• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PES_HARYK: Když jinak nedáš :-)
    Gustin | Premium Menswear - Jeans, Shirts and Accessories
    https://www.weargustin.com/
    PES_HARYK
    PES_HARYK --- ---
    FINSON: A podělíš se o více informací o zmíněné manufaktuře? :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak s jeansy jsem měl taky dlouho problém, paradoxně mi nejlíp sedlo pár kousků z vietnamské tržnice, dokud jsem neobjevil crowdsourcovanou manufakturu ze San Francisca, od nich jsem po dlouhém a složitém přeměřování sebe sama postupně objednal dva kousky a jsou super, sedí mi velice dobře a vypadají dobře...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MISMAS: Ale to, co říkáš ty, se nosilo vždycky! Naopak sehnat dobré džíny byl dost dlouho problém, pak byly zase jen džíny a teď je všeho spousta. Já fakt nenávidím kupování džín, strávím tím celý den, takže když už je najdu, tak jsem si sakra jistý, že to vypadá dobře, a že to nejsou jen "pracovní kalhoty"... jeez, vždyť se tady nebavíme o uniformě českého chlapa - běžecké adidasky, modré džíny a vytahané triko. Bavíme se o modrých tmavých džínách, konzervativního střihu.

Mě se třeba hnusí manšestr, ale to neznamená, že ho ostatním budu zakazovat :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    No a na mně zase všechny ty chinos visí jak pytel brambor, dělají boule, kde být nemají a tak. Chtěl jsem na léto lehké plátěné kalhoty, ale nic slušného prostě sehnat nešlo. Včera jsem byl koukat na kalhoty na zimu a vypadá to, že ze stejného důvodu odhcodím v jeansech i zimu - zatím nejsem tak zoufalý, abych si ty gatě nechal šít na míru.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    BOBASH:
    UMIAKI:
    Sorry, pánové, ale mně to prostě příjde otřesné. Jak pěst na oko...
    A co místo toho? Třeba jednobarevné bavlněné (nebo whatever) kalhoty, kterých se prodávají tuny tun?:)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    TUILE: Jojo, máte pravdu... vyšisované/podřené/roztrhané džíny jsou peklo.
    Ale kdyby měl na sobě třeba tohleto (http://www.cheapmonday.com/shop-men/jeans/high-slim/high-slim-raw/4930793-5105831.1#5105833) tak je to prostě cajk.
    Na ulici ve velkých městech potkávám líp oblečené lidi než najdu na netu... na netu je buď módní peklo nebo módní masturbace.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TUILE: Vytahaný/vyšisovaný jsou blbě. Já nosím obyčejný tmavší modrý džíny jako univerzální základní kalhoty. A nosím k nim obvykle sako a košili, protože tričko považuju za něco, v čem se mezi lidi neleze, a bundu za oděv vhodnej tak leda do lesa, na venčení psa nebo podobný záležitosti. A to ještě jen někdy, většinou si beru manšestrový/lněný sako i na to venčení psa nebo do lesa, protože jsem na něj prostě zvyklej.

"Maximální úroveň formálnosti" kdy si vezmu sako a džíny, je dejme tomu když jdu večer na pivo.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Já nevím.. Chápu, že jsou nějaká obecná pravidla a džíny tam spíš nespadají, ale to "gentlemanství" je podle mě v něčem jiném. Třeba pánové z sharpfolks.cz se mohou obléct přesně dle příručky a pořád jim čouhá sláma z bot. A pak potkáte na ulici někoho v podobném outfitu, jaký dal níže UMIAKI a sedne mu to. (Ale ten borec na fotce to moc nosit podle mě neumí. A ty konkrétní džíny nic moc - hlavně kolem rozkroku).

Globální odmítání jeans mi připadá, jako když si někdo načte základy kompozice fotografie a pak sebevědomě odsuzuje všechny fotky, kde není fotografovaný objekt umístěn dle pravidel zlatého řezu (třeba uprostřed).

Tohle zrovna píšu ze služebky. Na meetingu potkávám lidi bez kravaty, lidi v košili s kapsičkou (brr), lidi bez kapesníčku do saka. Lidi ze Švédska, Francie, Španělska, Německa, Belgie. Po práci dorazí na večeři všichni bez saka, někteří vyhrnou rukávy. Prostě všechno špatně.
    Ale naprosto každý z nich umí správně držet vidličku, každý umí používat ubrousek, každý jí kulturně, každý vede inteligentní a přátelský hovor na úrovni a na konci se všichni předhání v tom, kdo zaplatí alkohol.
    A tím jsou v mých očích skutečnými gentlemany.
    TUILE
    TUILE --- ---
    UMIAKI: me teda modry vytahany/vysisovany/jakoby pomackany dziny prijdou pekelny. tohle je takova hipstrovina, ale dzentlmen bych tomu nerekla.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOBASH: Tohle je random z lookbooku a žádnou prasárnu tady nevidím. Takhle podobně chodím na podzim skoro každý den, střídám košile, kalhoty/džíny, boty - zakazovat obecně džíny mi moc smysl nedává.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MISMAS: Proč je to prasárna? Resp. jak bych to podle tebe měl řešit? Mám přestat nosit džíny, nebo si nakoupit bundy, abych nekombinoval džíny se sakem?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FARFELOO: Kombinace jakéhokoliv saka a šortek mi přijde jako zlo - jako esence módního pekla. Tím horší že je to jaksi "vědomé a cílené" (zatímco velká část různého nevkusu a módního pekla může být prostě nevědomost, lenost, lajdáctví, neřešení oblečení atd.).
    FINSON
    FINSON --- ---
    FARFELOO: No to se právě ptám já zdejších odborníků ;-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zimní boat shoes mají tlustou podrážku, letní tenkou.

FINSON: A když budu mít námořní kabát, tak boat shoes v pohodě? nebo to je taky faux pas?
    FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: V Praze na chodnících nebývá led, ale slaná břečka - viděl bych to na podmínky jako při yachtingu někde kolem Norska ;-) A jsme zpátky u těch Vikingů :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FINSON: Jo takhle.. No nejsem si jist, jak podrazka do mokra funguje na ledu... ;-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: Že mají protiskluzovou podrážku :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FINSON: To prave spis naopak, ne..?
    Aneb v jakem smeru Ti davaji smysl tyto boty v obdobi, kdy jsou mariny zavrene/zamrzle a lode na brehu..? :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    UMIAKI: Obě kombinace úplně v pohodě. Tvídový sako bych si vzal i k těm šortkám. Ale v tom případě bych zastrčil košili ;-)

Ad jeans+sako - záleží hodně na látce. Nepraný denim v tmavé modré/černé nemůže urazit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam