• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Tenhle je dobrej za slušný peníze, tuším, že chce něco kolem 25k za polobotky.
    Švienty - obuvnická dílna.
    http://svienty.cz/
    Ale fakt bych spíš šel do těch Loake - když jsem Švientymu ukazoval svoje Chukka Boots, který stojej na krámě asi 7500, tak říkal, že mi musí zcela upřímně říct, že tomu poměra cena kvalita se nevyrovná. A hlavně si je můžeš prostě koupit v krámě, nemusíš čekat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KANAREK1: Dušan Slanina v Nuslích.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    BOBASH:
    AXTHEB: Asi jsem nenarazil zatím na žádného dobrého. Vždy mi odevzdali prasárnu na první pohled nebo něco co přestalo za měsíc fungovat.

SAMOUT: Tak já na botách nepotřebuji žádná jména. Stačí mi nějakej lojza ze zapadákova, který dobře zvládá svoje řemeslo :)
    Napadl mě nějaký učňák.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Díky. Ještě jeden dotaz - i když to není kdovíco, mám několik "ráčnových" pásků - mají hezké přezky, v číně se dají sehnat za hodně levno. Slabé místo jsou ale ty pásky s ráčnou - trhají se a lámou. Nevíte o nějakém e-shopu, kde se dají koupit samotné pásky? Jdou koupit i kožené?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    KROKODILE: No zas tak dramatické to není. Za tu plnou cenu to nikdy neprodávají. Obvykle prodávají 4 za 100 GBP, často lze pak najít ještě slevové kódy na 10 - 25%. Posílání do čech je bezproblemu a docela rychle za asi 8 GBP. Kupují košile hlavně od nich a nikdy jsem neměl problém.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    CT má docela slušný výprodeje: http://www.ctshirts.com/uk/mens-shirts/

Nevíte, jak jsou na tom s posíláním do ČR? je to stejně komplikovaný jako s T.M. Lewin?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    https://www.facebook.com/luxury.shoemaker/

Ted tam ma nejakou polo-konfekcni zimni botu za 9k.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KANAREK1: Podpatek ti vyřeší švec.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SAMOUT: http://www.michalpavlas.cz/

Sneakers za 10k asi ano. Oxford od 25k (teletina).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KANAREK1: Az najdes boty na miru za 10k, tak dej vedet, ih ed si necham udelat troje :-). Afaik zacina Zachafias na cca. 65k za prvni par (musi te premerit a vyrobit kopyto), dalsi jsou za cca. 35k.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Mám zatím dvoje Loake (chukka boots a semišový desert boots) a zatím oboje vypadají dost nezničitelně, až na podpatek u těch chukka boots. Ale chce to gumovou podrážku.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Resim to taky uz dlouho. Davam si hodne prochazky po meste a nechci chodit v keckach. Podpadky mam do pul roku seslapany.
    Poradili kupte si vicero bot. Vysledel logicky - dvoje vydrzely rok :)
    Ted jsem kupoval camel active jelikoz u mokasin mi podrazka drzi (zase se ale odloupla spicka) a podpatek mam prochozeny po ctyrech mesicich.

Premyslim zda by to vyresily boty na miru. Mam velikost 49 a je mi jedno zfa dam 4000 za neco co vydrzi pul roku nebo 10000 za neco co bude fungovat leta a jen se bude menit podpatek.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BELIEVER: Rámovky = rámová konstrukce bot, tedy boty, který nemají vršek k podrážce přilepenej, ale přišitej. Víc to vydrží a když se podrážka ochodí, dá se spravit.

Loake je asi jediná značka, která dělá rámový boty za alespoň rámcově rozumný ceny (5k+) a navíc má český zastoupení (lepremier.cz).
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BELIEVER: podle mě ti ani boty za 6k nevydrží pět let - bot je prostě potřeba mít víc. ale jo, ten rozdíl je, že jedny ti vydrží řekněme rok při každodenním nošení, druhý třeba rok a půl (v závislosti na typu podrážky) a ještě se z nich dá něco vytřískat navíc... ale rozdíl jedny boty a dvoje boty je fakt velkej v součtu životností
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    BOBASH: Téměř každodenní nošení. Momentálně to mám tak, že si kupuji boty za 2-3k každé jaro a na podzim jsou na vyhození. Kdybych našel botu za 6k, která mi vydrží pět let, tak jsem šťastnej.

Na zimu jsem koupil dražší botky značky "Lloyd" a zatím vypadají nadějně, loni vydržely, snad přežijí jeste letos.

Že jsem v tom v podstatě analfabet asi nepomáhá :) Jdu googlovat, co jsou to"ramovky".
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    no, za sebe bych asi ještě doporučil dívat se na typický užití z hlediska počasí atd. - pro mě osobně (protože chodím v kožených botách každý den) je nejlepší mít oddělené boty letní a podzimní, stejně tak mít formálnější (tvrdší, užší) a méně formální boty. troufám si říct, že všechny moje boty by obstály s oblekem, ale jejich konstrukce je u každé jiná a každou nosím rád na jiné příležitosti. stejně tak s brožováním (je to správnej českej výraz? brogues...) - někdo tvrdí, že ty jsou nejmíň formální, ale třeba já je nosím na nejformálnější pracovní příležitosti (prezentace někde na boardu větší společnosti nebo něco podobnýho), kdy většinou mám nejformálnější vršek (ono se to u mě moc neliší, bílá košile černá kravat v základu, ale jaká kravata, jaká košile, jaký kalhoty atd.) a tím spodkem se trochu polidšťuju, naopak nějaký oxfordky jsou pro mě everyday shoe a wingtip brogue zas vyloženě letní bota... samozřejmě, sám to mám trochu speciálně, protože většinu roku nosím černý džíny a ty se liší jen v pořizovací ceně a četnosti využívání, když už mám vlněný kalhoty, tak jdu do divadla/opery/baletu/symfonie a mám lakýrky. ale chci tím jenom říct, že je fakt potřeba nad tvým vlastním stylem a tím, co ti k němu sedí - co sedí k tvým běžnodenním situacím, jak velkej je to skok do obleku, jak moc chceš ten skok naboostovat atd. mně by třeba přišlo trapný se oblíknout na denní nošení do obleku, když bych v ostatní dny chodil v triku, a to samý s botama

no, asi to nedává moc smysl, ale spíš tip na nekoukání se po značkách, ale po tom, co potřebuješ
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: To v zadnem pripade nerozporuji...
    I kdyz s tim milionem let nevim, nevim... Minimalne bude nutne cas od casu vymenit stelku, i kdyby jen kvuli anatomickym zmenam...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    loake, grenson, church's, nenosim oblek
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Pokud nosí oblek jednou za měsíc, tak asi ne. Pokud nosí oblek pravidelně, tak podle mě kvalitní rámovky stojej zato - protože si je koupí jednou na milion let a nebude kupovat každý tři roky nový křusky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BELIEVER: To zalezi na tom, co od tech bot ocekavas - jestli vydrz pri kazdodennim noseni, nebo jen jednou za cas...
    Pokud nehodlas ty boty nosit denne a nevydelavas mesicne aspon desetinasobek jejich ceny, tak boty za vic jak 2-3k jsou IMHO nejspis zbytecne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam