Přidám svojí pozitivní zkušenost s Le Premier. Před měsícem jsem tu psal, že do toho půjdu a měl jsem trochu obavu o střih (protože na lookbooku mají kratší sako slim kalhoty, které se mi moc nelíbí). Teď už mám oblek od nich doma. Moje obavy byly do velké míry rozptýleny a za mě jednoznačně spokojenost. Co mě hodně vyhovovalo už na začátku (ale nechtěl jsem zatím nic psát, dokud nebyl výsledek) je proklientský přístup. Z toho jsem měl skutečně dobrý pocit.
Chtěl jsem trojdílný oblek z látky Ariston. MTM má některé nevýhody, že s některými věcmi nelze hnout. Naštěstí moje požadavky co se týče saka a kalhot to nijak významně neovlivnilo. Co se střihu a délky saka a šíře kalhot týče, tak jsme se i shodli, že slim fit varianta není úplně pro mě, takže návrh byl dle mých představ. Nevýhoda MTM se ukázala u vesty (které se dělají asi relativně málo) a tak některé mé požadavky (jako klopy a plná záda) nejdou. Zde se ale ukázal proklientský přístup, který mi vyhovuje. Domluvili jsme se (bylo mi to i navrženo), že se po vestě zkusím podívat jinde a pokud bych nenašel, nechám si ji udělat u nich. Toho nakonec využiji a když jsem se ptal, zda bych tedy od nich mohl koupit knoflíčky na vestu (aby byly shodné) tak mi řekli, že je dostanu k obleku jako bonus.
S výsledným produktem (tedy dvojdílný oblek) jsem velmi spokojen a velmi pravděpodobně jejich služeb zase v budoucnu využiji.
Vestu chci nakonec řešit u Bernhardta, našel jsem tam úplně stejnou látku, a co se týče vest, jsou podstatně variabilnější. Od nich mám jeden konfekční oblek a jsem s ním spokojen. K nim jsem nakonec nešel proto, že oblek z vybrané látky by u nich stál asi o polovinu více, než v Le Premier (ale samotná vesta je dražší asi jen o tisícovku).