• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BOBASH: jsou tady nekde fotky, co tim mysli
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Ve lněným saku (+ džíny a košile) si nepřijdu jako overdressed exot ani když jdu na pivo nějakýho pajzlu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PATEJL_CZ: I se slevou jsme na urovni 2-3 TML kosil... Ktere navic muzou byt kazda jina...

Jako nebyt tech problemu s velikosti, tak si dovedu predstavit sledovani vyprodeju a nakup 1 bile kosile pro slavnostni prilezitosti, kde se bila vyzaduje...

Vesta leccos vysvetluje...
    Ja jsem mirne za overdressed exota uz s kombinaci cernych dzin a kosile. Lnene, sportovneji ladene, sako jsem mel parkrat a byl to ne uplne stastny overkill...
    ...takze si spis hraju na casual pomezi, kde se citim dobre ja i me okoli...
    Selfback vesty by mohly byt OK, ale jsou prakticky nesehnatelne...
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    COMODOR_FALKON: V BB také mívají výrazné slevy (viz poslední odkaz).

Samozřejmě by nedávalo smysl košile kupovat, pokud by z hlediska velikosti nepadly. Já jsem si z nabízených střihů vybral. V porovnání MTM košilemi mi rozdíl nepřišel výrazný. Na druhou stranu, v tomto ohledu nejsem tak přísný, neboť téměř vždy nosím sako s vestou.
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    FIONOR: Cena mi přijde adekvátní. Jen se v poslední době poněkud nepříznivě projevil nárůst kurzu USD (před pár lety byly stejné košile korunovém vyjádření o 30% levnější), ale to platí i u jiného zboží. Za podobnou cenu prodává košile třeba Blažek nebo dříve OP Prostějov, přičemž jejich kvalita výrazně zaostává. Tedy v takovém případě by mi nákup nedával smysl. Když si mohu vybrat, dávám přednost spíše vyšší kvalitě a nižší frekvenci obměňování, i kdyby to z hlediska průměrných nákladů vycházelo hůře.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Nehledě k tomu, že černou košili TML už mám asi 3 či 4 roky a přestože ji nosím dost často, pořád je temně černá, jako nová...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PATEJL_CZ,FIONOR: Tak v TML mají každou chvíli výprodeje za 750-900, že... Takže to jsme spíš někde na 3-6 TML košilích za cenu jedné košile za 3-5,5 tisíce od BB...

Jinak já osobně tam vidím zásadní problém s velikostí - letmý pohled do tabulky mi říká, že všechny velikosti mají výrazný nepoměr mezi obvodem hrudníku a obvodem pasu, přičemž obvod pasu je všude větší..
    Když vezmu v potaz košile své velikosti (42) tak tam je obvod hrudníku u všech verzí 106 cm. Já mám 112 cm, takže bych ji nedopnul...
    Obvod v pase je zase 114 cm, přičemž já mám v pase cca 95 cm, takže by to plandalo... Hodně plandalo...
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    KALIBAN: Vřele doporučuji košile Brooks Brothers. Jak již zde bylo zmíněno, americké košile jsou pověstné svojí odolností. Ty od Brooks Brothers jsou navíc velmi pečlivě ušité a vypadají dobře i po mnoha vypráních. Tuto značku jsem objevil někdy na konci minulé dekády a od té doby již skoro žádné jiné košile nekupuji. Čas od času zaexperimentuji s nějakou jinou značkou, ale zatím jsem nenašel srovnatelnou alternativu. Zkoušel jsem například zmíněné TML, a jejich kvalitu bych hodnotil tak o dvě hvězdy níže. Ne náhodou je Brooks Brothers tradiční značkou amerických presidentů.

Specificky pak doporučuji:
    - odolné, wrinkle-free košile z materiálu Non-Iron Cotton: http://www.brooksbrothers.com/...-French-Cuff-Dress-Shirt/E552,default,pd.html?dwvar_E552_Color=WHIT
    - nebo velmi příjemný Egyptian cotton z řady Golden Fleece: http://www.brooksbrothers.com/...Collar-Dress-Shirt/ME01963,default,pd.html?dwvar_ME01963_Color=WHIT

Přes léto pak mívají na vybrané zboží poměrně významné slevy:
    Men's Dress Shirts Sale and Clearance | Brooks Brothers
    http://www.brooksbrothers.com/sale/mens/dress-shirts/0306,default,sc.html
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    KALIBAN: a ještě bych teda vždycky zašel do jack spade, skvělej je v nyc obchod surface to air (myslím je pak jen v paříži a japonsku). mám několik trik ze saturdays a taky je mám rád + nestárnou. kdybys náhodou byl v nyc, tak je tam spousta skvělejch obchodů pro chlapy, v česku se jim asi říká butiky, co prodávaj japonský a skandinávský značky (id menswear a podobný)
    no a tak. imo je nyc, londýn a stockholm jsou nejlepší města na nákup pánský módy (každý jinak)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    KALIBAN: miluju j. crew. a miluju, jak se ke mně chovaj v jejich obchodech :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: ja si v usa koupil veci od hollistera a abercrombie..je to spis takova volnocasova/plazova moda z californie..ale maj i plno bilejch nebo kostkovanejch kosil..i po deseti letech maj furt dobrou barvu..nejsou seprany..nikde se netrhaj..Fakt skvely.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: Ona není ani tak problém blokace eshopu, jako to, že UK a EU stránky neposílají vůbec do ČR, viz SAMOUT, nicméně SAMOUT. Takže stačí obejít proxy :-).
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KALIBAN: V US používají lepší bavlnu, než co se normálně prodává v Evropě, takže košile, trika a džíny určitě; věci, co mám z NYC drží deset patnáct let. Značky jako CK, Gant, DKNY, Hilfinger nebo Ralph Lauren jsou tam mnohem levnější, ale co se týče kvality šití, je třeba dávat pozor, jestli to je z jejich spotřebitelské nebo designerské řady; na levné casual nošení není špatná Banana Republic/Gap.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Hosi mam takovej zasadni dotaz....

jedu do ameeeriky a rikam si, ze bych tam pokoupil nejaky kosile, mozna oblek, kalhoty a vubec hadry obecne... myslim si, ze nebudu mit nejak uplne mrte casu a ze moznosti bude miliarda... mate nejakej tip na znacku, ktera tady treba neni a je dobra ?

planuju dat nejakej outlet s CK, bossem, hilfigerem, jenze proste jen ciste z toho duvodu ze jiny znacky neznam. tak bych ocenil nejakou radu, po cem se podivat...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: priznam se, ze ty ceny v uk nesleduju, jen me tu nekdy neco takovyho trklo do oci
    prave jsem se ptal, jestli ten duvod je cena, princip, nebo co vlastne...
    diky
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AHASVER: Jakych pet stovek? Jako o 500 Kc drazsi kosile? To by byl samozrejme sakra dobry duvod.

CHT ma multibuy 4 kosile za 100 GBP. Cesky TML ma 39 EUR/kus pri nakupu 3 a vice kosil. To je rozdil asi 100 Kc na kosili.

Ceske TML bojkotuji z principu. Nebudu platit vice za neco, co si muzu v UK (resp. co bych si z UK mohl objednat, nebyt blokace e-shopu) levneji. Dtto boty Barker, za jejichz ceskou distribuci stoji stejny clovek a boty jsou i o tisice Kc drazsi nez v UK.

Plus mi tedy strihy CHT vice vyhovuji.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: a máš jinej důvod, než těch pět stovek?
    mně třeba děsně nasrali kdysi v myslbeku a dlouho jsem na ně zanevřel, pak jsem objevil náhodou ten na chodově a lup, už mám od nich asi 13 košil (mám šílenou spotřebu, z mnoha důvodů) - jsou tam extrémně milí, příjemní a nápomocní...
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    AHASVER:
    UMIAKI:
    GHOSTSTALKER: díky všem, omrknu to
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AREDHEL:
    AHASVER: Charles Tyrwhitt. Pro TML si leda tak zaletet do UK, pres ceske zastoupeni bych si nekoupil ani manzetove knoflicky..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AREDHEL: Peek and Cloppenburg.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam