• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: vsak jak rikam..to sem delal v dobe kdyz sem ty veci vicemene nosil..zvlast obleky a kosile..ted uz sem tam rok nebyl..ale proto prece nevyhodim najednou 20 obleku zejo :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOUDY: jak rikam, choroba proste ja te chapu, nicmene to snazim nejak ukocirovat abych nezjistoval, ze mam sto tricek a nosim ctyri... pripadne deset obleku a nenosim zadnej... protoze kdyz to tak sectu.. tak IWC portuguese bych i nosil ze...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NASTY: boty z ctshirts uz mam pres tri roky a zatim naprosta lahoda..:)..fotka kterou jsem sem pastoval je starsiho data.

KALIBAN: v nedeli nejspis makam..jako kazdou nedeli :)..ale nekdy na jare bych tam dal trip..fakt to neni o tom tam jet a koupit si jeden oblek..clovek utrati 2000eur ani nevi jak..navic to je 550km od prahy takze tam nikdo nepojede kvuli jednomu obleku..jen za benzin se da treba 5k...tak ne kazda kosile tam stala litr a treba 20k sem tam nechal jen za boty..do toho kalhoty..kabat kasmirovej..nekolik obleku..to je hned..kdyz tu vidis oblek za 40k od bosse a tam stoji 15 a upravej ti ho na miste za hodku vicemene na miru tak si fakt nevezmes jeden:)
    NASTY
    NASTY --- ---
    Koudy, až ti dorazí ty boty z Ctshirts.co.uk, podej prosím nějaký reference. Zajímalo by mě srovnání s botami v ceně okolo 200-230£. Těm jejich pseudoslevám totiž moc nevěřím, ale to ještě vůbec neznamená že ty boty nemůžou bejt super.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    skoro jako utratit 20 tisic v C und A :) proporcionalita!:D

ted vazne

PHULE: tkanickama to bejt taky muze byt zpusobene, to me nenapadlo.:))
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VALOR: krasna uvaha nicmene uplne o nicem... To ze si vzit na slavnostnejsi prilezitost kravatu je v poradku a nedelaj to vsichni je jasny, ale o to nejde.. To ze brat si oblek na vsedni prilezitost typu novej film v Angelinou Jolie je podle me overkill tu resime...

KOUDY: ten modrej je skvelej! Co delame v nedeli? :)) a na to jak znacky neresis, je docela dost resis... A utratit 100k v shopu kde stoji kosile litr je znamka jisty dusevni choroby :)
    PHULE
    PHULE --- ---
    FEMUR: njn, budu patrat dal, asi delam neco blbe:) napadlo me jestli tam nemam podivne nasnerovane tkanicky (menil jsem puvodni hnede za fialove:))))
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no kazdyho dle jeho chuti, ale byt mam konfekcni postavu / mival jsme v dobe obleku/ tak proste na miru sitej oblek a draha konfekce je furt neco nesrovnatelnyho.:)

KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEMUR: mam i obleky na miru..ale za zegnu sem dal pres 60k a za tri roky sem z toho obleku vyrostl..ted mi staci si zajet do metzingenu koupil z 12k oblek od bosse kterej tady na parizsky stoji 40..doupravej mi ho vsude a neresim.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    KOUDY: ja to znam diky. ale pokud nejsi tolik na znacky, proc je zminujes? neni lepsi si ty veci s timhle rozpoctem nechat sit na miru?:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEMUR: ja zas na ty znacky moc nejsem...jednou sem se jel projet..skoncil nekde u stuttgartu a videl ceduli hugo boss outlet..tak sem tam dojel..a kosile treba za 40eur jedna..takze litr..to stoji dneska kosile v zare..hmku..tak sem si vzal asi pet kosil..pak sel v jedny do parizsky v praze k bossovi a tam ji meli za 5500..takze sem od ty doby jezdil nakupovat do nemecka..maj tam cely outletovy mesto..armaniho..lorenzi..tunu dalsich brandu..oakley..nike apod..je to takovy mestecko cely ..uz jsem to sem hazel http://www.outletcity.com/en/metzingen/ imho se fakt vyplati jet dvakrat rocne do nemecka a pokazdy tam utratit 50k za hadry...nez cokoliv nakupovat tady
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    KOUDY: tak klobouk nosim uz dyl, a motylka jsme zacal nosit nedavno.. takze az to bude nejak vic in tak to zase shodim. :)

KOUDY: no vedel bych o kvalitnejsim obleceni za ktery utratit prachy.:) mimochodem jak jsem tu avizoval gentelamn obchod jak se patri / krome obleku/ www.frankonia.de maj obchody ve vetsich mestech nemecka. vetsinou x pater napechnovany luxusnim zbozim / kvalitou/ nekdy i cenou.:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEMUR: jj
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    100 000 za hadry jen u bosse?.)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VALOR: hele takhle treba z mody vypadly ksandy a kazdej nosil pasky..a ted poslednich par mesicu koukam jak se ksandy do mody zas vracej...uvidime jak to bude s kloboukama a motylkama:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja mam obleku treba dvacet snad..mam i svetly obleky..treba bily..nebo takovy ty bezovy letni jachtovy..

ale uprimne mi jich furt dost chybi..treba nemam takovej modrej lesklej oblek od bosse kterej asi potrebuju..(muzem se treba slozit ne benzin a ve ctyrech lidech vyrazit jeden den do metzingenu u nemeckyho stuttgartu kde je outlet huga bosse velkej jako krava..utratil sem tam pres sto litru za hadry a vetsina z nich furt drzi a je jak nova)

jinak byly doby kdy sem oblek a kravatu nosil kazdej den..ted mam zas obdobi kdy uz me skoro rok nic nenuti si vzit oblek pokud fakt nechci..a kdyz chci tak je to tak v 70% bez kravaty..spis se snazim experimentovat ve stylu tm lewina s ruznejma doplnkama jako sou ty kapesnicky apod..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Zkoušel jsem něco hezkého sehnat.... Marně... :(
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    VALOR: Tohle tu, myslím, nikdo nerozporuje. Sám nevlastním kraťasy (nepočítám-li plavky), vlastním jednu bundu, kterou nosím víceméně jen když jdu ven se psem, hrát si s nějakým starým autem nebo třeba na chalupě griluju, tričko jsem měl na veřejnosti oblečený naposledy na základní škole (nepočítám-li, že si občas vezmu sako a tričko) a za normálních okolností nosím výhradně košile/svetry/saka/kabát. Přesto mi nošení kravaty do kina (pokud to není na premiéru) přijde úchylný.
    VALOR
    VALOR --- ---
    KALIBAN: Všeobecný úpadek morálky společnosti v chování, ve vyjadřování, ve vystupování i v oblečení je prostě fakt. Každý může dneska nosit to co se mu líbí a přijde mu adekvátní situaci. Bylo by to v pořádku, kdyby se lidi nebáli ukázat svůj vlastní vkus. Mě zase přijde škoda jít do divadla s mikinou s kapucí a kšlitovkou nebo do kina na premieru českého filmu v teniskách - takové oblečení není důkaz vkusu, věřím že většina lidí je prostě líná se převlíknout z civilu do něčeho slavnostnějšího. Ale to je holt každýho věc. To, že lidi nenosí kravaty mi přijde škoda, na druhou stranu o to líp vypadá člověk který si jí pak vezme. Před 100 lety bylo normální nosit klobouky. Mě tenhle zvyk chybí. Mám jich několik a občas si nějakej vezmu. K dlouhému kabátu se perfektně hodí a nevadí mi, že je to na dnešní dobu už extravagance. Motýlek je v dnešní době už také extravagantní a kdyby ho nenosil pan Kníže, který byl v poslední době tak často v médiích tak by na něj už mnozí úplně zapomněli. Možná se to zapomnění stane brzy i s kravatou. Doba se mění, ale když chce někdo při slavnostní příležitosti vypadat jako gentleman tak není lepší vohoz než oblek. A nemusí to být zrovna svatba, pohřeb nebo inaugurace prezidenta. Vzpomínám na svoje návštěvy New Yorku kde konformita znamená úplně něco jiného než tady v té naší malé kotlině. Tady si člověk co není zrovna teenager vezme něco barevnějšího a už na něj lidi blbě čumí. Jasně, že v bankovní čtvrti je to tam taky samej kravaťák, ale na ulici co člověk to originál vkusu. Lidi se nebojí dát volný průběh své představivosti a ukázat svůj vkus. V Praze mám někdy pocit, že potkávám pořád ty samé holky a nebo několik typů těch samých chlapů.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Ja nevim co resite, Barney taky nosi oblek uplne vsude... fakt je, ze oblek nastesti uz mizi i z prace v bance, kravatu tam ma tak 10procent chlapu a ja jsem za to rad, protoze pohodlny to neni a beru si ji jen na kdyz opravdu potrebuju..

pokud nekdo nosi kravatu do kina, jeho vec, me to prijde uchylny

a mit pet obleku pokud to denne nenosis pracovne, mi taky prijde uchylny. Uz jen protoze se ti taky muze stat ze ti mrdne a zhubnes, nebo nnemrdne a ztloustnes a najednou jejda, padesat tisic v tahu.. to si radsi koupim pekny hodinky a jeden oblek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam