• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Jako že bych každoročně měnil podrážku...? Resp. spíše půlročně... :(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Ty podrazky se daji nechat vymenit, ale zatim jsem to nedelal.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Trochu odbocim: Jak resis, ze se podrazka casem "uslape" a uz tak neklouze...?
    V tangu je to docela problem, protoze skoro zadne vzdusne kroky a casto se tanci na nedrevene podlaze...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: Lakovana kuze je lakovana kuze, nehlede na to, zda je na spolecenskych botach ci teniskach. A tanecni boty se stavbou od spolecenskych zase tak nelisi (lisi se hlavne podrazka a podpatek). Viz treba http://www.hellerdance.cz/e-shop/panska-obuv-werner-kern-226/
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: jsi umiaki nebo martik? jinak ano, ty to nepociťuješ jako problém, já jo, to už jsme si vyjasnili. dál?
    (jinak - taneční boty a společenský boty jsou taky něco úplně jinýho, jen pro úplnost)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: Opravdu vecny prispevek. Lakyrky nosim, dokonce jako tanecni boty, a tvou popisovane problemy fakt nemam.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    jinak bombička diskuse, pánové
    někdo napíše něco o tom, že se lakýrky musí nejprve pořádně rozšlapat, k čemu napíšu, že to je blbost, protože to těm botám škodí, další odpověď je, že je pak stačí překrémovat a převoskovat a co jako, až se ukáže, že se vlastně celou dobu bavim s lidma, který lakýrky nenosej. pak někdo vytáhne, že existujou speciální krémy na lakýrky (který, teda sice vůbec danej problém neřeší a nijak s diskusí nesouvisí) a nakonec vytáhneme rozšmajdky prince charlese, kterej nosí i záplatovaný boty a začneme to vydávat za hoch, jen abysme si náhodou neřekli, že se lakýrky fakt nemaj rozšlapávat před používáním a že to fakt nejsou obyčejný černý boty a jejich účel i využití jsou prostě jiný

na začátku se tu člověk ptal na radu ke svatbě. přeju mu, aby uměl číst, a za mě je to naposled, co tady někomu odpovídám
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: whatevs, tvůj názor, můj je jinej a princ charles fakt neni můj módní vzor
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: přiznám se, že nevim, co je silikonovej krém nebo jak se liší od normálního krému na boty, ale z kontextu "voskujes, krémuješ" jsem pochopil, že je řeč o normálním krému na boty, tj. vyživujícím krému na kůži, kterej obsahuje oleje, vosky nebo másla, případně syntetický vyživující složky na kůži. jeho použití na lakýrky je nesmysl, neb jsou lakýrky přetřený (ehm) lakem a krém se do kůže nedostane, teda jí ani nevyživí. mluvil jsem o stárnutí lakýrek a o tom, že to prostě nejsou stejný boty jako normální kožený. stejně tak je nesmysl dávat na lakýrky vosk
    osobně na lakýrky používám vodičku, která je k tomu určená a která se stará jen o čistotu a lesk.
    Saphir Vernis Rife | Saphir Médaille d'Or Shop
    http://www.saphirmedailledorshop.co.uk/saphir-vernis-rife.html
    tady co používaj v allen edmondsovi
    Shoe Care - Caring for Patent Leather
    https://www.youtube.com/watch?v=me_7pjdp9tY

jestli někdo používá silikonovej krém, netušim, ani nevim, co to je, jestli někdo používá černej krém na boty - good luck
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER:
    Když princ Charles může nosit tohle, tak bych ve známkách obnošenosti na lakýrkách neviděl problém...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: A "ryhy" v ohybu lakyrek take nejsou faux pas. Je to jen znamka toho, ze clovek umi chodit (tj. ohyba spicku nohy) a ze se ucastni akci, na ktere se lakyrky obvykle nosi.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: To je blbost, lakyrky se normalne kremujou sililonovym kremem
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: hele já žádný lakýrky nemám, takže beru zpět své příspěvky, protože to vlastně nemůžu hodnotit. Mluvil jsem o kožených botách obecně. Jestli jsou pro lakýrky jiný pravidla, tak o nich nevím.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: jo
    MARTIK: jo, a moc nevím, co to s tím má společnýho... lakýrky se nekrémujou ani nevoskujou

začíná se to opět zvrhávat do nějaký prapodivný výměny "názorů", kterou bych asi rád vedl, ale nakonec by mě nebavila. lakýrky považuju za boty na výjimečný příležitosti, narozdíl od normálních koženejch bot nestárnou úplně dvakrát dobře, protože se dřív nebo později na povrchu objeví drobné rýhy, který narušujou lesklej povrch bot, a nošením se "ošoupou". ty boty podle mě maj vypadat luxusně a nablýskaně a poté, co tak nevypadaj, tak jejich existence ztrácí význam (začnou vypadat trochu jak z gumy). nejsou to moje první lakýrky a za normální neletní měsíc utratím víc za příležitosti, kam je nosit, než ty lakýrky stojí, takže ano, vydrží mi cca rok a je mi to jedno a považuju to za naprosto normální
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: pečuješ o boty? Krémuješ? Voskuješ?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Takže poté, co v těch lakovkách půjdeš na třeba 14. ples tak je zahodíš, protože budou rozšlápnuté?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MARTIK: povrchová úprava lakovek se "rozšlapáním" a měknutím kůže ničí. takže "rozšlapávat" je je imo volovina
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: nerozumím. Princip svátečních bot? Takže si koupíš kožené boty a vezmeš si je třeba poprvé až na nějaký ples? Já bych umřel. Zatím všechny kožené boty jsem musel rozšlapávat a považuji to za úplně normální proces. Každý prodejce ti řekne, že se kůže přizpůsobí a že povolí a měl by sis vybrat boty těsné - hlavně na šířku a v oblasti kotníku a paty. Pokud si kupuješ kožené boty, ve kterých ti je jak ve vatě, tak ti musí být zákonitě po pár týdnech volné v patě.

Nikdy bych si nevzal nové boty druhý den do práce. Každé boty nosím pár dnů po práci doma, než se odvážím vyjít ven. Možná máš nějak dokonale kompatibilní nohu s boty od výroby, ale přijde mi důležité upozornit, že vzít si nové boty poprvé na akci, kde se předpokládá aktivní pohyb, může dopadnout velmi špatně.
    Loaky teď mám a třeba v místě nártu, kde se bota při pohybu ohýbá, byla ta kůže velmi pevná (jako na zbytku boty) a chůze prostě pohodlná nebyla. V tom místě se musí ta bota prostě rozšlapat.

Nemám však tebou zmíněné lakovky. Možná je ta kůže poddajnější, nevím.. Ale nevidím zde rozdíl v principu rozšlapávání. Proč by se to nemělo vztahovat na sváteční boty? Tím rozšlapáním je nezničíš..
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MARTIK: mám několikero loaků, všechno osmičky, lakovky mám osm a půlky - imo výrazně rozumnější řešení - sedí mi v zásadě ok, nemusím a hlavně nechci je rozšlapávat, ani nechci, aby ta kůže změkla. rozšlápnout lakovky je podle mě proti principu svátečních bot
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    NASTY: hlavně ty botky co zmiňuje ahasver, koupit co nejdříve a každý den v nich pochodit, jinak na té svatbě chcípne.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: To ale myslis plakaty ne ?
    Na webu to vetsinou byva uvedeno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam