• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUN_VU_KUNG: pupky taky neuměj, přestože je máš kde se podíváš :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NAVARA: Jo, jsou to šmejdi! :D Fakt nechápu, co by jim udělalo, kdyby na rukávu přidali 2-4cm! Materiálově to nestojí nic, resp. já si to klidně zaplatím, ale když už mi sedne košile/sako perfektně na ramena a trup, tak ty rukávy jsou krátké. V obchodech už ze mě byli nešťastní :D Nebo kdyby to bylo aspoň tak, že se to dá v krejčovství upravit, že je ten rukáv dost zabraný a dá se vypustit... Některé kombinace vedené jako konfekční fakt nechápu, sako jako pytel, rukávy krátké - takové chlapy jsem snad nikde neviděl. A to, že nesedí sako za 9k, to už fakt má smysl si to nechat ušít.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUN_VU_KUNG: celý módní průmysl je banda amatérů.... uměj jen jednu unisex velikost, vrchol jejich úmění je, že v různém měřítku - a cokoli mimo je problém s kterým musíš na mířenku
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: Co za subkulturu vyžaduje nošení obleku? Když tedy pominu, že oblek by měl být součástí každého mužského šatníku, protože příležitosti, kdy je potřeba, existují...

Jinak dnes jsem strávil asi 6 hodin běháním po Praze s cílem sehnat nějaký navy blazer a rezignoval jsem, jiná možnost, než si to nechat ušít není :) To je chlap s širokými rameny a dlouhýma rukama fakt takový atyp? A jsem utahaný, jako bych celou tu dobu štípal dříví :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Tak ona uz samotna skutecnost, ze si misto odrbanych dzinsu a mikiny s blbymi napisy (a batuzku Husky na zada) na sebe vezmu bezne dziny/kalhoty a kosili, pripadne s ascotem nebo dokonce i sako je v mem pracovnim prostredi dukazem excentricnosti sama o sobe... ( a "klasicky strih" na tom mnoho nezmeni)
    Mno a v metru - marno mluvit... Kazdy den jezdim pres Mustek, jeden z hlavnich uzlu dopravy a je to des...

V subkulturni sfere tak ovsem chodi kde kdo, mimo jine i kvuli znacne frekvenci Tebou uvadenych akci (na ktere bych rad taky zacal tu a tam chodit. Balet mne nebere, ale rad bych slysel sve oblibene skladby, predevsim od Rachmaninova a Verdiho, nazivo) tematickych vecirku a narozeninovych oslav, stylizovanych podle konkretni casti subkultury nekam do 1. pol. 20. stol. ci drive.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SUN_VU_KUNG: ebay jo, ale muj plan je mit to v patek na sobe
    resim s nejakym britem express shipping, ale zatim jeste nepochopil, ze praha neni v uk
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AHASVER: Ebay taky nic? Ale je fakt, že tam je hromada blbostí a aby člověk něco našel, tak to sežere spoustu času...
    http://www.ebay.com/...70.l1313.TR0.TRC0.H0.Xsatin+covered+button&_nkw=satin+covered+button&_sacat=0
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    praktickej dotaz (a s pruděním ke krejčím končím) - při inspekci saka jsem zjistil, že jsem někde ztratil knoflík. bohužel je to takovej ten saténovej, potahovanej. netušíte, kde by se dal koupit? na netu jsem nic nenašel, do galanterií se zatím trefoval mimo otevírací dobu. stoklasa nemá, v kotvě jsem nebyl, ale půjdu. další tipy?
    díky
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: hele, já fakt nevim :) jak říkám, moje rady jsou pro tebe úplně zbytečný, já nepříslušim k žádný subkultuře a k subkulturním akcím. zítra jdu na filharmonii, příští týden do národního, za dva týdny na balet v opeře, v pátek na ples. a mám na to dva obleky. takže vlastně asi taky subkultura, dneska. plus jeden na případné příležitosti v práci (přednášky na menších fórech, než jsou konference, obchodní jednání apod.). to jsou moje potřeby. nechci dávat nic na odiv, nechci bejt excentrickej. chci jen vypadat dobře
    jinak nosim kalhoty/džíny, košili, kravatu, sako, jak už jsem psal, i do práce. každej den.

jestli chceš něco excentrickýho, tak ti asi lewin nestačí - imo vesměs jednoduchý a klasický obleky
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Takze myslis spis vzit toho Lewina (kde lze ocekavat, ze mi bude by default) a casem ho doplnit oblekem na miru na zaklade propracovanejsiho navrhu...?

Jinak jo, asi resime dost rozdilne veci, mne bude oblek slouzit spise v soukromi, v pracovnim zivote pro nej moc vyuziti nenalezam.. Kdyz zajdu na nase GŘ v tezkem business - casual, tak jsem casto oden lepe, nez tamni kolegove, pritomne lidi z ministerstva nevyjimaje... Cest vyjimkam... Na pobocce bych mohl sedet i v pytli...z

Tj. pro mne je oblek spise soucasti moji subkulturni prislusnosti a excentricity a primarne ho vyuziji na subkulturnich akcich, na ktere obcas chodi pozvanky opatrene vice ci mene zretelnym dresscodem.. Proto urcite specialni predstavy...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: asi si mejch rad moc nevsimej... zjevne oba resime uplne jiny veci. pro me je normalni zaklad jednoradej oblek s rovnejma kapsama a existenci coin pocket povazuju za marginalii a nic navic nechci. u obleku resim, jaky ma klopy, jak mi sedi, jak je mi pohodlnej, jakv nem vypadam, jak je vhodnej pro moji postavu. a v tom je podle me vyhoda krejciho. dalsi kapsicky nebo vestu k obleku povazuju za zbytecnosti a cim vic prouzku tim vic adidas
    v deloru osobne ocenuju to, ze mi poradi, vi spoustu veci o materialech a chovaji se i pracuji profesionalne. rada jinych krejci, u kterych jsem byl jsou neco jako brasnarstvi tlusty - humpolacka prace na humpolackejch vecech s humpolackym pristupem. vetsi ci mensi sverazove, co mi hned mezi dverma vysvetli, jak je mi moje sako maly a rukavy kratky. nicmene zadnej ceskej krejci neni ze saville road, nikdo nema najetej aktualni stav, maximalne naky lokalni trendicky (viz lookbook odkazovanyho loramu). takze afaik vsude musi mit clovek predstavu viz vys, jinak ho ani milion jedna kapsicek nespasi

kazdopadne moje rada o penezich plati. v tomhle kontextu mi to prijde naprosto nesmyslny
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja mam par obleku od respect fashion..tedka loram..sou ze stejny latky kterou pouziva treba zegna a jeden stal asi 20k..sem s nima i po letech spokojenej..mrkni pripadne sem http://www.loram.cz/ ..znam tam Alenu Jiraskovou..je pekna a ma fajn prsa..urcite ti udela dobrou alternativu k tomu co chces..bude to z kvalitnich materialu a na miru..Kdyz ji napises mail...pripadne na fcb...tak nic nezkazis.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Bavíme se o obleku za více než 30k.
    21k stojí nejlevnější 2-dílná varianta.... Jenže, když už bych si nechal šít oblek na míru, tak bych měl pár neskromných požadavků: + vesta (2 kapsičky, nejlépe, kam se mi eventuelně vejde phablet SG4mini, nejspíš i klopy, selfback provedení, bez stahovacích pásků) + adaptace kalhot na kšandy + ještě pár drobností, na které si momentálně nevzpomenu...

Zara je spíše půjčovna oblečení bizarních střihů a krátkého poločasu rozpadu. Obecně...
    A v situaci, kdy vím že existují (možná ne zcela věhlasní a špičkoví, přesto dost dobří) krejčí kteří jsou schopni ušít pěkný oblek třeba za 10-12k + materiál, tak úplně nevidím smysl pořizovat si v Zaře, nebo někde v podobné značce pochybný oblek za pár korun, nebo "střední úroveň konfekce" za srovnatelnou cenu.

Sice ten oblek na sobě budu mít nejspíše jen párkrát do roka, přesto, nebo spíše právě proto, bych si přál, aby aspoň trochu vypadal, protože na nějaký čas to bude oblek jediný...

Na TM jsem koukal, už jenom proto, že jsem spokojený s košilema (například tou modrou saténovou ;) ), ale háček je v tom, že zhruba to co chci, mají v UK (nutno použít IP switcher) za cca 9.400,-, zatímco český TM Lewin za cca 16.000,- Kč, takže leda asi v Česku vybrat velikost a pak si udělat výlet do Londýna...? :-) Ve velkém letadle jsem nikdy neletěl, netuším jak fungují letištní terminály. Letenky se dají sehnat asi za 2k, nevím jak letištní taxy. Autobusem je to 17 hodin a necelé 2k, to je na mne trochu dlouhá cesta...

Nicméně tam pak mohu zapomenout na některé úpravy (výše uvedené) by default, s tím, že jen adaptace pro kšandy půjde snad dodělat dodatečně...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AHASVER: 25k za oblek je úplně ok. Myslel jsem, že to je podstatně víc.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: poradí, samozřejmě, že ti poradí. ale poradí ti to, co oni by nosili, co by nosil většinovej zákazník, co se nosí nebo co je standardní. když budeš chtít něco jinýho a bude to blbost, tak to za tebe samozřejmě nevymyslí a k žádnýmu řešení nedojdete a ve finále to bude problém, za který ale budeš moct ty a ne oni. čím víc budeš mít tušení, co potřebuješ a jaký jsou možnosti, tím menší ten problém bude

a jestli je pro tebe problém koupit si oblek za 25, tak moc nerozumím tomu, proč to dělat - v zaře mají tu a tam ok obleky za pár korun, to samý v mangu, o trochu víc a větší variabilitu v tm lewinovi (na chodově se navíc chovaj na český poměry dost hezky)

imo se první oblek (u mě třeba prvních pár :)) musí brát jako utopená investice, na který se člověk trochu ostřílí. pokud je člověk idiot a chce třeba skinny střih, tak je může brát jako utopený investice všechny, protože stačí dvě kila nahoru a už to je poznat
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    "obecně doporučuju jít vyzbrojen znalostma o tom, co je a co neni možný a jak to bude vypadat, přestože se tak jako tak ve finále spálíš."
    Díky za optimistickou motivaci.. :-D
    Takže jinými slovy bude lepší ještě chvíli sbírat data a nejlépe přijít s již s návrhem a jen ladit detaily, nespoléhat na to, že poradí...?
    (Zvlášť uvážíme-li, že u Deloru se i s úpravami bavíme o obleku v hodnotě cca mých 2 měsíčních platů)

JAFROST: "Ne přímo oblekové" (selfback) vestičky se prakticky nedají sehnat... Znám jen jednoho člověka, co takovou má off-the-rack (a často v ní obráží pražské a plzeňské steampunkové akce) a ten ji koupil tuším někde tam u nich, v Německu.
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    kde koupit vesticku univerzalne k vice kalhotum, ne primo oblekovou? nejaky tipy?

nejsem schopnej nic sehnat
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    COMODOR_FALKON: osobní zkušenost. Mám od nich dvě košile a upravovali mi oblek. V podstatě zachránili, co se dalo.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    AHASVER: no, tou cedulkou to tak skutečně vyznělo. Ale v tom rozhovoru mi přišel celkem v pohodě a nemluvil nijak diktátorsky, á la Lohniský. Vysvětlil, jak to myslel, co si myslí a nepřišlo mi, že by nějak extra něco nutil.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: opakovaná osobní zkušenost s delorem v holešovicích (bydlel jsem naproti, teď už ne). známí jezdí do vinohrad, tuším, jsou spokojeni. možná se teď přestěhovali do slováče (delor, ne známí - ale zas tak to nesleduju)
    jediný, čim mě naštvali, že mi vyměnili mojí krásnou asistentku za chlapa

pokud člověk preferuje skinny fit, tak si musí na jejich střihy dávat bacha a zdůrazňovat to
    na košile je to úplně marný, nikdy se mi tam nepovedlo vybrat látku
    a dobrý je, že když tam člověk chodí, tak ho nevyhodí ani s hadrem z odpadkáče a udělaj mu z toho něco nositelnýho (dle přání a možností)

obecně doporučuju jít vyzbrojen znalostma o tom, co je a co neni možný a jak to bude vypadat, přestože se tak jako tak ve finále spálíš. ať už při šití nebo při úpravách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam