• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ještě jsem je nekoupil, takže ber s rezervou, nemusí to být úplně přesné. Každopádně se liší v první řadě podle počtu zakoupených kusů (od čtyř košil výš je cena za kus nižší). Jedna košile na místě cca 1900.-, od čtyř výš na místě tuším cca 1500.- / kus, český e-shop cca 35 € / kus (pošta zdarma), britský e-shop třeba i 80 liber za čtyři košile (tj. cca 700.- za jednu, plus nějaké poštovné).
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZVATLAL: Takže odhadem nahrubo slimfit bílá košile s manžetami na manžetové knoflíčky kolik?
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SUN_VU_KUNG: Manžetové knoflíčky tam rozhodně mají. Jinak to s tím nakupováním taky nechápu :). Ačkoliv tamní obsluha mi to svým přístupem dokázala zpříjemnit až na snesitelnou úroveň.
    Ještě bych možná měl upozornit na rozdíly mezi "kamennými" a "internetovými" cenami; je to u nich relativně výrazné. A u těch internetových navíc na rozdíl mezi .cz a .co.uk.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZVATLAL: To zní dobře, díky - jsem na to zvědav, ale tyhle nakupovací dny zvládnu tak max. dva do týdne, nechápu, jak to můžou ženské dávat a ještě z toho mít radost :D Košili jsem nakonec vzal bílou ve Van Graafu, protože seděla nejvíc podle představ, jen nemá manžety na manžetové knoflíky. A máš pravdu, ta obsluha dělá hodně, tady mi bylo toho kluka až líto, kolik těch košil vytahal a rozbalil :)
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SUN_VU_KUNG: U T. M. Lewina se ti možná zadaří. Objevil jsem je na Smíchově, když už jsem ztrácel naději, že bych našel použitelné košile na sebe (podobný problém - širší ramena, úzký pas, hodně dlouhé ruce). Obsluhující paní (mimochodem moc příjemná) po jednom pohledu našla velikost a střih, které seděly líp než cokoliv jiného, co jsem do té doby měl na sobě.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AHASVER: Jo, právě jsem to takhle zkoumal, problém u vypuštění rukávu je v tom, že jsou to většinou materiály, na kterých to zahnutí nechá neodstranitelné stopy. A obávám se, že ten 1cm by byl pořád málo... možná si dám ještě jedno kolo po obchodech, protože když už něco najdu, tak většinou kupuju hned víc kusů/barev, takže i pro obchodníka to stojí za to :D

Poměry velikostí jsou pořád podobné - s délkou rukávů a vůlí v ramenou roste zase šíře kolem těla a na nějaký slimfit můžu zapomenout. U košil to řeším zúžením, jediné, co mi sedí jsou 7camicie a ještě ne všechny, jinak každou košili co koupím nechávám zužovat, jsem prostě Včko, a nechci, aby to okolo pasu plandalo. Krejčová mi už několikrát říkala, že by se mi vyplatilo si nechat prostě tu sadu košil ušít a měl bych klid. Ještě chci zkusit zajít do TM Lewina. Právě proto s tebou souhlasím, že bych byl úplně spokojený s tím, že ty věci dobře sedí, než jestli mám kasu navíc :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: hele, já to prostě pořád moc nechápu. když nosíš askot nebo blyštivě modrou košili, tak jsi exot kvůli tomu, ne kvůli faktu, že nosíš košili.
    na bílý košili s tmavou kravatou neni nic excentrickýho, byť člověk vypadá jinak než všichni v okolí v triku

SUN_VU_KUNG: zkus se poohlídnout v klasičtějších obchodech typu blažek, ty stále vyrábí prodloužené velikosti (98 atp.). nebo najít to, co ti nejlíp sedí v těle, a podívat se, jak jsou konstruovaný rukávy - tak cca 1 cm se dá prodloužit, pokud tam je materiál (tuším z druhý strany vnitřku rukávu je diagonální šev, plus přebytek látky poznáš pohmatem), a nevypadá to blbě. pokud teda nechceš jít na šití
    jinak, pokud máš široký ramena, tak bys imo, aspoň ze značek, který znám, měl spíš mít problém v těle - široký ramena = větší velikost = delší rukávy. sám mám dlouhý ruce (aspoň myslim, já nevim, třeba je máš dvoumetrový) a problém s délkou rukávů většinou nemívám
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUN_VU_KUNG: samozřejmě že ne! ale neuměj je :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NAVARA: Ty snad nemáš pupek, ne? :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUN_VU_KUNG: pupky taky neuměj, přestože je máš kde se podíváš :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NAVARA: Jo, jsou to šmejdi! :D Fakt nechápu, co by jim udělalo, kdyby na rukávu přidali 2-4cm! Materiálově to nestojí nic, resp. já si to klidně zaplatím, ale když už mi sedne košile/sako perfektně na ramena a trup, tak ty rukávy jsou krátké. V obchodech už ze mě byli nešťastní :D Nebo kdyby to bylo aspoň tak, že se to dá v krejčovství upravit, že je ten rukáv dost zabraný a dá se vypustit... Některé kombinace vedené jako konfekční fakt nechápu, sako jako pytel, rukávy krátké - takové chlapy jsem snad nikde neviděl. A to, že nesedí sako za 9k, to už fakt má smysl si to nechat ušít.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SUN_VU_KUNG: celý módní průmysl je banda amatérů.... uměj jen jednu unisex velikost, vrchol jejich úmění je, že v různém měřítku - a cokoli mimo je problém s kterým musíš na mířenku
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    COMODOR_FALKON: Co za subkulturu vyžaduje nošení obleku? Když tedy pominu, že oblek by měl být součástí každého mužského šatníku, protože příležitosti, kdy je potřeba, existují...

Jinak dnes jsem strávil asi 6 hodin běháním po Praze s cílem sehnat nějaký navy blazer a rezignoval jsem, jiná možnost, než si to nechat ušít není :) To je chlap s širokými rameny a dlouhýma rukama fakt takový atyp? A jsem utahaný, jako bych celou tu dobu štípal dříví :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Tak ona uz samotna skutecnost, ze si misto odrbanych dzinsu a mikiny s blbymi napisy (a batuzku Husky na zada) na sebe vezmu bezne dziny/kalhoty a kosili, pripadne s ascotem nebo dokonce i sako je v mem pracovnim prostredi dukazem excentricnosti sama o sobe... ( a "klasicky strih" na tom mnoho nezmeni)
    Mno a v metru - marno mluvit... Kazdy den jezdim pres Mustek, jeden z hlavnich uzlu dopravy a je to des...

V subkulturni sfere tak ovsem chodi kde kdo, mimo jine i kvuli znacne frekvenci Tebou uvadenych akci (na ktere bych rad taky zacal tu a tam chodit. Balet mne nebere, ale rad bych slysel sve oblibene skladby, predevsim od Rachmaninova a Verdiho, nazivo) tematickych vecirku a narozeninovych oslav, stylizovanych podle konkretni casti subkultury nekam do 1. pol. 20. stol. ci drive.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SUN_VU_KUNG: ebay jo, ale muj plan je mit to v patek na sobe
    resim s nejakym britem express shipping, ale zatim jeste nepochopil, ze praha neni v uk
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AHASVER: Ebay taky nic? Ale je fakt, že tam je hromada blbostí a aby člověk něco našel, tak to sežere spoustu času...
    http://www.ebay.com/...70.l1313.TR0.TRC0.H0.Xsatin+covered+button&_nkw=satin+covered+button&_sacat=0
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    praktickej dotaz (a s pruděním ke krejčím končím) - při inspekci saka jsem zjistil, že jsem někde ztratil knoflík. bohužel je to takovej ten saténovej, potahovanej. netušíte, kde by se dal koupit? na netu jsem nic nenašel, do galanterií se zatím trefoval mimo otevírací dobu. stoklasa nemá, v kotvě jsem nebyl, ale půjdu. další tipy?
    díky
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: hele, já fakt nevim :) jak říkám, moje rady jsou pro tebe úplně zbytečný, já nepříslušim k žádný subkultuře a k subkulturním akcím. zítra jdu na filharmonii, příští týden do národního, za dva týdny na balet v opeře, v pátek na ples. a mám na to dva obleky. takže vlastně asi taky subkultura, dneska. plus jeden na případné příležitosti v práci (přednášky na menších fórech, než jsou konference, obchodní jednání apod.). to jsou moje potřeby. nechci dávat nic na odiv, nechci bejt excentrickej. chci jen vypadat dobře
    jinak nosim kalhoty/džíny, košili, kravatu, sako, jak už jsem psal, i do práce. každej den.

jestli chceš něco excentrickýho, tak ti asi lewin nestačí - imo vesměs jednoduchý a klasický obleky
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Takze myslis spis vzit toho Lewina (kde lze ocekavat, ze mi bude by default) a casem ho doplnit oblekem na miru na zaklade propracovanejsiho navrhu...?

Jinak jo, asi resime dost rozdilne veci, mne bude oblek slouzit spise v soukromi, v pracovnim zivote pro nej moc vyuziti nenalezam.. Kdyz zajdu na nase GŘ v tezkem business - casual, tak jsem casto oden lepe, nez tamni kolegove, pritomne lidi z ministerstva nevyjimaje... Cest vyjimkam... Na pobocce bych mohl sedet i v pytli...z

Tj. pro mne je oblek spise soucasti moji subkulturni prislusnosti a excentricity a primarne ho vyuziji na subkulturnich akcich, na ktere obcas chodi pozvanky opatrene vice ci mene zretelnym dresscodem.. Proto urcite specialni predstavy...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    COMODOR_FALKON: asi si mejch rad moc nevsimej... zjevne oba resime uplne jiny veci. pro me je normalni zaklad jednoradej oblek s rovnejma kapsama a existenci coin pocket povazuju za marginalii a nic navic nechci. u obleku resim, jaky ma klopy, jak mi sedi, jak je mi pohodlnej, jakv nem vypadam, jak je vhodnej pro moji postavu. a v tom je podle me vyhoda krejciho. dalsi kapsicky nebo vestu k obleku povazuju za zbytecnosti a cim vic prouzku tim vic adidas
    v deloru osobne ocenuju to, ze mi poradi, vi spoustu veci o materialech a chovaji se i pracuji profesionalne. rada jinych krejci, u kterych jsem byl jsou neco jako brasnarstvi tlusty - humpolacka prace na humpolackejch vecech s humpolackym pristupem. vetsi ci mensi sverazove, co mi hned mezi dverma vysvetli, jak je mi moje sako maly a rukavy kratky. nicmene zadnej ceskej krejci neni ze saville road, nikdo nema najetej aktualni stav, maximalne naky lokalni trendicky (viz lookbook odkazovanyho loramu). takze afaik vsude musi mit clovek predstavu viz vys, jinak ho ani milion jedna kapsicek nespasi

kazdopadne moje rada o penezich plati. v tomhle kontextu mi to prijde naprosto nesmyslny
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja mam par obleku od respect fashion..tedka loram..sou ze stejny latky kterou pouziva treba zegna a jeden stal asi 20k..sem s nima i po letech spokojenej..mrkni pripadne sem http://www.loram.cz/ ..znam tam Alenu Jiraskovou..je pekna a ma fajn prsa..urcite ti udela dobrou alternativu k tomu co chces..bude to z kvalitnich materialu a na miru..Kdyz ji napises mail...pripadne na fcb...tak nic nezkazis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam