• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    T_Y_L: Dík za info - zahraniční shopy (internetové, ty co uvádíš znám) jsou pro mne problém, prostě si tu košili musím vyzkoušet. Sedí mi opravdu jen něco, a i ty si nechávám trochu zúžit. U nás jen Sarar a něco z Van Graafu (paradoxně ty levné, Hilfiger nebo Boss neseděly). Riziko, že si to objednám a nebude, je dost velké. Dobrou košili s manžetou jsem sehnal jen v Sararu, ale tam mají pořád jen modrou :-/

Jasně, taky to tak nějak vnímám. Kdyby byl konkrétní dresscode, tak si prostě najdu, co a jak mám mít a nebudu nic extra zkoušet. Myslel jsem to spíš právě pro kombinaci do neformálního prostředí. Navíc mám prostě rád manžetové knoflíčky :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SUN_VU_KUNG: Doporučuji zkusit nákup v zahraničí (třeba na Charles Tyrwhitt, Hawes and Curtis atd.). Košile s dvojitou manžetou jsou tam zcela běžné.

Jinak co se týče formálnosti - není to symetrická relace. Pokud bys měl formální oblečení (tj. smoking, žaket, frak) měla by mít košile dvojitou manžetu. Ale zároveň lze vzít dvojitou manžetu i neformálně. V zásadě v oblékání platí to, že pravidla jsou striktní u daného formálního dress codu, ale u neformálního je hlavní pravidlo, aby to vypadalo dobře a aby se v tom člověk dobře cítil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    UMIAKI: No ta léga je taky trochu problém, protože když se mi povedlo sehnat padnoucí košili s francouzskou manžetou (bílou), tak má právě tu légu. To se mi právě moc nelíbilo. Ale už je to nějaká doba, tak to půjdu omrknout, jestli konečně nemají košili na normální lidi :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Dvojitá manžeta není o nic víc formální než jednoduchá. Řešil bych třeba košili s krycí légou na knoflíky bez smokingu nebo shark límec bez kravaty, ale manžety ne.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Je faux pas jít v košili s francouzskou manžetou bez saka? Někde jsem četl, že ano, ale na fotkách z blogů v tom lidi chodí (třeba plus vesta).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tohle si neodpustím :-) Koukněte jak se taky dá dělat "byznys" http://diemonarchie.com/shop/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MADIETTA: Ramena by mohla být líp, ale jinak je to krásné. Nový tvar límce!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ozwald Boateng ve vlastní tvorbě

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PF 2016*
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    NASTY: diky za link, uspory jsou v haji :D
    NASTY
    NASTY --- ---
    Pánové, máte prosím někdo zkušenost či názor na kvalitu obuvi u Blažka? Bratr si vyhlédnul tyto boty, ale běžně tam ani jeden nic nenakupujeme a nevíme: http://www.blazek.cz/obuv-formal-barva-hneda-113972.html

Díky.
    CADDY
    CADDY --- ---
    JAFROST: děkuji... vypadá to, že to nakonec působí lépe, než se tu predikovalo před nákupem :)
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    CADDY: za me za 1*
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NAVARA: ano..ale ta je docela stara a vznikla jeste predtim nez nejaky selfietycky zacly bejt cool...Navic na gopro je tycka celkem dulezita vec.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOUDY: pamatuji si nejméně jednu fotku s gopro na selfityčce ;)
    CADDY: sem myslel spíše až zase budete spolu na golfu, ale klidně i jinak :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    NAVARA: nebudu si kvuli jedne fotce kupovat slefietycku :-D Ja s ezase tak moc nefotim, neni duvod :-D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jo..rika se mu telefon :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CADDY: hledej návody jak fotit "selfie" - Kouďák na to má i nějaké vybavení ;)
    CADDY
    CADDY --- ---
    Tak kdo chtěl vidět můj debilní ksicht s ascotem? :) Jen rychlovka, zatímco čekám v servisu... a nevím, jak vyfotit sám sebe bez pomuchlání, drže mobil v natažené ruce... ale snad stačí... já jsem spokojen :)

JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Volali tři mušketýři, chtějí ten vzhled zpátky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON: Ale v zime bezne chodim spise takto:

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: Nemyslim si, ze to lze takto rozdelovat, respektive jsem presvedcen o tom, ze inklinace k urcitemu typu obleceni vychazi ze specifickeho mindsetu - a proto na nekterych lidech vypada tak divne. Proste asi podvedome lidi okolo vyciti nesoulad mezi vizualni manifestaci a jednanim/chovanim.

Ja ale JSEM metalista v saku! :-D
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    BOBASH: dejme tomu pět let a budeme opět divní. Jeden kolega mi říkal: " já si říkal, že se oblékáš nějak divně. Teď jsem slyšel o hipsterech a ty říkáš, že je to jen Anglie" :)

Jako malý jsem měl polotriko, tak mi kamarád oznámil, že jsem nácek :/
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Já kupříkladu obleky taky nenosím (a mám jen jeden malý), protože jako freelancer/spolumajitel malého webu nepotřebuju chodit na obchodní jednání, kde je oblek nutný, a plesy nevyhledávám. Takže chodím v saku, džínách, košili a polobotkách, protože to je pro většinu mých společenských příležitostí tak akorát.

A s cyklem hipster - out hipster - vyznavač klasické britské módy to mám taky dost podobně. Nicméně mi na tom právě trochu vadí, že se můj oblíbený styl oblečení dostal do kontaktu s módou - než přišli hipsteři, byl jsem prostě divný, teď jsem "módní" a pak budu "out". Vyhovovalo mi být divný.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    COMODOR_FALKON: Jak je psáno výše - stále nepovažuji za gentlemana člověka, který má oblek, ale člověka, který se chová příslušným způsobem.
    Pokud to nosíš z důvodů, že v nějaké době to byl standart a je to tak správné, tak ale asi i střih oblečení by tomu měl odpovídat. Dle mého je to vše jen o módě.

BOBASH: Já jsem nechtěl říct, že to koliduje (i když přiznávám, že to tak vyznělo). Umím si představit kombinace, které budou vypadat dobře. U Comodora mám problém s tím, že mi připadá jako metalista v saku.

Já osobně obleky nenosím jelikož žádný nemám (nebo tedy jen jeden malý). Takový, který bych nosil by musel být díky nestandart postavě na míru a do toho zatím nechci investovat. I tak si myslím, chodím stylově a zajímavě oblékaný a přitom v šatníku nemám šusťákovky na hory :) Do nedávna jsem nosil britskou módu a nikomu to nevadilo, nyní, aniž bych udělal změnu jsem hipster, časem budou out hipster a třeba se jednou opět dostanu k té britské módě :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Já mám dlouhý vlasy a jakejsi porost kolem držky taky, a nepřijde mi, že by to bylo něco, co koliduje s nošením slušnejch hadrů.

Ale já neberu to, že chodím v košili, saku a polobotkách i do hospody na pivo, jako snahu bejt "módní" (v kterémžto případě by byl můj hlavový porost samozřejmě špatně). Prostě jsem přesvědčen, že dospělý muž by neměl chodit mezi lidi v tričku, sportovních botách, bundě nebo nedejbože čemkoliv, co je "outdoor".

Vlastně mě docela štve, že je aktuálně návrat ke klasickým věcem v módě a že se lidi oblíkají jako mírně modernizovaná verze britského gentlemana kvůli tomu, že si to přečetli v GQ. Už se těším, až se vrátí osmdesátá léta a "fashion whores" budou chodit v příšernostech á la Miami Vice :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Nikoliv...
    Pro mne je to prebirani toho, co se mi libi, co mi prijde zajimave a "lepsi" (v materialni i symbolicke a ideove sfere) a adaptace, v materialni sfere predevsim do mych osobnich specifickych preferenci (v ramci moznosti trhu a me penezenky) na barvu, material a ucelnost, v te nematerialni s ohledem na spolecensky a technologicky rozvoj...

Zel, v poslednich cca 100 letech toho moc inspirativniho neni, at uz v materialni ci symbolicke sfere - coz znamena, ze "vzory", ci spise "inspirativni osobnosti, symboly a myslenky", hledam v drivejsich obdobich a v dalsich adaptacich techto obdobi...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: pro tebe je to celé prostě hra a kostým. Proti gustu..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: To bude dano tim, ze ja se patrne vztahuji k jine dobe nezli Ty...

Respektive u gentlemana je absence vousu, resp. minimalne knirku, novodobou uchylkou cca posledniho pulstoleti...

Absence dlouhych vlasu, pripadne alespon dlouhe paruky, je uchylkou o neco starsi, ale stejne jako u holobradku je to cosi novodobeho, metrosexualniho...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOBASH: BOBASH máš pravdu to jsem přehlídl. Tak to pak už vůbec nechápu, proč nemít normální šálu... vlněnou, kašmírovou, bavlněnou, možností je bazilion.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    UMIAKI: Kdo tu mluvil o ascotu bez saka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam