• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    DOT
    DOT --- ---
    UMIAKI: ty clanky pise 20ti lety ucho, ten web bych ignoroval...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SHAMAN99: Aha, to jsem nepochopil. Ty články na http://www.pravygentleman.cz/ jsou příšerné.
    Tak nějak mám za to, že když se muž oblékne dobře, tak to nemusí nijak ospravedlňovat a vysvětlovat, a prostě je to zřejmé. Když někdo chce experimentovat, tak by na to měl mít vkus a odhad, jinak vypadá jako šašek - nic na tom nemění to, jestli někdo zrovna pushuje barevné ponožky nebo třeba klobouky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DEMONOFANARCHY: Oni oba, jak Robert, tak Ronald (mimochodem historicky posledni uspesny kupec pravnickeho titulu v Plzni), byli plnym pravem V.I.P. na exotopedii, k jejich velkemu "nadseni"...

Oba na svych webech psali svoji "úšasná češtin" nesmysly a kriticke komentare pak editovali(!!) a prepisovali na obdivne...
    PETAW
    PETAW --- ---
    FARFELOO: presne tak nejak to planujeme
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PETAW: Rozumím, ale v tom teda nevím. Když mě kdy kdo pozval na svatbu tak neměl nikdy tak vážný dress code...

Zaměřil bych se na to počasí. Pokud bude opravdu teplo, tak v tom celém obleku vydržíš o to méně... Co kdybys šel v obleku bez vesty a když bude teplo, ale ještě to bude formální, tak si dáš vestu místo saka. Když už to bude neformální, tak můžeš zůstat jen v košili...
    PETAW
    PETAW --- ---
    FARFELOO: prave, vyjelo mi z googlu jen tohle

a to teda nic moc, i kdyz mhd vesta je hezci a ze stejneho materialu jako kalhoty. Jde o to, ze je to svatba, CESKA svatba, a jestli bude horko, aby nemusel mit sako, ale misto toho vestu.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FARFELOO: To nevím proč by byla opačná kombinace problematická. Spíš pokud je oblek hodně tmavě šedý a ta navy je hodně tmavá, tak to imho trochu zanikne. Zajímavější je určitý kontrast (jako na tom obrázku).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    GHOSTSTALKER: A petaw chtěl přesně opačnou kombinaci, což by bylo podle mě dost "gross":-(
    NASTY
    NASTY --- ---
    GHOSTSTALKER: Nic z toho ale nerozporuji. Proto jsem nepochopil tvoji narážku s blazerem. Je pravda, že původní dotaz jsem si vyložil jinak a ve skutečnosti se na něj dá odpovědět jedním slovem. Lze.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NASTY: Ta ma reakce snerovala na to tve tvrzeni, ze vesta je soucasti obleku, a tedy ma byt ze stejne latky - neni to pravda, resp. nutnost. Vesta sice muze byt soucasti obleku (kompletu), obdobne jako sako, ale stejne tak muzes bez problemu nosit vestu z jine latky, nez jsou kalhoty/sako (odd vest) - obdobne jako sako muzes nosit z jine latky bez kalhoty, prip. si ho viz k ne-oblekovym kalhotam (odd jacket, blazer v sirsim slova smyslu).

O definici obleku tahle debata vubec neni. Dotaz znel, zda lze kombinovat sako z jedne latky s kalhotami a vestou z latky jine. Lze.

Viz ten clanek, co jsem postoval, a fotky v nem. Jsou tam i kombinace vesta-kalhoty-sako ze tri ruznych latek a podle me to vypada dobre.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NASTY
    NASTY --- ---
    GHOSTSTALKER: V tom článku jsou super kombinace. Co se týče definice obleku, vycházím z knihy Opravdový gentleman - průvodce klasickou módou. Tam se píše, že oblek se skládá ze saka a kalhot (a případně i vesty stejné) látky. S tím sakem jsem tě nepochopil. Vesta může být součástí oblečení, ale když ji máš na sobě, neznamená to automaticky že jsi oděn do obleku. To samé platí pro sako (blazer).
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    SHAMAN99: Nebo opravdovy, nevim jak to presne maj
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    UMIAKI: No zminoval jsem ten nejnovejsi na pravygentleman.cz
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SHAMAN99: Čteme stejný článek?:) Myslím, že všichni víme, že barevné ponožky nebo tkaničky nebo délka kalhot gentlemana nedělají.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GHOSTSTALKER: když nemá lesklá záda, tak se dá nosit i bez obleku, ne?
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    TUILE: Ja treba nikdy neprisel na chut tem megabarevnejm ponozkam. Jednobarevny se mi docela libi i v jine barve nez cerne a sede. Co se tyce tkanicek, tam asi spis preferuju klasiku.
    TUILE
    TUILE --- ---
    SHAMAN99: Ano!
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    UMIAKI: Docela vtipny kdyz si clovek precte na tom Kralickove blogu clanek, co tomu asi predchazel. :) ne ze bych s nim v necem teda nesouhlasil... Co za vas? Barevne ponozky/tkanicky ano nebo ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam