• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: pečuješ o boty? Krémuješ? Voskuješ?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Takže poté, co v těch lakovkách půjdeš na třeba 14. ples tak je zahodíš, protože budou rozšlápnuté?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MARTIK: povrchová úprava lakovek se "rozšlapáním" a měknutím kůže ničí. takže "rozšlapávat" je je imo volovina
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: nerozumím. Princip svátečních bot? Takže si koupíš kožené boty a vezmeš si je třeba poprvé až na nějaký ples? Já bych umřel. Zatím všechny kožené boty jsem musel rozšlapávat a považuji to za úplně normální proces. Každý prodejce ti řekne, že se kůže přizpůsobí a že povolí a měl by sis vybrat boty těsné - hlavně na šířku a v oblasti kotníku a paty. Pokud si kupuješ kožené boty, ve kterých ti je jak ve vatě, tak ti musí být zákonitě po pár týdnech volné v patě.

Nikdy bych si nevzal nové boty druhý den do práce. Každé boty nosím pár dnů po práci doma, než se odvážím vyjít ven. Možná máš nějak dokonale kompatibilní nohu s boty od výroby, ale přijde mi důležité upozornit, že vzít si nové boty poprvé na akci, kde se předpokládá aktivní pohyb, může dopadnout velmi špatně.
    Loaky teď mám a třeba v místě nártu, kde se bota při pohybu ohýbá, byla ta kůže velmi pevná (jako na zbytku boty) a chůze prostě pohodlná nebyla. V tom místě se musí ta bota prostě rozšlapat.

Nemám však tebou zmíněné lakovky. Možná je ta kůže poddajnější, nevím.. Ale nevidím zde rozdíl v principu rozšlapávání. Proč by se to nemělo vztahovat na sváteční boty? Tím rozšlapáním je nezničíš..
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MARTIK: mám několikero loaků, všechno osmičky, lakovky mám osm a půlky - imo výrazně rozumnější řešení - sedí mi v zásadě ok, nemusím a hlavně nechci je rozšlapávat, ani nechci, aby ta kůže změkla. rozšlápnout lakovky je podle mě proti principu svátečních bot
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    NASTY: hlavně ty botky co zmiňuje ahasver, koupit co nejdříve a každý den v nich pochodit, jinak na té svatbě chcípne.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: To ale myslis plakaty ne ?
    Na webu to vetsinou byva uvedeno...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Imho na 99,998678546784% "formálnějších" akcí v ČR není uveden dresscode.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    NASTY: tak do prahy asi prileti, ne?
    ja bych jukl, jestli v reykjaviku neni lewin a objednal sem oblek (12k), v den priletu s nim zasel do deloru (upravit kalhoty, predevsim) a hned vedle loake patent black. kdyz mu neco zbyde, at do balicku hodi bilou kosili s manzetama
    NASTY
    NASTY --- ---
    Pánové, potřebuji poradit. Kamarád se žení a nemá oblek ani boty. Nachází se na Islandu v hotelu daleko od civilizace. Přiletí 14 dní před svatbou, během kterých musí proběhnout nákup. Na oblek + boty si stanovil rozpočet 16 tisíc (takže na 20 ho přemluvím).

Na MTM není dost času. IMHO zbývá konfekce s personálem ochotným k drobným rychlým úpravám.

Kam ideálně v Brně, Prostějově, Olomouci a okolí? Kam případně v Praze?

Děkuji!
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Můj casual outfit na meetingu. Pro inspiraci, drazí gentlemani ;)

SKOKY
    SKOKY --- ---
    děkuji za rady, tak to vypadá, že si vezmu oblek a bude to nejjistější.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SKOKY: Ples v odpolednich hodinach...? Zvlastni...
    Formalnejsi akce, u ktere neni uveden dresscode...? Jeste zvlastnejsi...
    (Co vlastne odpovedeli na dotaz..?)

S ohledem na odpoledni hodinu ale urcite nic nezkazis tmavomodrym ci svetlym oblekem, mas-li jen cerny, levsi je asi Tva kombinace...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    SKOKY: Hele, chápu, že se ti nechce, ale jestli je to aspoň trošku ples, tak bych šel v obleku. Jestli je to cokoliv jiného, tak běž jak píšeš. I když kalhoty bych hodil spíš tmavší.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SKOKY: Oblekem nic nezkazíš. Já bych to nepodceňoval. Tvůj navrhovaný outfit je ale taky v pohodě. Budou tam stopro i hůře oblečení lidé.

Těžko soudit bez bližších detailů o akci. Je to jižní Morava nebo severní? Myslím, že jižní je více tradiční a oblek by byl lepší. Jak jsi spokojen se svým oblekem? Pasuje ti? Je černý? Ber ho. Nejsi-li spokojen, jdi tak, jak píšeš. Lépe jít v něčem, v čem se cítíš dobře, než jít dle pravidel a být v tom celý nesvůj..

K dokreslení situace zde můj zážitek z minulého týdne: šli jsme na ples jihomoravského gymnázia. Taky jsem řešil, jak moc to prožívat a zda nebudu over dressed. Čekal jsem špatně oblečené studenty a strécy v obrovských fialových oblecích. Byl jsem překvapen, že většina zúčastněných byla vyfiknuta téměř dokonale. Spousta lidí měla kombinaci smoking + bílá košile + motýlek. Barevných kravat bylo taky spousta, ale vražednou kombinaci "bílá kravata na černé košili" jsem zahlédl jen párkrát. Jsem rád, že jsem to nepodcenil (jen místo smokingu jsem měl černý oblek).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Pánové mám dotaz. Čeká mě teď "ples" nějaké moravské sešlosti (nevím přesně co to je). Dress code neni stanoven, začátek je v odpoledních hodinách.
    Oblek se mi nechce brát, tak jestli bude blbé vzít si tmavěmodré sako, bílá košile, kravata, hnědé botky s páskem a k tomu světlé (asi béžové) chinos kalhoty?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    HYPNOGEN: To maskáčový teda je! V saku i na jeleny.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    T_Y_L: v zaře do trojky vybereš
    Blazers - Men | ZARA Czech Republic
    http://www.zara.com/cz/en/man/blazers-c392502.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BASIK: Stejně potřebuju i nějakej oblek, protože můj jedinej stávající je mi malej (ano, vím, že mít v tomhle klubu jedinej oblek je trapný, ale já v něm prostě nikam nechodím), tak si kdyžtak koupím nějakej, od kterýho půjde sako nosit k džínům do hospody :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    BOBASH: Sportovni saka nic moc, obleky uz mam ze sararu dva a spokojenost.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: Tak to nevim, nestihl jsem se tam skoro vubec porozhlednout, sotva jsem vstoupil do kramu a zastavil se u prvniho stojanu se saky, uz vedle mne stala prodavacka... :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Asi je budu muset poctít návštěvnou... mají tam nějaký rozumný blejzry/sportovní saka? Jsem jeden z těch dobytků, co sako nosej zásadně k džínám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam