• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MOWER: neformální sáčko si kup třeba v Peeku. Teď v lednu jsem si tam koupil manšestrový sako za šest stovek a sedne mi parádně. :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MOWER: Bude to Dior nebo Armani?
    MOWER
    MOWER --- ---
    Poradíte mi prosím jak na sako na míru? Konkrétně se chystám do Thajska, rád bych si v Bangkoku nechal vzít míry po příletu a po dvou týdnech před odletem vyzvednul hotový kousek. Nevim jak to u krejčího chodí, mám šanci na úspěch? Doporučili byste prosím materiál? Nemá to být moc formální, něco jako business/smart casual. Díky za tipy!
    GAMATES
    GAMATES --- ---
    ZVATLAL: ideálně ještě ricinový olej...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK: Ale ma - u lakyrek osetrujes ten lak, ne kuzi. Viz me predchozi prispevky.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    AHASVER: Prosím nepřestávej z přispíváním do zdejšího klubu jen kvůli mým neobratným připomínkám k lakýrkám. Měl jsem pocit, že mezi nimi a koženými boty není rozdíl a přec je to tak jasné - lakýrky = lak, nemá smysl je krémovat. Až si nějaké pořídím, budu už vědět. Díky tobě.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Tak to pak jo ;)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Dost podobnej mám na kočky...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ZVATLAL: Dekuji ! Uz jsem tenhle kartacek kdysi u nekoho videl, ale nenapadlo by mne to pouzit na boty. Ty hrebicky fakt vypadaji dost nebezpecne.. :-)
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    COMODOR_FALKON: Podrážku měníš až kvůli prošlapání, taneční boty s tímhle typem kožené podrážky se škrábou. A je třeba je škrábat pořádně, žádné jemné hlazení. Prodávají se na to speciální drátěné kartáčky cca za dvě stovky.

Pozor, rozhodně to ale neplatí pro běžné společenské boty s hladkou podrážkou, těm by podobné zacházení moc neprospělo :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: No jasne, a odlepi se to a prilepi se nova podrazka:

Náhradní podrážky SUPADANCE - pánské | HELLER DANCE
    http://www.hellerdance.cz/e-shop/nahradni-podrazky-supadance-panske-0-8472
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Mno to tedy nevim... Ty moje vypadaji takto... Vypada to, ze je to tam fakt precizne prilepeno...

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Jj, ale jen takovy ten kozeny canc... co jsem vodel, tak by to melo byt jednodussi nez vymena goodyear podrazky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Jako že bych každoročně měnil podrážku...? Resp. spíše půlročně... :(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: Lak na tanecnich botach (ani jinych mych lakyrkach) nepraska. Lakyrky s praskajicim lakem asi nevudou moc kvalitni. A silikonovy krem je prave na ten lak, ne na kuzi pod nim.

"Svatecne" vypadajici boty, pokud si pod tim predstavujes boty bez jedine znamky pouziti, jen davaji najevo, ze se urcitych akci ucastnis jen zridka (jak jsem psal, jit na black/white tie s lakyrkami se zretelnym ohybem kuze - ne laku - ve spicce neni faux pas).
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: ja se samozrejme vracim k tomu, ze puvodne byla rec o vyuziti na svatbe, tj. spolecensky prilezitosti, podobne jako je divadlo, koncert nebo ples, a opet k tomu, o cem je cela tahle diskuse, tj. k rozslapani takovejch bot. byt zjevne neuspesne
    u tanecnich je vzhledem k uziti (casty pohyb) je asi celkem naky nekolikadenni rozslapani putna, mozna dokonce zadouci (netancuju a vim o tom putna). stejne tak muze bejt cilem, aby ta bota byla mekka, kvuli pohybu, a vzhledem k tomu, ze ji relativne rychle ten lak popraska (predpokladam), tak dava smysl i normalni krem, protoze se skrz praskliny v laku dostane ke kuzi. jaky jsou na ne esteticky naroky nevim. nevim a je mi to fuk

ja celou dobu mluvim o spolecenskejch botach a o tom, jak si myslim, ze by mely bejt vyuzivany a vypadat - podle me svatecne. osobne na tom pracuju tak, ze je schvalne nenamaham, jezdim v nich taxikem a vzhledem k povaze veci, kterych se ucastnim (ktery povazuju za standardni, ne specialni - tanec - uziti) bud stojim nebo sedim, tu a tam sejdu ze schodu
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Ty podrazky se daji nechat vymenit, ale zatim jsem to nedelal.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Trochu odbocim: Jak resis, ze se podrazka casem "uslape" a uz tak neklouze...?
    V tangu je to docela problem, protoze skoro zadne vzdusne kroky a casto se tanci na nedrevene podlaze...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: Lakovana kuze je lakovana kuze, nehlede na to, zda je na spolecenskych botach ci teniskach. A tanecni boty se stavbou od spolecenskych zase tak nelisi (lisi se hlavne podrazka a podpatek). Viz treba http://www.hellerdance.cz/e-shop/panska-obuv-werner-kern-226/
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: jsi umiaki nebo martik? jinak ano, ty to nepociťuješ jako problém, já jo, to už jsme si vyjasnili. dál?
    (jinak - taneční boty a společenský boty jsou taky něco úplně jinýho, jen pro úplnost)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam