• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MADIETTA: S názorem na růžovou souhlasím, nicméně tenhle konkrétní outfit mě teda moc nezaujal.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PHULE: diky za rozbor.:)
    zatim tu je vevetsi mire rozebirano jak se femur chova nez nejaka reacke na jim postnute fotky:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    STANDART: oblek, košile a kravata TM Lewin, boty Geox, ponožky z eBay. :)
    STANDART --- ---
    nadruhou stranu aby růžová byla elegantní, musí být dokonale sladěna s vhodnými doplňky. Btw i když si Willa Smithe velmi vážím a respektuju, jeho outfit je z mého názoru too gay...

STANDART --- ---
    PHULE: v Itálii a Francii, pro mě osobně mekkou módy (i té Gentlemanské) než Británie, je růžová brána jako jedna z nejelegantnějších barev... samozřejmě někdo může kontrovat, jaký jsou Italové polomuži, v čemž máte v zásadě pravdu, přesto to mám za to s růžovou nijak nesouvisí.

MADIETTA: naprostá pecka (včetně bot), náhodou kde se to dá pořídit netušíš?
    PHULE
    PHULE --- ---
    MADIETTA: psal jsem prijit v tomhle nekdo na jednani:)))) tz receno z me strany to bylo:)

ale zajimave odkazy, clovek se vzdy rad dovi neco noveho:D A premyslim jestli ma averze vuci ruzove je zpusobena prostredim a vychovou, zkusenostmi ci proste tim ze me ta barva nebavi:DD
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PHULE: nikde nebylo řečeno, že se jedná o odění ze světa byznysu, že. Oblek nosí i řada jiných profesí, kde třeba lehká "extravagance" v podobě netradiční barvy vůbec není na závadu.

Mně se naopak líbí, když se chlap růžové nebojí a nemá vůči ní předsudek. Mimochodem, růžová bývala kdysi mužskou barvou.

When Did Girls Start Wearing Pink? | Arts & Culture | Smithsonian Magazine
    http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/When-Did-Girls-Start-Wearing-Pink.html
    Pink Wasn’t Always Considered a Feminine Color and Blue Wasn’t Always Masculine
    http://forgottenhistoryblog.com/pink-wasnt-always-considered-a-feminine-color-and-blue-wasnt-always-masculine/
    PHULE
    PHULE --- ---
    MADIETTA: hmm, premyslim jestli se pokusit to vysvetlit nebo to rict arogantne:D Ale dnes mam veselou naladu a vyjimecne to na netu zkusim ac se tomu vyhybam sec muzu:)

1] Z vetsi casti se jednanim v ruznych castech sveta zivim a nikdy jsem nepotkal chlapa ktery by byl duveryhodnym partnerem pro jednani/diskuzi a mel na sobe ruzovou...
    2] Jsem zastance klasickeho zapadniho stylu pro business (tmave barvy, i modra uz je vetsinou lehky ustrel)
    3] Vetsina lidi ktere jsem v ruzove potkal byli stredni management vlez do prdelky a nekdo jim rekl ze ruzova je modni tak do toho sli aniz by to souhlasilo s jejich osobnimi preferencemi
    4] lehka osobni averze vuci ruzove

Ale ve vysledku je jednoduche z toho vycist spise osobni zkusenost nez ze bych se ridil etiketou oblekani ci to mel podlozene modnim tabu na ruzovou:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PHULE: to by mě zajímalo proč.
    PHULE
    PHULE --- ---
    MADIETTA: jezisi:D v tomhle prijit nekdo na jednani tak jej vyradim jako trotla okamzite:)))

FEMUR: hrozne oscilujes mezi temer normalnimi odpovedmi a vyskakovanim:))) Ale jinak k tematu, ac jsem hledal docela usilovne zadne pravidlo etikety oblekani ci i byt jen naznak nutnosti noseni natelniku pod kosili nenasel...

Ano, nekteri to delaji, je to jejich vec (pohodli, pristup) stejne jako tech co to nedelaji...

Pokud mas nejaky zajimavy zdroj (kniha, net) proc by to tak melo byt velmi rad si jej prectu...

diky:)
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    no, pokud vím tak se tradičně nosil pod košili nátělník, jedno zlaté pravidlo říká, že cokoli je pod košilí (s výjimkou ascotu), tak nemá být vidět, což u rozhalenky tričko málokdy splňuje. důvod nošení je estetický, pod košilí se nemají rýsovat svaly ani být vidět pánské bradavky. triko má oproti tomu výhodu, že řeší vedle toho ještě retenci potu, to je asi také jediný jeho skutečný benefit.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MADIETTA: ponozky jsou bomba:) ale botybych moznanejak osetril vic a tak.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    UMIAKI: vole, tak se neposer:) nikdo nerekl ze je to PRAVIDLO tak si nevymejslej laskave v zaplave emocniho vypeti,, kdyz napisu zeje to vae vizitka. proste jako je tvoje vizitka spinava kosile, spinavy boty, ale i kvalitni latka, a vycisteny boty, tak i noseni( nenoseni) trika pod kosili je taky vizitkou. tak se laskave uklidni.

jj bauhaus ma taky vsechno pro dum a zahradu a kdyz tam nahodou nemaj jednu cast sortimentu, tak to zni dela neco v oboru nepotrebneho. pekny vecer.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Pravý muž se růžové nebojí...

... a klidně přidá i subversivní růžové ponožky :-))

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FEMUR: "argumentovat zbytecnosti zbozi na zaklade toho zeneni v jednom obchode prodavano je fascinujici. diky za rozsireni obzoru."

Zbytečné podle tebe znamená opak samozřejmého?
    Oba tyhle obchody prodávají kompletní sortiment oblečení pro pány a jde se tam obléct od hlavy k patě. Kdyby bylo to triko taková samozřejmost, tak ho samozřejmě taky mají (mají mj. i trenýrky, což je také spodní prádlo).
    Nikdy jsem neslyšel žádné pravidlo o nutnosti trička pod košilí a prostě mě serou kecy jako, že to "je naše vizitka".
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a nesetrete me. /hacky a carky si doplnte dle libosti a umyslu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a aby mel umiaky zase radost z multipostu!
    taktady hazu nejaky svoje stary fotky v obleku, kde jsou nedostatky, delka kravaty, spatne uvazana kravata a tak:) holt party hard.

mate volne pusobnosti byt arogantni jako ja / kriticti, cesi maj holt problem s rozlisovanim/

pro nedockavce pristi tzden budou fotky cerstve.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    UMIAKI: fap fap
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    STANDART: aha tak jestli je to dojem z fotky tak se omlouvam

UMIAKI: aha, diky za psychologickej rozbor. tak priste do posty jo?

UMIAKI: argumentovat zbytecnosti zbozi na zaklade toho zeneni v jednom obchode prodavano je fascinujici. diky za rozsireni obzoru.

BEEBLEBROX: jj taky nekteri lide pod obleky nenosi trenky. jak jsme psal Na ZACATKU, proti gusut zadny disputat, btw, driv se pod kosile /pred WWII/nosily napriklad natelniky. takze to neni o tom ze by se nenosilo nic:)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FEMUR: Ty seš teda řádně "insecure". Svůj názor neobhájíš, jen arogantně kopeš kolem sebe a ještě osočuješ z arogance ostatní. Jestli si potřebuješ pohonit ego, tak na to nepotřebuješ tenhle klub.
    A quadruple post je výborná věc ;)

FEMUR: Když je to tak samozřejmé, tak proč je neprodává ani T.M. Lewin ani Charles Tyrwhitt?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam