• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Jo, to byla dobra akce, takhle jsem z nich vytahl 2 kapesnicky po 490 Kc zdarma, ptz na tech "darkovych" poukazech, co rozdavali, nebylo info, ze musis nakoupit za vic nez 500 Kc :).
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: máš nějaký tip na šikovného krejčího? tohle je přecijen něco, co si nechci dělat od někoho bez reference...
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    AUDIAC: Výprodeje sem tam má, ale jak na co, u obleku (které se upravují na míru) pochybuji. V prosinci byla navíc třeba akce 500 Kč dolu z dalšího nákupu (ideální pro nákup jediné košile). Pokud na to máš 10k, tak bych si to nechal spíš ušít u neznačkového krejčího.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    AUDIAC: multibuy funguje uz od tri ne? a ja teda tu slevu dostal i kdyz sem si kupoval jednu.. s tim ze byla pata a ze urcite pochopej :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    má někdy TM Lewin výprodeje? nebo si jede jen ten svuj multibuy (kterej už navíc zdá se funguje až od 4 košil)?
    respektive potřebuju radu, kde sehnat (vlněnej) slim oblek ideálně pod 10k začínám bejt celkem zoufalej. buďto vůbec nic nemají, nebo nemají velikosti nebo jsem mezi dvěma a obě zoufale nesedí...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FEMUR: Dle informací na stránkách ruší i prodejny v UK a budou už jen eshop.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Stahujou se uplne z trhu?? Diky za info po priletu tam jeste vlitnu.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BEEBLEBROX: Tie Rack končí úplně všude (tedy stejný výprodej mají všechny prodejny v ČR). Ale třeba na zličíně jsou už kapesníčky dost probraný.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Na letisti praha terminal 2 dole u eskalatoru smerem ke gatum C je total vyprodej tie racku.rusej prodejnu.kapesnicky, kravaty ksandy, pasky, saly vsechno bez vyjimky 70 procent dolu.budou tam prej jeste asi 14 dni...se vyplit koupit so wizz air letenku za par kacek...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TUILE: A strih vezmes kde..? Acio superstrih saka ? :-D

U uprav mas strih dany, sice cizi, ale funkcni a staci ho upravit. Sice narocne na cas ale pulka prace (funkcni zaklad) je hotova..

Jo, s pruramky valcil asi tyden, nez se mu povedlo prijit na to, jak je zuzit..

To velmi pravdepodobne ano, ale opet: Pointa je v tom, ze to jde. Ze je to zbytecne komplikovane, to je dalsi vec..
    TUILE
    TUILE --- ---
    kolega rozjel e-shop s panskejma doplnkama.
    zatim ma sortiment motylku. znacka CULT.

http://www.zoot.cz/kolekce/2810/zoot-lokal-cult/1995/zoot-lokal-cult
    TUILE
    TUILE --- ---
    COMODOR_FALKON: nesouhlasim.
    uprava odevu je daleko narocnejsi nez siti noveho, kdy si vezmes miry, vyzkousis, usijes.

pri uprave odevu musis pracovat se trihem, kterej uz mas. muzes do strihu zasahovat jen do te miry, do ktere ti to material pouzity na odevu povoli.
    nejtezsi je prace u pruramku, obvod pruramku a velikost rukavovy hlavice vychazi z puvodnihu strihu, jakmile to trochu zmenis, muze se ti stat, ze rukavy uz tam prost napodruhy nenapasujes.

casove vyjde uprava vetsiho saka podobne jako usiti noveho a sedet to bude hure. usetris jen na materialu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    statni urednik. oh shit:)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Ja zadna.. Me jsou celkem dobre saka konfekcni. Jako statni urednik si beztak (kvalitni) bespoke oblek nemuzu dovolit... Jeste tak pyzamo (k Vanocum, z Fleru).. :D
    Ja si maximalne nechavam zmensit pas u kalhot, neb tloustnu pomaleji, nez zbytek populace..

Nicmene pointa je v tom, ze to jde, jen se do toho krejcim nechce, tak predstiraji, ze to nejde...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: zajímalo by mě, jak drahý saka si necháváš upravit, aby ti stálo za to tu zdlouhavou proceduru zaplatit, mýte
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEMUR: Tak na necem se to naucit musi a sehnat sako k likvidaci neni nijak zvlast narocne..

Myslim, ze finalnim cilem neni ani tak uprava Bosse, jako spis schopnost usit si vlastni oblek - coz je mnohem komplikovanejsi nez pouhe upravy strihu...

Jinak uprava obleku zadne zvlastni limity nema - castym mytem je treba "pevna" sire ramen, delka saka, sirka saka v pase. Ve skutecnosti je to o tom, ze to je pomerne otravna a zdlouhava procedura (predelavani kapes, ladeni krivky zuzeni), do ktere se vetsina krejcich z pochopitelnych duvodu odmitne pustit...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    FEMUR: já si nechávám šít a přešívat v deloru, v osadní (žádnej zvláštní důvod, proč v osadní, jen jsem tam bydlel - vinohrady jsou možná lepší, ale já mám rád svojí asistentku)
    vždycky jsem byl spokojenej, jen je nutný si uvědomit limitaci konstrukce obleku - špatně se zužují rukávy, pokud mají široký "vstup", prakticky se nedají bez přešití saka zmenšit ramena, torso se dá zúžit jen do určité míry, jinak se na zbytku saka začnou objevovat "faldy" nebo bude vypadat proporčně divně atd. atd.
    kalhoty mají zase svoje limity

takže sice jsem byl vždycky spokojenej, ale když jsem si v zápalu nakupování koupil ve stockholmu skvělej kabát asi o dvě čísla větší, tady zaplatil ještě 4500 za úpravy, tak mi stejně visí ve skříni a nikdy ho neobleču...

doporučuju si určitě něco přečíst a pak vést poučenou diskusi - v případě obyč švadleny, aby se člověk bránil, v případě dobrých krejčí, aby je člověk nenutil do blbostí
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    to se mu jako vyplati presivat konfekci? likvidovat kvuli tomu jiny saka?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEMUR: Spolubydla ma takhle ve skrini oblek od Bosse..
    Potrebuje ho vyrazne zestihlit..
    Zkousel par krejcich, rekli ze to nejde..
    Tak si sehnal sici stroj, rozparal par sak, aby zjistil, jak jsou usita a jedno sako uz cvicne presil..
    Pry jeste presije tak 3-4 a pak si troufne na Bosse...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MARTIK: to je presita Goeringova uniforma ne?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam