy na žádnou důležitou formální akci nešel...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    COMODOR_FALKON: Aha, tak to asi nebude úplně to pravé ořechové. Zato na popromoční mejdan je to imho ideální, viz. VDFLAT:
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VDFLAT: Je to tak. Já kdybych neměl co se oblečení týče promoci pořešenou jinak ze stavovských důvodů, tak bych volil buď stroller, nebo černý oblek, bílou košili a tmavou kravatu (popř. kravatu ve fakultních či universitních barvách, kde se něco takového vede).
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    COMODOR_FALKON: Nevím, jestli je ta promoce tvoje, atd., ale v kvádru s rozvolněnou kravatou a rozeplou košilí budeš vypadat jako někdo ze City nebo z Wall Street, co už má padla a jde na pivo/brko (no offense, jen názor, opřenej o zkušenost).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    COMODOR_FALKON: No... chceš-li něco z pohledu špičkové etikety, tak to asi bude chtít někoho jiného, než zpěvné ptactvo... ;)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAKE_UP: Promoce... :-/

UMIAKI: Běžnou košilí myslím ten typ, který je běžně skoro všude k sehnání (většinou jsem u podobných límečků viděl popisku "středně otevřený") - tzn. ani propínací, ani rozhalenka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam