• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MARTIK: já jsem si nedávno pořídil tyhle a jdou v pohodě nosit prakticky ke všemu:

jinak plátěnky Vans ftw, ty tahám prakticky pořád ;)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MARTIK: teda "tip". :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    prosím typ na pánské boty.. Něco ležérního, ne zrovna nutně gentleman style :)
    asi takhle: chci je ke skinny kalhotám, nosit do hospod (pajzlů) a na koncerty.
    Rád nosím kožené boty (třeba tyhle moje botky mám strašně rád [ MARTIK @ Gentlemans style aneb modern man and his world (blog style) ] ) , ale není to podmínka. Možná naopak bych po letech zkusil zase něco teniskového, ale nechci zas úplně něco puberťáckýho typu adidas.. Kotníkové by mohly být fajn.
    co myslíte?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    Byl sem vcera po dlouhy dobe kouknout do van graafu a opravdu se to tak strasne zhorsilo oproti minulymu roku nebo sem chytnul jen nejakou blbou vlnu?
    80% neznackovy nekvalitni hadry (vlastni brandovana china) a 20% predrazeny 2-3 roky stary kolekce?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    A konkrétně mám tento plstěný v černé barvě a druhý je takovýto "papírový" - akorát tedy já mám béžovou barvu
    Původně jsem uvažoval i o fedorách, které sice hezky zaoblují hrany mého obličeje, ale dělají mi svojí výškou z hlavy vertikální šišoid...

Jinak dnes jsem do práce nakráčel v béžových chinoskách se světle hnědým páskem, tyrkysové košili, pískovém lněném sáčku a hnědých botách (včera vyběhaných po M&S) - a bylo zajímavé sledovat reakce kolegyň... Jedna, věčně zamračená, dokonce s úsměvem přešla celou halu, aby mi řekla, že mi to "dneska vážně sluší" - kdyby pocit blaženosti nadnášel, mlátím se hlavou o strop kupole... :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MISMAS: Na Václaváku... ;)
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    COMODOR_FALKON: V Tonaku kde?:)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Tak jsem dnes byl v Tonaku... Akorát jsem trefil první den 20% slev...
    A nakonec místo jednoho klobouku mám dva... Moje první dva klobouky... :)
    NASTY
    NASTY --- ---
    K těm ponožkám neponožkám do boat shoes bych ještě chtěl říct, že v tomto imho neexistuje žádné závazné pravidlo či úzus, kterého by se měl člověk držet. Obojí je v pořádku. Ani jedna z možností z nás neudělá o nic větší či menší gentlemany.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Tuhle potíž jsem měl taky, až se pak ke mně náhodou dostaly sandále, které mají jak pásky, tak stélku z kůže... Sice jsou už na stélce dost popraskané, ale dokud drží pohromadě....nové se mi zatím nepovedlo získat..

T_Y_L: To bude asi právě ten rozdíl mezi košilí s vestičkou (tedy relativně nijak neomezujícím oblečením a poněkud restriktivním úplným oblekem s těžkou šálou kolem krku... :-D
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    FIONOR: spray nebo krém nebo pudr nefunguje?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Rodicove opatrovnici stylista dela z ditete cvicenou opicku.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FEMUR: Můžu se zeptat, proč chudák dítě?

FIONOR: A kde vidíš hranici toho kýče. Stejně je některé oblečení podobné pro dospělé i děti.

Proč se ptám - mám syna rok a půl. Když jdeme do společnosti a na návštěvy, tak ho oblékáme do košile, někdy vestičky (sáčko ne). Pořídil jsem mu bekovku atd. V dnešní době se to všechno spíš blíží oblečení dospělých - a to v ČR ještě málokterých (i když ve 20. letech by to bylo skutečně spíše klučičí oblečení). Má s tím úspěch. Zajímalo by mě, jestli vám tohle taky přijde kýč a chudák dítě.

Ne že bych se tedy podle odpovědi zařídil. Navíc reakce jsou zatím veskrze pozitvní. Ale zajímá mě to, když jste se tu tak ohradili.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    do boat shoes s ponožkama, ale se správnejma. invisible socks sice na noze vypadaj jak piškotky, ale v botě je to beztak jedno a pohodlí, hygiena apod. je o level jinde. mají je třeba v Calzedonia, kdy mají na patě silikonový proužky, takže nekloužou
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KOUDY: Mno je fakt, že v kombinaci s dvouřadým oblekem a kravatou to vypadá dost obludně... A nelogicky - dole skoro bz krytí, nahoře nabalený jak na severní točnu...??

Jinak tam je zase jedna věc, kterou nemám rád já - obří náramkové hodinky s tisíci a jednou funkcí až na jednu - snadno odčitatelný čas...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    COMODOR_FALKON: ja vim ze se tam prave nenosej...nesnasim tuhle modu kdy mas oblek..do toho boat shoes a zadny ponozky..k tomu jeste u obleku kratky kalhoty aby vyniklo ze fakt zadny ponozky nemas..:)

ZEWL
    ZEWL --- ---
    Boat shoes zasadne bez ponozek,.. poradne vyvetrat, pouzit nejakej spray do bot a vydrzi nekolik let / boty i nohy
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BLEVAJZZ: To jsou ty modré mokasíny z Marks&Spencer co se mi líbily... :-D Modrá semišová kůže, černá gumová podrážka...

KOUDY: Do mokasín a boat-shoes se ponožky obecně nenosí... Maximálně k obleku nebo hodně formálním kalhotám a i pak je diskutabilní, zda bílé, s barevnými vzory, nebo mírně tmavší než kalhoty... Tam je ale na zvážení, jestli jít ještě v mokasínech, nebo už ve společenské obuvi - přestože mokasíny jsou OK, spousta lidí bude asi divně zírat...
    O neviditelných ponožkách jsem zatím neslyšel...

NASTY
    NASTY --- ---
    KOUDY: Jo. Já mám boat shoes a nosím do nich "neviditelné" ponožky. Ovšem vypadají na nohách hrozně eklózně. Na návštěvu k někomu cizímu bych si je nezval. :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jo?..to se musim mrknout nekde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam