• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SKOKY: Ples v odpolednich hodinach...? Zvlastni...
    Formalnejsi akce, u ktere neni uveden dresscode...? Jeste zvlastnejsi...
    (Co vlastne odpovedeli na dotaz..?)

S ohledem na odpoledni hodinu ale urcite nic nezkazis tmavomodrym ci svetlym oblekem, mas-li jen cerny, levsi je asi Tva kombinace...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SKOKY: Hele, chápu, že se ti nechce, ale jestli je to aspoň trošku ples, tak bych šel v obleku. Jestli je to cokoliv jiného, tak běž jak píšeš. I když kalhoty bych hodil spíš tmavší.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SKOKY: Oblekem nic nezkazíš. Já bych to nepodceňoval. Tvůj navrhovaný outfit je ale taky v pohodě. Budou tam stopro i hůře oblečení lidé.

Těžko soudit bez bližších detailů o akci. Je to jižní Morava nebo severní? Myslím, že jižní je více tradiční a oblek by byl lepší. Jak jsi spokojen se svým oblekem? Pasuje ti? Je černý? Ber ho. Nejsi-li spokojen, jdi tak, jak píšeš. Lépe jít v něčem, v čem se cítíš dobře, než jít dle pravidel a být v tom celý nesvůj..

K dokreslení situace zde můj zážitek z minulého týdne: šli jsme na ples jihomoravského gymnázia. Taky jsem řešil, jak moc to prožívat a zda nebudu over dressed. Čekal jsem špatně oblečené studenty a strécy v obrovských fialových oblecích. Byl jsem překvapen, že většina zúčastněných byla vyfiknuta téměř dokonale. Spousta lidí měla kombinaci smoking + bílá košile + motýlek. Barevných kravat bylo taky spousta, ale vražednou kombinaci "bílá kravata na černé košili" jsem zahlédl jen párkrát. Jsem rád, že jsem to nepodcenil (jen místo smokingu jsem měl černý oblek).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Pánové mám dotaz. Čeká mě teď "ples" nějaké moravské sešlosti (nevím přesně co to je). Dress code neni stanoven, začátek je v odpoledních hodinách.
    Oblek se mi nechce brát, tak jestli bude blbé vzít si tmavěmodré sako, bílá košile, kravata, hnědé botky s páskem a k tomu světlé (asi béžové) chinos kalhoty?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    HYPNOGEN: To maskáčový teda je! V saku i na jeleny.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    T_Y_L: v zaře do trojky vybereš
    Blazers - Men | ZARA Czech Republic
    http://www.zara.com/cz/en/man/blazers-c392502.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BASIK: Stejně potřebuju i nějakej oblek, protože můj jedinej stávající je mi malej (ano, vím, že mít v tomhle klubu jedinej oblek je trapný, ale já v něm prostě nikam nechodím), tak si kdyžtak koupím nějakej, od kterýho půjde sako nosit k džínům do hospody :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    BOBASH: Sportovni saka nic moc, obleky uz mam ze sararu dva a spokojenost.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: Tak to nevim, nestihl jsem se tam skoro vubec porozhlednout, sotva jsem vstoupil do kramu a zastavil se u prvniho stojanu se saky, uz vedle mne stala prodavacka... :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Asi je budu muset poctít návštěvnou... mají tam nějaký rozumný blejzry/sportovní saka? Jsem jeden z těch dobytků, co sako nosej zásadně k džínám :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    T_Y_L: Ja vcera ve Fashion arene shanel nejaky basic lvl oblek v modre barve...
    Mno nakonec jsem po vahani (a hodinovem zkouseni asi 8 obleku - podle pristupu bych tipnul, ze prodavackam plati provizne, fakt se snazila najit dokonaly oblek i mi dala kontakt na krejciho, ktery pry je spolehlivy co do nastaveni delky kalhot) nakoupil u Sarar...
    88/8/4 vlna/PA/elastan, Slim fit 56,
    cena 5.190,-

Co do preferenci 2. byl Park Avenue, 3. Luggi.
    V P.A. byly fajn kratsi delky rukavu u saka, u Luggi krasna latka (malinke modre ctverecky), ale sako (56) bylo trochu vetsi, nez bych si pral, zatimco kalhoty byly akorat... A kombo sako-54, kalhoty-56 nebylo mozne... To umi jen v Sararu...

V cerne barve meli spoustu sak pod 2k, obleku pod 3k...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COMODOR_FALKON: Mám od nich sako - složení 85 % WV, 10 % SE 5% PA bylo asi za 2 nebo 3 tis. Poměr cena výkon mi přijde slušný a je to jeden z obchodů kám koukám. Taky mám od nich pár kapesníčků.

BOBASH: Co se týče toho mezistupně, tak právě třeba Park Avenue, nebo Sarar a jejich outlety ve Fashion Aréně mají občas slušné ceny na slušné materiály (třeba ze Sararu mám z loňských výprodejů oblek vlnu 130s, který byl ve výprodeji asi za 3,5 tis. - a vypadá docela slušně - ale chce to hledat). Teď má taky na některé zboží 50% slevu Bernhardt - takže u některých sak se také člověk dostane na nízké ceny.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOBASH: Peek&Cloppenburg?
    Jinak mě zase sedí saka z H&M, ale nikdy mi nesedělo ani jedno z Tesco ani C&A - jejich velikosti začínají pro mě v nedohlednu.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Já mám třeba docela konfekční postavu, ale v H&M jsem ani jednou nenašel sako, který by mi alespoň přibližně sedělo. A z kvality ostatních věcí od nich taky nejsem nějak odvařenej. To už mi přijdou lepší věci z F&F (Tesco brand). Od nich nosím momentálně asi tři - jedno manšestrový, jedno lněný a jedno "oblekový" a všechny jsou v poměru ke svojí ceně naprosto ok.

Bohužel v Tescu i v C&A mají sak čím dál míň (očividně je tady nikdo nekupuje) a neexistuje tu mezistupeň mezi F&F (řádově 1000-1500 za sako) a dejme tomu Lewinem. Kdyby se někde dalo koupit přiměřeně kvalitní sako třeba za trojku, tak bych po něm skočil hned.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Nekdo nejake zkusenosti se znackou "Park Avenue" ?
    Vidim ji prvne, ale co do materialu mi to prijde celkem OK...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAFROST: Na tahani po hospodach apod. to staci, materialy (predevsim na Vaclavaku) byvaji zcela/predevsim prirodni,ve vyprodejich je pomer price/value OK a pokud se nekde opres do neceho neodstranitelneho, tak u tehle kategorie Te to az tolik mrzet nebude...

Ovsem mel jsi uvest to, ze mas extremni postavu...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo jo a já jsem zrovna ten idiot, co nemá doma ani tepláky :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAFROST: btw: nechci zapalovat flame, ale oni si za to lidi můžou taky sami - outdoorových obchodů najdeš na každém kilometru mraky - všechy ty Rock Pointy, Hudy sporty, Husky, atd... když budeš chtít pohorky a batohy, tak máš nepřeberné množství možností :) Když chceš sako, tak jsi v... :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAFROST: na vestu raději ani nepomýšlím :) Buď všechno na míru, nebo jet za hranice a zkusit to tam...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    SUN_VU_KUNG: takže úplně stejnej problém jako s vestama, prostě tady ten trh stojí za totální hovno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam