• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Mam je v penezence, ale dal jsem si je jestedo takove te tenke pruhledne folie, aby byly chraneny vnejsim vlivum. Od te doby je muzu kdykoli vytahnout a nejsou poniceny jako driv.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ja jich mam vzdy par v penezence pro nenadale pripady a jinak to male kovove pouzdro, ktere mam v aktovce...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JANDOS: Řeším to taky. Mám malý vizitkář z nějakého kovu, který ale věčně zapomínám vzít. Když zrovna nezapomenu a mám sako, strčím ho do té malé kapsičky vlevo dole (ne náprsní kapsa, níž), když ale mám třeba jenom chinos a košili, tak na to seru, protože ho nemám prostě kam dát. Až budu velký, pořídím si asi aktovku. Na vizitkář, termosku a svačinu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    UMIAKI: etuje ;)
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    JANDOS: Já mám pár volně ložených vizitek v kapse u saka (takové malé vnitřní na úrovni pasu, kde nepřekáží a nejsou vidět), kdyby byly zapotřebí. Nestane se mi, že bych jich potřeboval rozdat moc, takže to pohodlně stačí. A v saku se mi nikdy nepomačkaly ani se jim nic nestalo.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    UMIAKI: Ja mam takovou mini-krabicku no. Do kapsy ji dat muzu, ale uz tech veci v kapsach mam docela dost a trosku me tam sere. Zadnou tasticku na zapesti nebo cokoliv co pripomina kabelku bych nevzal do ruky :) Jiny genialni reseni uz asi nevymyslim
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JANDOS: Já u sebe nosím messenger bag, ale přijde mi, že to hliníkové pouzdýrko na vizitky se ti vejde i třeba do kapsy u saka nebo do té pánské taštičky na zápěstí, co se teďka nosí...
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Kde nosite svoje vizitky ? Jestli na to mate nejakou krabicku na vizitky tak kde nosite tu krabicku ? Nechce se me nosit krabicku s vizitkama kazdej den u sebe ale zaroven je u sebe porad potrebuju, protoze dopredu nevim, zda ji budu nekomu chtit dat.
    V penezence sou po case jako prase a navic se nehodi vytahovat je z penezenky.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UMIAKI: Ano, na obrázku jsou dva, ale v inzerátu píší, že to šíji s 1-3 knoflíky.

Tady je sako s jedním knoflíkem na dobové fotce (opět si prosím povšimněte délky kalhot gentlemana uprostřed).

FINSON
    FINSON --- ---
    UMIAKI: Tak v tom případě si dovolím parafrázovat klasiku: "Neplatíš, neřeš." ;-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    UMIAKI: Si to v nastavení naklikej, že to chceš vidět neasi!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FIONOR: Tím, že nevidím od koho jsou, tak pozbývají většiny smyslu:/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: Jednoknoflíkové frčely zase nedávno ;) I když zrovna tady u tebe má knoflíky dva...

A jako třeba tady se mi to dost líbí.

A normálně by tu měli zakázat ty z***vené minuska, nejblbější způsob jak projevit "názor" :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FIONOR: A dokonce se nosila jednoknoflikova saka. Takove faux pas! O delce kalhot radeji ani nemluvim.

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Žádný nadčasový standard není, móda se vyvíjí/pohybuje v cyklech.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UMIAKI: V tom případě si tvou logikou dovolují za módní výstřelek označit to sako z fotky. Protože zatímco dříve bylo módní, v současné době je je trend jinde (což neznamená, že za 5 let taková saka zase nebudou in).
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    UMIAKI: No mě dráždí zařazení saka na dva knoflíky do výčtu vedle slim krátkých kalhot. Také domnívám, že za pár let na slim kalhoty může být pohlíženo jinak. Sako na dva knoflíky je ale aktuálně dost nadčasovým kusem oblečení. A pokud takové člověku padne a bude mu slušet, tak se nemusí bát, že by v něm za nějaký čas vypadal směšně. A to i když dočasně přijde do módy třeba i nějaká jiná varianta saka (protože těch variant je vždy akceptovatelných více).
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COMODOR_FALKON: Tak mám pocit, že takhle to se standardem někdy bývá - jde o módní výstřelek, který se ujme a přestane být výstřelkem, ale standardem.

Jak jsem pochopil v módě dochází ke změnám rychle (třeba i z roku na rok). Takže pokud něco vydrží několik generací (jako v případě saka na dva konflíky - bavíme s tu o nějakých 100 letech) a v podstatě je to již chápáno jako normální součást moderního oblékání, tak se nemusíme bát to za standard označit ;-).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    T_Y_L: Dobrá, dobrá "módní výstřelek" je možná moc hrr, měl jsem napsat "módnější" ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam