• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Ja zadna.. Me jsou celkem dobre saka konfekcni. Jako statni urednik si beztak (kvalitni) bespoke oblek nemuzu dovolit... Jeste tak pyzamo (k Vanocum, z Fleru).. :D
    Ja si maximalne nechavam zmensit pas u kalhot, neb tloustnu pomaleji, nez zbytek populace..

Nicmene pointa je v tom, ze to jde, jen se do toho krejcim nechce, tak predstiraji, ze to nejde...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: zajímalo by mě, jak drahý saka si necháváš upravit, aby ti stálo za to tu zdlouhavou proceduru zaplatit, mýte
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEMUR: Tak na necem se to naucit musi a sehnat sako k likvidaci neni nijak zvlast narocne..

Myslim, ze finalnim cilem neni ani tak uprava Bosse, jako spis schopnost usit si vlastni oblek - coz je mnohem komplikovanejsi nez pouhe upravy strihu...

Jinak uprava obleku zadne zvlastni limity nema - castym mytem je treba "pevna" sire ramen, delka saka, sirka saka v pase. Ve skutecnosti je to o tom, ze to je pomerne otravna a zdlouhava procedura (predelavani kapes, ladeni krivky zuzeni), do ktere se vetsina krejcich z pochopitelnych duvodu odmitne pustit...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    FEMUR: já si nechávám šít a přešívat v deloru, v osadní (žádnej zvláštní důvod, proč v osadní, jen jsem tam bydlel - vinohrady jsou možná lepší, ale já mám rád svojí asistentku)
    vždycky jsem byl spokojenej, jen je nutný si uvědomit limitaci konstrukce obleku - špatně se zužují rukávy, pokud mají široký "vstup", prakticky se nedají bez přešití saka zmenšit ramena, torso se dá zúžit jen do určité míry, jinak se na zbytku saka začnou objevovat "faldy" nebo bude vypadat proporčně divně atd. atd.
    kalhoty mají zase svoje limity

takže sice jsem byl vždycky spokojenej, ale když jsem si v zápalu nakupování koupil ve stockholmu skvělej kabát asi o dvě čísla větší, tady zaplatil ještě 4500 za úpravy, tak mi stejně visí ve skříni a nikdy ho neobleču...

doporučuju si určitě něco přečíst a pak vést poučenou diskusi - v případě obyč švadleny, aby se člověk bránil, v případě dobrých krejčí, aby je člověk nenutil do blbostí
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    to se mu jako vyplati presivat konfekci? likvidovat kvuli tomu jiny saka?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEMUR: Spolubydla ma takhle ve skrini oblek od Bosse..
    Potrebuje ho vyrazne zestihlit..
    Zkousel par krejcich, rekli ze to nejde..
    Tak si sehnal sici stroj, rozparal par sak, aby zjistil, jak jsou usita a jedno sako uz cvicne presil..
    Pry jeste presije tak 3-4 a pak si troufne na Bosse...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MARTIK: to je presita Goeringova uniforma ne?

MARTIK
    MARTIK --- ---
    fajn kabát.. :)

MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    FEMUR: Moje švadlena má dílnu v Týnské, myslím, že č.21. Ušije a přešije cokoliv.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    zdravim resilo se to tu uz pred delsi dobou filtr mlci - kamarad by potreboval presit oblek, predevsim kalhoty a mozna trochu upravit zada. je to moc peknej oblek takze radsi neco jineho nez "scelovani a zaplatovani". nejaky tipy na prahu a okoli, pokud mozno podlozene zkusenostma?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    TOMMY_: tak to máš pravdu. Naučím se nosit v peněžence/dokladovce jen nezbytnosti, abych ji mohl dle potřeby schovat do kapsy saka.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    MARTIK:

to na co se ptas je panska kabelka.. a to se ti nikdy nebude libit.

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Nebo, pokud fakt chces zustat u toho pouzdra, tak vez, ze se mu rika bez ohledu na velikost "murse".
    Netusim, kde to sehnat, ale soude dle toho, kteri pratele to maji - zkus se pozeptat v nejblizsim gaybaru..
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    MARTIK: mobil a peněženku do kapes u saka, zbytek do šatny
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    prosím vás, co máte za tašku/pouzdro na osobní věci (doklady, klíč, mobil) když jdete třeba do divadla? Nosím takové to malé černé pouzdro, můj děd tomu říkal buzer taška. Moc se mi to nelíbí. Můžete sem hodit nějaké linky pro inspiraci?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: Ctyrpatrovy P&C je taky na Graben.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ABRAHAM: Peek & Cloppenburg na Mariahilferstrasse ci jine obchody na teto ulici. Ceny ok, ale vyplati se zam jet na komplexni nakup, ne jen na boty.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ABRAHAM: Ceny jsou nastejno, nabudka nesrovnatelna. Na pomer cena / vykon je tam dobrej Humanic, cenova relace od 100 do 400 €, staci si vybrat, sortiment uplne nekde jinde.nez u nas:-). Je bud na Graben, nebo v Shopping City Süd u dalnice A2 smerem na Graz. V SCS je i mrak jinejch botoobchodu, vyberes si.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    SAMOUT: O tom jsem taky uvažoval. Máš nějaký tipy? Chápu, že je tam rapidně výraznější nabídka než v Brně (či ČR) a i kvalita bude nejspíš někde jinde. Ale ty ceny budou zase trošku vyšší, ne?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ABRAHAM: Z Brna jedine do Vidne :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam