• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SUN_VU_KUNG: hele, nikdy jsem to neřešil, tak nevim, ale já mám u knoflíků dírky a ty se dost dobře přešít nedají - úplně teda nevím, jak to myslíš
    MARTIK: já bych ten jeden knoflík ustřihl :) pokud je to teda na nějakej smart casual - jinak je to blbá koupě
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ty mluvíš o MTM nebo podobném saku. Když koupíš konfekční sako, tak tam není dost látky na to, aby se to dalo přešít.

MARTIK: Za mě je horší určitě a)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MARTIK: tak knoflíky na saku se obvykle při zkracování přešívají... ale pokud neleze rukáv do půlky hřbetu ruky, tak bych nezkracoval... ale manžeta by měla trochu koukat...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    pánové, co myslíte, že je horší mít u saka:
    a) dlouhé rukávy (těsně zakrývají manžetu košile)
    b) rukávy v dobré délce (z předchozího bodu zkrácené), ale s tím, že ten nejkrajnější z těch knoflíčků, které tam jsou, je velmi blízko k okraji rukávu.

(zkrátka mě štve délka rukávu mého saka, ale váhám, zda to zkracovat, kvůli těm knoflíčkům..)
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Díky!
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FINSON: Cena byla 17 490, což plus mínus odpovídá tomu co mají na webu jako exclusive. Trojdílný by byl asi za 23 (pro srovní v tom Bernhardtu by 3 dílný oblek ze stejné látky vyšel asi na 35 tis. Kč, při tom v nějakých základnějších látkách se myslím až tak neliší). Kolik přesně je sako a kolik kalhoty nevím - ale pohledem na jejich ceníky bych řekl, že sako kolkem 12 a kalhoty kolem 5.
    FINSON
    FINSON --- ---
    T_Y_L: Můžeš jenom tak pro ilustraci napsat přibližnou cenu? Ideálně za kalhoty a sako zvlášť, jestli to tedy jde...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    Přidám svojí pozitivní zkušenost s Le Premier. Před měsícem jsem tu psal, že do toho půjdu a měl jsem trochu obavu o střih (protože na lookbooku mají kratší sako slim kalhoty, které se mi moc nelíbí). Teď už mám oblek od nich doma. Moje obavy byly do velké míry rozptýleny a za mě jednoznačně spokojenost. Co mě hodně vyhovovalo už na začátku (ale nechtěl jsem zatím nic psát, dokud nebyl výsledek) je proklientský přístup. Z toho jsem měl skutečně dobrý pocit.

Chtěl jsem trojdílný oblek z látky Ariston. MTM má některé nevýhody, že s některými věcmi nelze hnout. Naštěstí moje požadavky co se týče saka a kalhot to nijak významně neovlivnilo. Co se střihu a délky saka a šíře kalhot týče, tak jsme se i shodli, že slim fit varianta není úplně pro mě, takže návrh byl dle mých představ. Nevýhoda MTM se ukázala u vesty (které se dělají asi relativně málo) a tak některé mé požadavky (jako klopy a plná záda) nejdou. Zde se ale ukázal proklientský přístup, který mi vyhovuje. Domluvili jsme se (bylo mi to i navrženo), že se po vestě zkusím podívat jinde a pokud bych nenašel, nechám si ji udělat u nich. Toho nakonec využiji a když jsem se ptal, zda bych tedy od nich mohl koupit knoflíčky na vestu (aby byly shodné) tak mi řekli, že je dostanu k obleku jako bonus.

S výsledným produktem (tedy dvojdílný oblek) jsem velmi spokojen a velmi pravděpodobně jejich služeb zase v budoucnu využiji.

Vestu chci nakonec řešit u Bernhardta, našel jsem tam úplně stejnou látku, a co se týče vest, jsou podstatně variabilnější. Od nich mám jeden konfekční oblek a jsem s ním spokojen. K nim jsem nakonec nešel proto, že oblek z vybrané látky by u nich stál asi o polovinu více, než v Le Premier (ale samotná vesta je dražší asi jen o tisícovku).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    T_Y_L: Hele, ja bych si toho asi take nevsiml (obzvlast tech veci, co proste nejsou bez zpetneho zrcadla, ktere ve FS nemaji, videt) a oblek prevzal. Nastesti jsem od zacatku chodil se snoubenkou a ta na nich nenechala nit suchou :). Plus jsme od zacatku delali fotky s ohledem na tu recenzi, co tu probehla, a konzultovali to s par krejcovymi tady na Nyxu. A po posledni schuzce jsme to ukazovali i v Le Premiere (kam jsem mel cestu pro kosili, ne ze bych si sel cilene stezovat), a i tam nas ujistili, ze napr. ta ramena nejsou v poradku ani u slim obleku, jak se nas ve FS snazili presvedcit - v podstate kazda druha reakce "To Xko u slim fitu vzdycky je," "Takhle to ma byt", "To se spravi prezehlenim", "Fotky na netu, se kterymi srovnavate, jsou retusovane", apod. Pritom pak se clovek podiva na saka, ktere nosi sami, a tyhle problemy tam nejsou..
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GHOSTSTALKER: Musím řici, že máš tedy dobré oči na ty chyby. Některých těch věcí, jako je látka v podpaží, nebo některé ty vlnky bych si asi nevšiml a patrně bych se nechal ukecat na převzetí (i když samozřejmě naživo to může být více vidět, než na fotkách). A je to určitě zajímavá inspirace na co si dát pozor.
    NASTY
    NASTY --- ---
    GHOSTSTALKER: A co to bylo přesněji za látku? Díky.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NASTY: Bylo to 27k - kvuli latce. Plus 3dilny oblek. Z te jejich zakladni rady latek by vychazel asi na 19k a bez vesty na to, co pises.

Pro srovnani - nechavam si ted sit v Le Premiere za stejnou cenu ze Scabalu (zakladni rada, ne Eton).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak hlavně ať se povede ta svatba...
    NASTY
    NASTY --- ---
    GHOSTSTALKER: Můžu se prosím zeptat, na základě čeho se cena MTMka vyšplhala na v článku zmiňovaných 30 tisíc? Na webu prezentují ceny 10-15 tisíc.
    NASTY
    NASTY --- ---
    GHOSTSTALKER: Škoda jich. Já se na ně před pár měsíci také zaměřil, protože se mi líbila jejich prezentace. Pak jsem ale doslova za pět dvanáct narazil na dnes již známou recenzi na Králíčkově blogu (respektive na diskuzi pod ní) a schůzku zrušil. Nyní mi MTM zajišťuje brněnský Galard.

P.S. Košili už mám. Zatím jsem velmi spokojený (a věřím, že budu i po tom co ji přinesu na zkoušku MTM s tím, že chci na základě dojmů po vyprání a prvním nošení ještě drobné úpravy, jsme tak domluveni). Až bude chvíle času tak udělám pár fotek a sepíšu dojmy.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    T_Y_L:
    Oblekový průšvih - Módnípeklo.cz
    http://www.modnipeklo.cz/clanky/oblekovy-prusvih/
    (Penize byly nakonec vraceny, jak je uvedeno i v clanku)
    NASTY
    NASTY --- ---
    UMIAKI: Jo, ale opatrně. Teď jsem si vzpomněl na kamaráda a jeho zážitek s levnými koženými botami ze ZOOTu. Přenášel je ve sportovní tašce společně se sprchovým gelem, který se otevřel a při kontaktu s obuví vyšisoval do kůže tečky.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    UMIAKI: jasný, že mýdlo...akorát tyhle mýdla na boty jsou "vymyšlená tak" aby se napěnily s minimálním množstvím vody, protože voda údajně kůži moc moc škodí :D
    = zkus to mýdlem, méně namáčej a pak doplň všechnu další péči jako krém a vosk :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NASTY: Mýdlo? Ale jako proč ne... Mám doma spoustu mýdel glycerinových, žlučové, jádrové... vyzkouším :-) Zkusím dám vědět, jestli si vzpomenu.
    NASTY
    NASTY --- ---
    UMIAKI: Funguje mi tohle mýdlo, ale nezaručuji co to udělá s Vagabondy: http://gentlemanstore.cz/collections/pece-o-obuv/products/cistici-mydlo-saphir-saddle-soap
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam