• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SAMOUT: Do toho bych šel, akorát potřebuju v TML vyzkoušet, která mi padne nejlíp.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: Velmi kulantně řečeno.

Teď teda nic, ale v budoucnu budu objednávat další košile, dám sem vědět, a můžu se tu s někým šábnout o dopravu - 12€ (objednávka do 209€), 21€ (do 349€) nebo 35€ (350€+). Btw. dneska jsem byl u Blažka, koupil jsem http://www.blazek.cz/obuv-formal-barva-cerna-113647.html . Milý od nich je, že pokud člověk kupuje napínáky s botama, má je za polovic (590 vs. 990 bez bot). A maj tam i jiný zajímavý kousky (ne teda na teď, bo mají koženou podrážku) za imho rozumné ceny.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: Protoze provozovatel ceskeho Lewina a Barkera je trouba.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SAMOUT: nechápu, proč je to tady zase o tolik dražší...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Objednáno v úterý, došlo další týden v pondělí. Jak jsem předpokládal, .de je jen lokální web / přeprodejce, samotná zásilka došla z UK. Vše přišlo naprosto OK.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    dotaz - šířka kravaty
    chci přesedlat na širší kravaty - spolu s prohlubováním třicátnického stavu jsem zmohutněl, vážím cca o 7 - 10 kilo víc než před dvěma lety a úzké už nevypadají proporčně úplně dobře. vždycky se mi líbil styl trochu tom ford, tady třeba ilustrováno na košili od TM. Lewinu. mám ale problém s tím, že mám dlouhé torzo (měřím 185, sice dlouhé nohy, ale i tělo) a široké kravaty po úvazu nikdy nejsou nahoře takhle široké a většina širších kravat, co mám (bez ohledu na výrobce, i třeba drakes london) přechází v tu užší část s mírným obloukem/vykrojením. je to normální? případně, nevíte o nějaké dobré značce, která by vyráběla - asi - prodloužené verze širších kravat? (širší - cca 7 cm u špičky)
    primárně mi jde asi o to posouzení, jestli to je normální nebo jenom jsem moc dlouhej nebo co

200 OK
    http://demandware.edgesuite.net/...ges/original/55103_original_original.jpg?sw=1400&sh=1729&sfrm=jpg
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: Jojo, dost hrůza. Mimo Jon Ham +++ a Denis O'Hare :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    The Men of the Golden Globes Red Carpet | Tom & Lorenzo Fabulous & Opinionated
    http://tomandlorenzo.com/2016/01/golden-globes-les-boys/

Zadna slava teda.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    tak ebay a heslo cufflinks. Tam jsou toho tuny, když nutně nepotřebuješ něco originálního a mezi nimi se dají najít kousky třeba z USA ze 70.tých let. A nebo pak třeba cufflinks.com.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Just glue some gears... :-D

Tak zalezi o jakem sperku se bavime... ;)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Ano, smysl mají jen ty v prvních dvou nejdražších stránkách. Mě se navíc líbí ty steampunkové z hodinek, ale to je moje úchylka ;)
    Manžetové knoflíčky jsou šperk, tak by neměly stát pár korun.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Tech par zajimavych tam stoji 1,5k+ a jinak vetsinou dost slabota... :-/
    Vesmes spousta epoxidu bez napadu...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    T_Y_L: Kde shanis zajimave manzetove knoflicky...?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Košil 7, jinak by to nevycházelo, neseplo mi že mám jednu 2x.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    www.tmlewinshirts.de
    Multibuy na košile 26€ (drtivá většina) nebo 32€, v ČR 49€. Kabáty okolo 200€, v ČR přes 300€. Objednávka do ČR normálně prošla, cena za dopravu max 35€ (u objednávek nad 350€), takže akorát obejít regionální blocker (firemní VPN jako já, nebo www.hidemyass.com), a ukázat tomu českýmu zmetkovi prostředník. V praxi to znamená, že jsem koupil http://eshop.tmlewin.cz/.../Product-Show?pid=54856&cgid=Mens-coats&start=12#cgid=Mens-coats&start=14 (208€), k tomu 6 košil, a i s dopravou to vyšlo na 433€.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SUN_VU_KUNG: Pokud zboží přes zahraniční eshop nesedí, není problém zboží vrátit (ale člověk asi zaplatí poštovný - třeba u CT je to asi 9 GBP- ale někdy jsou akce, že je poštovné zdarma). Výhoda je, že kromě střihu (slim extraslim regular) a krku lze nastavit i délku rukávů (což u běžné konfekce v ČR nebývá zvykem). Možná stojí za to vyzkoušet a zjistit, zda sedí (nebo zda se dá případně po úpravách nosit). Výhoda je, že pokud najdeš co ti sedí, tak už řešíš jen barvu, límec a manžety. Další možnost je nechat si udělat košili na míru. Samozřejmě cenově je to výše, než některá konfekce (ale nevím kolik stojí košile Hilfiger, nebo Boss, ale imho to už nemusí být nějaký velký rozdíl). Myslím, že v ceně kolem 2 - 2,5 se košile na míru dá pořídit.

S manžetovými knoflíčky to chápu - mám to podobně a jiné košile než s dvojitou manžetou už prakticky nekupuji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    T_Y_L: Dík za info - zahraniční shopy (internetové, ty co uvádíš znám) jsou pro mne problém, prostě si tu košili musím vyzkoušet. Sedí mi opravdu jen něco, a i ty si nechávám trochu zúžit. U nás jen Sarar a něco z Van Graafu (paradoxně ty levné, Hilfiger nebo Boss neseděly). Riziko, že si to objednám a nebude, je dost velké. Dobrou košili s manžetou jsem sehnal jen v Sararu, ale tam mají pořád jen modrou :-/

Jasně, taky to tak nějak vnímám. Kdyby byl konkrétní dresscode, tak si prostě najdu, co a jak mám mít a nebudu nic extra zkoušet. Myslel jsem to spíš právě pro kombinaci do neformálního prostředí. Navíc mám prostě rád manžetové knoflíčky :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SUN_VU_KUNG: Doporučuji zkusit nákup v zahraničí (třeba na Charles Tyrwhitt, Hawes and Curtis atd.). Košile s dvojitou manžetou jsou tam zcela běžné.

Jinak co se týče formálnosti - není to symetrická relace. Pokud bys měl formální oblečení (tj. smoking, žaket, frak) měla by mít košile dvojitou manžetu. Ale zároveň lze vzít dvojitou manžetu i neformálně. V zásadě v oblékání platí to, že pravidla jsou striktní u daného formálního dress codu, ale u neformálního je hlavní pravidlo, aby to vypadalo dobře a aby se v tom člověk dobře cítil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    UMIAKI: No ta léga je taky trochu problém, protože když se mi povedlo sehnat padnoucí košili s francouzskou manžetou (bílou), tak má právě tu légu. To se mi právě moc nelíbilo. Ale už je to nějaká doba, tak to půjdu omrknout, jestli konečně nemají košili na normální lidi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam